Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:13, Did:0, useCase: 3


Kādi cilvēki par savu mīluli parasti izvēlas kaķi

Redakcija
Redakcija

Pastāv pilnīgi pamatots psihologu uzskats, ka cilvēkam ne bez iemesla patīk kāds konkrēts dzīvnieks. Un, izvēloties šo dzīvnieku par savu draugu un mājas mīluli, cilvēks pirmām kārtām vadās pēc sava rakstura, uzskatiem un savas personības psiholoģiskajām īpašībām. Tieši tāpēc vieni dod priekšroku uzticīgajam draugam- sunim, bet citi, tieši pretēji- neatkarīgajam kaķim. Šodien parunāsim par tiem, kuri labprāt savā tuvumā redz kaķus.

Kaķi - neatkarīgi, spītīgi, noslēpumaini, mīļi un graciozi radījumi, kas brīžos, kad viņus viss apmierina, jauki murrā, taču vajadzības gadījumā mēdz arī izlaist nadziņus. Kāpēc mēs viņus tik ļoti mīlam? Neskatoties uz to, ka viņi mums liek saprast to, ka mēs- cilvēki, neesam nekādi pasaules saimnieki un situācijas noteicēji.

Paradoksāli, taču izrādās, ka mīlam mēs viņus tieši šī iemesla dēļ. Kaķi ir radījumi, kurus nav iespējams pakļaut pat ar spēku. Ar viņiem var tikai sarunāt jeb, citiem vārdiem sakot, kļūt par kaķa draugu. Ir taču patīkami, ja starp taviem draugiem ir arī viens tāds miniatūrs tīģerītis, kuru drīkst paglaudīt.

Kādi tad ir cilvēki, kuri nespēj savu māju iedomāties bez vismaz viena tāda pūkaina radījuma klātbūtnes?
Speciālisti noskaidrojuši, ka izteikti kaķumīļi ir taisnprātīgi, atklāti (reizēm pat pārāk) cilvēki, kas pārliecinoši iet uz savu mērķi. Viņi ir zinātkāri, vērīgi un neatstās nepamanītu pat sīkumu. Viņi ir uzticīgi, spējīgi uz lielu mīlestību un patiesu draudzību, kurā nav vietas meliem un nodevībai.

Ja kaķi mīl vīrietis, tad viņam noteikti rūp kārtība un tīrība mājās, viņš augstu vērtē sievietes rūpes un gādību par ģimeni un ir pateicīgs par visu, ko viņa dara tās labā. Tas ir vīrietis, kuram ir svarīga vispārpieņemtā mātes un sievietes loma dzīvē. Viņš neuzskata sievietes pienākumus par kaut ko pašu par sevi saprotamu, bet ir īpaši pateicīgs savām sievietēm, un labprāt atvieglo viņu mājas soli. Vīrietis, kas patiesi mīl kaķus, uzskata sievieti par sev līdzvērtīgu personību. Viņš nekad viņu nepazemos un nenonicinās. Šāds vīrietis par savu līdzgaitnieci izvēlēsies gudru, lepnu, patstāvīgu un par sevi pārliecinātu sievieti.

Sievietes, kas par savu mājas mīluli izvēlas kaķi, ir piemīlīgas, gudras, dzīvespriecīgas un ļoti organiski sevī apvieno sievišķās un vīrišķās rakstura iezīmes- viņas ir vienlīdz maigas un stingras, vienlīdz koķetas un izlēmīgas, vienlīdz ģimeniskas un mērķtiecīgas. Turklāt šādas sievietes ir ar lielām darba spējām apveltītas un neatlaidīgi iet uz savu mērķi, taču nekad neaizmirst to, ka ir sievietes šī vārda labākajā izpausmē.

Kā zināms, ļoti bieži kaķus iegādājas arī vientuļas sievietes pēc 40 gadu vecuma, kurām nav bērnu un ģimenes. Šajā gadījumā kaķis viņām aizstāj bērnu, kuram var atdot visu savu mātišķo mīlestību un rūpes.