Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource99 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource99), Fid:300, Did:0, useCase: 3


Video: Noklausies. Unikālu Gruzijas dziedoņu uzstāšanās Rīgā

Redakcija
Redakcija
22.oktobrī SV. Pētera baznīcā notika unikāls koncerts. Vairāk kā stundu garu koncertu sniedza viena no pasaules labākajām gruzīnu mūzikas kopām წმიდა პანტელეიმონ მკურნალის სახელობის ეკლესიის მგალობელთაგუნდი/ Sv. Panteleimona Dziedinātāja baznīcas dziedoņi. Dziedāšanas kultūra Gruzijā ir īpaša, daudzu gadsimtu garumā ir izveidojies īpašs izpildījuma stils un tradīcijas, kas nodotas no paaudzes paaudzē. Dziedājumu žanri ir ļoti dažādi, tie faktiski apņem visus tautas dzīves un gara jomas: darba, liriski romantiskās, rituālu, galda, teiksmu, kara, varoņu, deju, baznīcas dziesmas u.c.

Skanīgajā Pēterbaznīcā šāda mūzika skanēja īpaši, maģiski un svētīgi. Kā īpašie viesi koncertā piedalījās Jauniešu kora Balsis vīru grupa "Viņi" diriģenta Inta Teterovska vadībā. Gruzijas dziedoņu mūziku iespējams iegādāties arī CD formātā.

Piedāvājam koncerta videofragmentus
Vērtējums: +1