Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:381, Did:0, useCase: 3

Kāzas ziemā. Idejas un ieteikumi

Redakcija
Redakcija

Kāzas ziemā? Kāpēc gan ne? Kaut gan daži uzskata, ka aukstie mēneši nav piemēroti kāzu rīkošanai, tomēr, lai dotos pie altāra, tas nav sliktāks laiks, kā vasara. Kāzām ziemā ir savi plusi. Pat mūsu senči uzskatīja, ka laulība, kas slēgta ziemā, ir stiprāka un noturīgāka. Tad kāpēc gan mums nenoticēt senču pieredzei un nesarīkot balti mirdzošu laulību ceremoniju? Tā noteikti būs atšķirīga no tik ierastajām kāzām vasarā un atmiņā gan jums, gan jūsu kāzu viesiem saglabāsies daudz ilgāk. Jo tā būs īsta ziemas pasaka.

Iedomājieties: daba pārklāta ar pūkainu, baltu sniega segu, no debesīm, dejodamas, uz zemes krīt mirdzošas sniegpārsliņas un jūs, rokās sadevušies, dodaties caur šo baltumu pretī savai laimei. Skaisti, vai ne? Un, ja padomājam par kāzu fotogrāfijām - tādu nebūs nevienam! Sniegota, saules apmirdzēta, ainava ar blāvi zilām debesīm, zaļām egļu galotnēm, lāsteku rotājumiem un apsarmojušiem koku zariem. Īpaši akcenti fotogrāfijās var būt sarkanas rožu ziedlapiņas, kas izbārstītas baltajā sniegā, sarkani āboli, pīlādžogas, balts mežģīņu lietussargs, čiekuriem pilni egļu zari - variantu netrūkst. Ja pašiem ideju nav, jautājiet tās savam kāzu fotogrāfam - viņš noteikti zinās, ko ieteikt jūsu īpašajai kāzu fotosesijai. Vienu gan es jums varu teikt: jo bargāks laiks laukā, jo maigāka un daiļāka, fotogrāfijās šķitīs līgava.

Turklāt jūs savu kāzu dienu varat apvienot ar Ziemassvētkiem vai Jaunā gada svinībām, kad visapkārt valda svētku prieks un līksme, ielas un mājas ir izrotātas, bet egļu zaros iemirdzas sveces un krāsainas lampiņas. Protams, arī jūsu svinību vieta jāgrezno vienai tādai zaļai skaistulei, kas varētu būt rotāta, piemēram, ar glītos rāmīšos ieliktām jūsu abu bērnības fotogrāfijām.

Vēl viens brīnišķīgs kāzu datums ir visu mīlētāju jeb Valentīna diena. Sevišķi - ja jums patīk sarkanā krāsa un esat romantiska personība. Te nu ir iespējas izpausties, savienojot sarkano ar balto, piemēram, balta kleita un sarkans rožu pušķis vai varbūt, sarkana kleita un balti ziedi rokās un matos. Viss atkarīgs no gaumes un vēlmēm. Jebkurā gadījumā šajā datumā rīkotas kāzas var pārvērst par īstu divu siržu mīlas lidojumu.

Noformējot viesību telpu, jāpadomā par to, vai vēlaties saglabāt siltu un mājīgu atmosfēru vai tieši otrādi - pasvītrot ziemas burvību. Ja pieturēsieties pie mājas pavarda tēmas, izvēlieties pasteļkrāsas un siltumu nesošu apgaismojumu. Tas var būt ne tikai mākslīgs, kāzas desmitiem vai simtiem sveču gaismā būs gan pietiekami neparastas, gan arī romantiskas. Papildināt noskaņu palīdzēs krāšņi drapējumi, galdauti, neparastas salvetes, keramika un saulaino krāsu augļu pārpilnība. Vēl labāk, ja izvēlēsieties telpas, kurās ir kamīns. Tas radīs ne tikai mājīguma un svētku atmosfēru, bet piešķirs jūsu svinībām īpašu burvību.

Savukārt ziemas noformējums ir tieši pretējs siltajiem toņiem un krāšņajiem aksesuāriem. Šajā gadījumā jūsu telpas noformējumā jāizmanto baltā, debeszilā un sudraba krāsas. Gaismām jābūt vēsām, un dekoriem atbilstošiem ziemas tematikai. Te lieliski iederēsies kristāla lampas un hromēti trauki, stikls, baltais porcelāns un metāls. Var būt pat izgaismotas ledus figūras. Vārdu sakot, viss, kas jums saistās ar aukstumu un vēso sniegu. Īsta sniega karalienes un karaļa balle, kurā valda patiesi neaizmirstama greznība. Svētki, kas laistās sniegpārsliņu un lāsteku sudraba mirdzumā.

Iespējams, ka tradicionālo limuzīnu vai greznu auto, varat aizstāt ar baltu vai bēru zirgu un kamanām – tas tikai papildinās jūsu ziemas pasakas burvību un vienreizīgumu.

Līgavas pušķis ziemā

Mēs dzīvojam laikā, kad arī ziemas mēnešos problēmu ar ziediem nav. Pieejams gandrīz viss un visdažādākajās krāsās. Tomēr tā kā kāzas nav vienas stundas pasākums, tad labāk līgavas pušķim būtu izvēlēties sala izturīgus ziedus, tādus kā rozes, kallas, krizantēmas, gerberas vai anemones. Vēlākajos ziemas mēnešos pieejamas arī tulpes, sniegpulkstenītes un krokusi. Visi šie ziedi lieliski izskatīsies līgavas pušķī, ja vien uzticēsiet tā veidošanu profesionālam floristam, kuram noteikti jābūt informētam par galvenajām jūsu svinību vadlīnijām, pretējā gadījumā pušķis var neatbilst izvēlētajai kāzu tematikai vai krāsām.

Tieši ziema ir gadalaiks, kurā līgavas pušķis var būt īpaši grezns un neparasts. Te ir iespējas izmantot mākslīgo sniegu vai sniegpārsliņas, sudrabotus čiekuriņus vai zariņus, sārtas ogas vai āmuli. Pušķi var rotāt arī mirdzošas smilgu skariņas vai mākslīgi kristāliņi lāstekas formā. Tām, kurām patīk netradicionālas idejas, ziemas līgavas pušķī ziedu var nebūt vispār. Pušķi var veidot no dažnedažādām podziņām, lentītēm, spalvām un saspraudītēm. Šāda kompozīcija nekad nenovītīs un nezaudēs savu pirmatnējo skaistumu.

Ziemas krāsu palete.

Ziemas krāsas ir plūmju, vīna un apelsīnu krāsas. Lieliski izskatīsies arī rubīnsarkanā, ko var apvienot ar pieklusinātiem, gaišiem un pasteļtoņiem, kas piedos jūsu kāzām vajadzīgo noskaņu un greznību.

Ziemas kāzu tērpi

Kāzu saloni, protams, piedāvā milzum lielu izvēli kāzu kleitu, taču jums būs nepieciešama tāda, kas visvairāk piemērota tieši aukstajiem gada mēnešiem.

Sākumā tieciet skaidrībā ar krāsu. Ziemas periodam ir tāda priekšrocība, ka tam piestāv ne tikai baltā, bet arī citas krāsas. Ļoti efektīgi uz baltā fona izskatīsies sarkanie toņi, rozā, zelta, krēmkrāsas, sudrabota vai gaišzila kleita. Ziemā nav ieteicams izvēlēties kleitas blāvi dzeltenā vai bēšā krāsā - uz baltā fona tās izskatīsies netīras.
Parūpējieties arī par glītiem zābaciņiem (tas gan nenozīmē, ka jums nav vajadzīgas kurpes, taču tās uzvilksiet kājās tad, kad atradīsieties jau svinību telpā), grezniem cimdiem un apakšveļu, kas ir ne tikai skaista, bet arī silta.
Ziemas tēlu lieliski papildina mākslīgās vai īstās kažokādas apmetnis vai puskažociņš. Brīnumjauki un grezni izskatīsies arī kleita ar kažokādas apkakli. Ja vēlaties ievērot ziemas tematiku itin visā, izvēlaties tērpu, kas izšūts ar grezniem sudrabotiem ziediem vai ornamentiem, kas atgādina sniegpārsliņas.

Ziemas līgavas tērpu labāk izvēlēties garu, īsos variantus atstājot tām, kas precas vasarā. Šobrīd modē ir kleitas ar garām piedurknēm un šlepēm - arī tā ir lieliska izvēle ziemas kāzām.

Ja runājam par līgavaiņa uzvalku, tad ziemā tam jābūt no blīvāka auduma šūtam. Ir svarīgi ne tikai labi izskatīties, bet arī komfortabli justies un ziemā tas ļoti saistīts ar to, lai būtu silti. Tāpēc jāpadomā arī par elegantiem, siltumu uzturošiem apaviem, glītiem cimdiem un varbūt, arī cilindru. Sevišķi, ja jūsu kāzu tematika saistās ar pasaku.

Ziemas kāzu galds

Tā kā kāzas notiek aukstajā gadalaikā, tad īpaša uzmanība jāpievērš kāzu galdam. Ēdienam uz tā jābūt siltam un sātīgam, tādam, kas palīdz aizmirst par aukstumu un salu aiz loga. Tāpēc galdā jāliek karsts buljons ar pīrādziņiem, siltie gaļas ēdieni, sacepumi, karstās sviestmaizes un siltie salāti, bet no dzērieniem ziemā lieliski garšos karstvīns, un groks.
Ja par visu būsiet padomājuši savlaicīgi, jūsu ziemas gadalaika kāzas kļūs par neaizmirstamu un greznu pasaku, kuru vēlāk varēsiet stāstīt un rādīt arī saviem bērniem. Šo pasaku, protams, nevar piedzīvot vēlreiz, taču to var turpināt baudīt visu mūžu – tikpat baltu un skaistu.

Ieskaties! Tas var noderēt!

Šajā Apgādā Zvaigzne ABC izdotajā "Frizūru grāmata" grāmatā iekļautas 82 klasiskas un mūsdienīgas frizūras, kā arī soli pa solim izskaidrota to izveide. Vienkāršajās ilustrācijās parādīts, kā pareizi un secīgi izveidot konkrēto matu sakārtojumu, bet fotogrāfijas demonstrē, kā frizūru piemērot savām vajadzībām un kā labāk izmantot dažādus aksesuārus.

Kristīna Bučere dzīvo Sidnejā Austrālijā. Viņa ir populārā bloga Hair Romance izveidotāja. Šo blogu katru dienu apmeklē 120 000 cilvēku.

Raksta autore Iveta Apškrūma