Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:279, Did:0, useCase: 3

Kādu malku izvēlēties Līgo svētku ugunskuram?

Fasētas malkas pagales par salīdzinoši dārgu naudu var iegādāties kādā no degvielas uzpildes stacijām. Lai malkas pietiktu visai nakti, ar vienu fasējumu nepietiks, nāksies piekrāmēt pusi no auto bagāžnieka.

Malku var aizņemties no draugiem, kaimiņiem, vai nopirkt malkas placī, kuru atrašanās vietas vislabāk meklēt sludinājumu portālos. Atklātai ugunij vislabāk noderēs bērza, oša, dižskabārža malka - tie ir lapu koki un ugunī nesprakšķēs. Tam ir savi plusi un mīnusi - pietrūkst omulības, bet no otras puses - ir drošāk, ja dzirksteles neiet pa gaisu.

Skuju koki sprakšķ, tas ir sprakšķ skuju kokos esošie sveķi. Man ļoti patīk sprakšķošā skaņa, tāpēc izvēlos Līgo ugunskuram skuju koku malku, protams, kurinot ugunskuru ievērojam arī drošības pasākumus, rēķinoties, ka dzirksteles dažbrīd lido ļoti tālu.

Kā pārbaudīt vai malka ir sausa?

Ar slapju malku būs pagrūti iekurināt ugunskuru. Tāpēc nevajadzētu akli izvēlēties pēc principa - ka tik malka. Malku pārbauda, pagales sasitot kopā - ja dzirdama "dziedoša" skaņa, malka ir sausa. Vēl viens veids kā pārbaudīt - sausās malkas pagalēs ir redzamas plaisas.