Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:279, Did:0, useCase: 3

Pamācības Jāņu viesiem

Redakcija
Redakcija

Autore: Rūta Kārkliņa


Ja vēlies doties viena/-s, kopā ar ģimeni, draugiem Jāņu nakti pavadīt ārpus savas teritorijas.

Vispirms – sazinies ar saimniekiem, pie kuriem vēlies ciemoties šajā vakarā un naktī. Skaidri un gaiši pajautā, vai vari doties ciemos.

Pozitīvas atbildes gadījumā(ja atbilde nebūs apstiprinošā, negaidi paskaidrojumu, netaujā un nelūdzies..), ir vēl gan draugi, gan pietiekami neitrālas vietas šīm īsākās nakts aktivitātēm.

Tātad –
1. Vieta ir (izdomā, kā nokļūt uz turieni, cik daudz laika tam vajadzēs utt).

2. vienojies ar saimniekiem, kad ieradīsies. Piedāvā savu palīdzību jau iepriekš (varbūt Tev un Tavai saimei uzreiz palūgs kaut ko palīdzēt). Tu vari pateikt, ka uzticēto darbu nekad neesi darījusi/-is, bet noteikti priecāsies ar zinošāku cilvēku to kopā izdarīt. Ja esi ciemos, pieņem tās mājas spēles noteikumus. Tas ir labi, ja Tev ir sava recepte, savs paņēmies, kā darīt vienu vai otru lietu, taču vispirms noklausies saimnieka ieteikumus un vēlmes.

3. noteikti apvaicājies par kopīgajam mielasta galdam nepieciešamo. Gudra saimniece būs sadalījusi, ko atvest katram viesim vai viesu grupai, lai uz galda nebūtu tikai, piem.,desiņas …
(atstāj ari kaut ko savā somā, ja nu nakti, „ izstaigājot mežus, pļavas”, sagribas uzkost…)

4. ja nekad neesi bijis šajā vietā, mēģini aptaujāt vai nu saimniekus, vai tos ļaudis, kas tur bijuši: vai tuvumā ir ezers, upe, vai ir vieta, kur uzcelt telti(ja nu vienīgi neceri uz saimnieces gultiņu…).

5. viss notiks tā, kā Tu gribēsi. Gribēsi būt jautra/-s, būsi, gribēsi dziedāt, dziedāsi. Ar to gribēju sacīt, ka nevienam nav pienākuma Tevi izklaidēt šajos svētkos. Tu neesi ieradies koncertā, un Tev nav jāliek atzīme par to.

6. tādēļ sagatavo sevi šiem svētkiem: balts krekls, balta blūze - nu ļoti labi! Saktiņa, sakta(no omītes laikiem) – vēl labāk!!! (Par tautastērpu visiem skaidrs – tas būtu vienkārši lieliski!), Kādu siltāku seģeni, pledu naktij, vilnas zeķes somā, ja nu rasa tik vēsa, ka pēc tam gribas ko siltu…)

7. Bet pats galvenais – dziesmas(galvā jeb no galvas). Ja vēl piemirsušās, ja vēl nav īsti iemācītas, steidzies to izdarīt kādās no Jāņu mācībām, bet Tu jau zini, vari atvērt 404 / Diena / 404 / Diena dziedāt līdzi, apgūt rotaļas, ieskatīties receptēs(ari es Tev dažas nosūtīšu). Un , ja Tev ir bērni, mazbērni, Ilga Reizniece un Iveta Vecenāne Tev sagādājusi jaunumu – gatavoties Jāņiem kopā ar bērniem!!!

     [+] [-]

, 2011-06-22 23:19, pirms 13 gadiem
8. Lai piezvanītu potenciālajiem saimniekiem, atbloķē telefona tastatūru.
9. Ja tev lūdz sagriezt salātus, izmanto nazi.

     [+] [-]

, 2011-06-23 14:08, pirms 13 gadiem
10. Vel der atcereties,ka saimnieces gulta nav vieniga,jo kur gan Jus esat redzejushi maju ,kura butu tikkai viena gulta!!!