Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Kāzas rudenī. Idejas un ieteikumi

Redakcija
Redakcija

Rudens jau kopš seniem laikiem ir bijis kāzu laiks. Kad visi lielākie darbi apdarīti un raža novākta, tad arī pienācis laiks padomāt par svinībām. Turklāt rudens periodā rīkotas kāzas noteikti izmaksās lētāk. Nu, vismaz cienasta ziņā. Un tad vēl maigie saules stari, visās varavīksnes krāsās ietērptie koki un krāsainais lapu paklājs zem kājām - brīnišķīgas dāvanas neaizmirstamiem svētkiem no pašas mātes dabas. Arī kāzu dekorācijas un idejas telpu noformējumam var pasmelties no dabas krāsu un formu pārpilnības - vajag tikai tā vērīgāk palūkoties visapkārt, un jūs noteikti ieraudzīsiet materiālu savām radošajām izpausmēm un kāzu fotosesijai.

Rudenī pati daba ir parūpējusies par neatkārtojami krāšņu un brīnumainu fonu, kāds nav atrodams ne pavasarī, ne vasarā. Jūs varat fotografēties zem dabas apgleznotiem kokiem, starp rudens ziediem, uz lapām piebiruša dzelteni sārta paklāja, kā paspilgtinošus elementus izmantojot grozus ar sārtiem āboliem, kompozīcijas no oranžiem un zaļi svītrainiem ķirbjiem un krāsainus lietussargus. Bet varat arī sarīkot nelielu mākslīgu lapkriti (pirms tam gan jāsalasa skaistas nobirušās lapas), kura efekts uz foto ir neapstrīdams.

Pat fotosesija rudens lietū var kļūt par neatkārtojami jautru un neaizmirstamu pasākumu, bet tās iznākums - par mākslas darbu, kas vēlāk priecēs jūs visu mūžu. Ja vien jūs nebaidīsieties uzdrošināties izmēģināt kaut ko neordināru.

Ja runājam par rudens kāzu stilu, tad to ir milzum daudz. Varbūt jūs vēlaties, piemēram, laulāties senču tradīciju garā? Ietērpties tautas tērpā, uz laulību ceremoniju doties zirga pajūgā un par svinību vietu izvēlēties senu lauku sētu vai muižu? Nu ko, lieliska ideja!

Bet varbūt jums labāk patīk retro stils? Tas gan iederīgs jebkurā gadalaikā, tomēr rudens periodā ir harmoniskāks. Tādā gadījumā līgavas kleitai jābūt maksimāli vienkāršai, bet plīvura vietā labāk izvēlēties elegantu cepurīti ar šķidrautu vai matu rotu ar greznām spalvām un rudens lapām. Kā papildinājums tērpam varētu būt glīts apmetnis ar kažokādas apstrādi un skaisti gari cimdi. Protams, nedrīkst aizmirst par retro auto.

Ja esat netradicionālu risinājumu cienītāji, varat sarīkot kāzas Helovīna stilā. Oranžas sveces, izgaismoti ķirbji, krāsainas lampiņas, oranžu un melnu balonu virtenes - tas viss piešķirs jūsu svinībām neordināru un nedaudz trakulīgu gaisotni. Šajā gadījumā līgavas kleita var būt dzeltena, sarkana vai oranža, bet līgavaiņa uzvalks - melns. Protams, arī aksesuāriem jāatbilst izvēlētajam stilam. Piemēram, līgavaiņa tauriņš, kurš atgādina sikspārni, piespraude zirnekļa formā, noslēpumainas cepures, šalles un tamlīdzīgi sīkumi tikai paspilgtinās vajadzīgo noskaņu.

Interesanta ideja būs arī kāzas kovboju stilā. Sevišķi ja esat kantrī cienītāji. Te protams, neiztikt bez zirgiem, lauku sētas un kovboju cepurēm. Un tā kā arī kāzu tērpiem jābūt pieskaņotiem stilam, tad šis ir gadījums, kad droši var izmantot pat džinsu audumu un kājās vilkt nevis kurpes, bet garus zābakus.

Tiem, kas dzīvo saskaņā ar dabu, labāku gadalaiku kāzām kā rudens, neatrast. Jo kad gan vēl ir tāda dabas velšu pārpilnība kā rudenī? Egļu un priežu čiekuri, ozolzīles, kastaņi, pīlādžogas, sēnes, sūnas, krāsainas koku lapas un zeltītas rudzu vārpas - viss, kas nepieciešams, lai jūsu svinības kļūtu par brīnišķīgu oāzi neaizmirstamam piedzīvojumam dabas klēpī.

Līgavas pušķis rudenī

Rudens ir gadalaiks, kad līgavas pušķis var būt īpaši krāšņs un dažādiem dekorāciju elementiem bagāts. Iedomājieties: dzelteni, oranži, bordo krāsas ziedi un to kombinācijas, kas papildinātas ar krāsainām kļavu lapām, rudzu vārpām, pīlādžogu zariņiem, fizāļiem un augļiem, vienmēr izskatās daudz efektīgāk nekā vasaras līgavu pušķi, kas veidoti tikai no ziediem. Turklāt to visu var kombinēt ar krāsainām lentītēm, zeltītām ozolzīlēm un čiekuriem, kā rezultātā līgavas pušķis pārtop īstā mākslas šedevrā, kas pats par sevi jau ir brīnišķa līgavas rota un tērpa papildinājums.

No ziediem rudens līgavas pušķī labi izskatīsies krizantēmas, mārtiņrozes, asteres, gerberas, dālijas, cinnijas, gladiolas un rozes. Drosmīgākas līgavas var izvēlēties arī kādu saulespuķi.

Veidojot līgavas pušķi, nav obligāti jāpieturas pie tradicionālām kompozīcijām. Droši eksperimentējiet, nebaidieties būt oriģināla un izvēlēties vēl neredzētus salikumus. Pirms tam gan labāk pakonsultēties ar pieredzējušu floristu, kas palīdzēs nekļūdīties savā izvēlē, jo ir taču svarīgi, lai jūsu līgavas pušķis būtu ne tikai skaists un oriģināls, bet arī papildinātu izvēlētā tēla stilu.

Un neaizmirstiet par līgavaiņa krūšu piespraudi. Tajā jādominē tiem pašiem ziediem, augiem un krāsām, kas ir līgavas pušķa pamatā. Tā, lai abas kompozīcijas saliekot kopā, veidotos viens veselums, jo patiesībā līgavaiņa krūšu piespraude ir līgavas pušķis miniatūrā.

Rudens krāsu palete

Rudens krāsu gammām jābūt pieskaņotām dabīgajiem toņiem. Pārsvarā tie ir dažādu nokrāsu sarkanie, dzeltenie, oranžie, bēšie, brūnie, zelta un zaļie, izvēloties par pamatu vienu vai kombinējot kopā vairākas krāsas. Labi izskatīsies arī violetā krāsa, kādā bieži vien ir rudenīgās debesis.

Kāzu tērpu akcenti rudenī

Rudens ir laiks, kad līgavai nav obligāti jābūt baltā tērptai.Jūs varat izvēlēties kleitu bēšā, persiku, maigi zaļā, zeltītā vai krēmkrāsā.

Līgavainis rudenī var tērpties siltākos toņos, pievienojot savam tēlam kādu krāšņu detaļu, piemēram, kaklasaiti vai tauriņu. Bet tradicionālā melnā uzvalka vietā rudenī labāk izvēlēties krēmkrāsas vai pelēku.

Rudens kāzu galds

Sastādīt ēdienkarti kāzu galdam rudenī ir salīdzinoši viegli un vienkārši. Augļu un dārzeņu pārbagātība un dažādība šajā gadalaikā ļauj īstenot vispārdrošākās vēlmes un iegribas. Te var būt visdažādākie salāti, dārzeņu un augļu plates, pildītas ruletes, aukstās gaļas, zivis, žāvējumi, marinādes un saldie deserti. Tomēr galdā noteikti jāliek arī kāds silts ēdiens, un vismaz viens sildošs dzēriens - nedrīkst aizmirst, ka rudentiņš ir ne tikai krāšņs, bet arī viltīgs vīrs.

Ieskaties! Tas var noderēt!

Šajā Apgādā Zvaigzne ABC izdotajā "Frizūru grāmata" grāmatā iekļautas 82 klasiskas un mūsdienīgas frizūras, kā arī soli pa solim izskaidrota to izveide. Vienkāršajās ilustrācijās parādīts, kā pareizi un secīgi izveidot konkrēto matu sakārtojumu, bet fotogrāfijas demonstrē, kā frizūru piemērot savām vajadzībām un kā labāk izmantot dažādus aksesuārus.

Kristīna Bučere dzīvo Sidnejā Austrālijā. Viņa ir populārā bloga Hair Romance izveidotāja. Šo blogu katru dienu apmeklē 120 000 cilvēku.

Raksta autore Iveta Apškrūma