Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 3


Ātrās receptes pašu gatavotam šašlikam

Tuvojas pikniku sezona. Saimēs laicīgi tiek domāts, ko likt galdā svētku viesiem. Visiem zināms, ka mūsdienu vasaras saulgrieži nav iedomājami bez alus, siera un garda šašlika.Jebkurš svētku viesis spēs novērtēt ieguldītās pūles pašu gatavotajos mājas ēdienos, tāpēc Lage Ko ražošanas vadītājs RihardsLeiskinsiesaka, kā sagatavot visgardākos svētku šašlikus jūsu svētku galdam.

Ja vēlaties pagatavot lielisku,mājās gatavotu cūkgaļas šašliku – jums uz vienu kilogramu cūkgaļas kakla karbonādes būs nepieciešamas 2 vidējas sīpola galviņas, sāls, melnie maltie pipari, ūdens un etiķis.

Pagatavošana (uz 1kg gaļas):

1. Kilogramu cūkgaļas kakla karbonādes sagriež līdzīga izmēra (30-40gr.) gabaliņos.
2. 2 sīpola galviņas (izmērā aptuveni 150-200 gr.) sagriež ripiņās un sajauc ar 20gr. sāls un 2-3gr. melnajiem pipariem. Šo garšvielu masu ar rokām iejauc kopā ar sagrieztajiem gaļas gabaliņiem.
3. 300ml. ūdens, kam pievieno 50ml. 9% etiķa, šis šķidrums tiek labi samaisīts un pievienots gaļai ar garšvielām, kārtīgi apmaisot.
4. Trauku ar iemarinētu gaļuieteicams novietot aukstā un tumšā vietā uz 2 stundām, vēlams ledusskapī. Jau pēc 2 stundām gardi baudāms cūkgaļas šašliks ir gatavs cepšanai.

Ja gadījumā esat vistas gaļas piekritējs un vēlaties pagatavot putna gaļas šašliku saviem viesiem - 1 kilograms vistas gaļas filejas, kuras pagatavošanai vajadzēsķiploku, sāli, sarkanos piparus pārslās un majonēzi.

Pagatavošana (uz 1kg gaļas):

1. Vienu kilogramu vistas filejas sagriež aptuveni vienādos gabalos (30-40gr.).
2. Tālāk sasmalcina 3-4 daiviņas ķiploka, kas jāapkaisa ar 10gr. sāls un 2gr. sarkanajiem pipariem pārslās. Šis garšvielu maisījums jāsamaisa ar 200gr. Provansas majonēzes.
3. Tagad marinādes masu jāiemaisa sagrieztajā vistas filejā un trauks jānovieto vēsā, tumšā vietā, vēlams ledusskapī. Pēc 2 stundām šašliks ir gatavs cepšanai.
Šādas vienkāršas receptes dos iespēju iepriecināt ģimeni un viesus kopīgajos svētkos, pašiem nenogurstot stundas un stundas pavadot virtuvē, kā arī ļaus palepoties ar savām pavāra prasmēm. Lai labi garšo!

Jāņu ticējumi:

- Kad dara Jāņu alu, svešus cilvēkus nevar klāt laist, citādi alus nerūgst
- Jāņu dienas vainagi jānes uz siena šķūni, tad govis dod treknu pienu
- Līgo vakarā kāpostu laukā sprauž liepu zarus, lai kāposti mīksti un sulīgi aug
- Jāņu vakarā uz ganībām jāiet līgot un siera ēst, lai govīm svētība pieliptu.
- Jāņos pie alus struča pirmajam jāiet saimniekam. Ja cits ies, tad tam pielips nelaime.