Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:333, Did:0, useCase: 3


Ģimenes konfliktu horoskops

Redakcija
Redakcija

Ģimenes konflikti ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Tikai vieni strīdas klusi, publiski nemazgājot netīro veļu, citi bļauj un apvaino viens otru, trešie sit traukus, sazāģē mēbeles un saskrāpē automašīnas. Interesanti, kā ģimenes konfliktos uzvedas dažādu zodiaka zīmju pārstāvji?

Auns – uzstājība, ekspresīvs spiediens un agresivitāte

Ģimenes konflikts ar Aunu parasti ir ļoti skaļš. Auns ātri aizsvilstas, strīda laikā kļūst vēl niknāks un pieprasa tūlītējus paskaidrojumus. Nevajadzētu klusēt vai bēgt no sarunas. To darot, tikai pastiprināsi viņa agresivitāti un provocēsi rīkoties nepārdomāti. Labāk mierīgi un strupi izteikt savu nostāju. Ja pats Auns ir spiests attaisnoties, nevajadzētu viņu pārtraukt. Viņam vienkārši vajag visu izteikt un tā “nolaist tvaiku”.

Patiesībā Auns nav tik biedējošs, kā varētu izklausīties. Vienkārši konflikta laikā šai zīmei emocijas bieži ņem virsroku, viņam tiešām ir vieglāk izteikt visu uzreiz sejā, nekā gadiem ilgi krāt aizvainojumus, auklējot vēlmi pēc atriebības. Ļaujiet Aunam atdzist, un viņš ātri izlīdzinās vainu ar dāvanām, seksu vai negaidīti patīkamu pārsteigumu.

Vairumā gadījumu strīdi Aunu ģimenē izgaist tikpat ātri, kā tie uzliesmo. Šie cilvēki nav tie, kas apvainosies un nesarunāsies vairākas dienas. Maksimālais - līdz vakaram, kur visas domstarpības Auns un viņa partneris pilnīgi atrisinās gultā.

Bieži vien Auni izvēlas pēc rakstura maigāku un rāmāku partneri, kurš bez iebildumiem izpilda visas vēlmes, un, kamēr bērni ir mazi, Auns viņiem ir autoritāte. Tāpēc cilvēki, kas dzimuši zem šīs zodiaka zīmes, visbiežāk paši uzpūš ģimenes ķildas, radot stresu pārējiem ģimenes locekļiem.

Vērsis – pacietība un rūpes

Mierīgajiem, atturīgajiem un pacietīgajiem Vēršiem raksturīga iezīme ir ilgstoša nevēlēšanās apspriest radušos problēmu, jo cer, ka viss nokārtosies bez diskusijām. Reizēm viņiem paveicas, un problēma pazūd pati no sevis. Ja Vērsis sāk runāt par savu neapmierinātību, tas nozīmē, ka viņa pacietība beigusies un uzkrātās dusmas izpaužas uz partneri. Šajā gadījumā partnerim ir labāk klusēt, nereaģējot uz Vērša aizskarošiem vārdiem vai rīcību. Tas ir veids, kā viņš tiek vaļā no negatīvā stresa. Nevajadzētu iesaistīties ķildā, jo emociju pārņemts, Vērsis var sarunāt ko lieku un pat nolemt šķirties.

Pēc skaļā strīda vajadzētu vēl kādu laiku Vērsi likt mierā un pēc tam sākt spert soļus samierināšanās virzienā, izmantojot maigumu, uzmanību un rūpes, ne ar vārdu nepieminot konflikta tēmu. Kad Vērsis nomierināsies, viņš pats atgriezīsies pie nepatīkamās sarunas, taču jau mierīgs un gatavs dialogam, uzklausot partneri.

Dvīņi – izvairīšanās no konfliktiem, bēgšana no problēmām

Dvīņi jebkādiem līdzekļiem cenšas izvairīties no strīdiem un konfliktiem. Viņi atradīs tūkstošiem veidu, kā izvairīties no to tālākas attīstības, bet, ja tas neizdosies, viņi izdomās steidzamu darbu, ceļojumu vai vienkārši sakravās mantas un aizies, lai tikai neatbildētu uz apsūdzībām un neskaidrotu attiecības. Un pat ja tev izdosies pierunāt Dvīni pārrunāt konfliktu, viņš nekad neattaisnosies un neļausies gariem paskaidrojumiem.

Pēc atgriešanās viņš var pat neatcerēties pagātnes nesaskaņas. Ja esi iecerējis ar Dvīni tomēr risināt kādu ģimenes problēmu, dari to loģiski un argumentēti, draudzīgā, mierīgā sarunā un nepacel balsi. Skaļš strīds un skandāls nebeigsies labi.

Dvīņus var uzslavēt par to, ka parasti ģimenē viņi nekad nekļūst par konfliktu ierosinātājiem, jo neuzskata par vajadzīgu iznīcināt to, ko ar lielām grūtībām ieguvuši.

Vēzis - viena aktiera teātris vai emocionālā gaļasmašīna

Vēža zīmes pārstāvji ir ļoti viegli ievainojami un ātri apvainojas, tāpēc viņu ģimenē gandrīz pastāvīgi izceļas skaļi strīdi un konflikti. Vēži mēdz uzkurināt sevi un uzpūst no sīkumiem milzīga mēroga problēmas. Pat ja konfliktā vainojams pats šīs zīmes pārstāvis, strīds beigsies ar apsūdzībām pret partneri, turklāt Vēzis piesauks visus iepriekšējos pāridarījumus un aktualizēs jautājumu par šķiršanos. Vēži ir tirāni. Viņiem patīk kliegt, diktēt noteikumus, pārmest, neuzklausīt nevienu, par kaut ko apsūdzēt katru ģimenes locekli. Visbiežāk Vēzis vaimanā, ka neviens viņam nepalīdz.

Vēža emocionālo uzliesmojumu nevajadzētu uztvert nopietni. Jebkurā konfliktā šo cilvēku dvēselē ieslēdzas “emocionālā gaļasmašīna”, kas samaļ visu bez izšķirības. Partnerim nāksies būt savaldīgam, lai nereaģētu uz dzēlieniem un neļautos Vēža provokācijām.

Pret Vēzi jāizturas ļoti uzmanīgi, kā pret bērnu, nestrīdēties, bet pacietīgi un no racionāla viedokļa skaidrot konflikta cēloni. Jūtu un ķermeņa valodu Vēži saprot daudz labāk nekā stingro prāta loģiku - apskāvieni palīdzēs ātrāk salabt ar šo zodiaka zīmi. Jebkādas acīmredzamas nesaskaņas labāk pārrunāt nekavējoties, lai Vēža bagātajai iztēlei nedotu pamatu nepamatotām fantāzijām par problēmas lielumu.

Lauva – manipulācijas, aizvainojums un morāls spiediens

Jebkurš neuzmanīgs vārds vai rīcība var izprovocēt konfliktu ar Lauvu. Savu sašutumu Lauva pauž ļoti impulsīvi – ar kliegšanu, lamuvārdiem un trauku sišanu. Nav brīnums, ka visi apkārtējie zina par konfliktiem Lauvas ģimenē, pat ja tie norisinās kaimiņu dzīvoklī. Tiesa, ātri uzliesmojuši, arī ātri noplok. Šajā brīdī jāsāk ar viņu runāt uz vienlīdzīgiem noteikumiem, bez pazemojumiem un apvainojumiem, izzinot konflikta būtību.

Dažām Lauvām pēc strīda patīk uzvilkt aizvainota cilvēka masku un gaidīt, kad partneris atnāks paklanīties un nožēlot visus grēkus. Apvainots vai aizvainots, Lauva lepni aiziet vai sāk izturēties vēsi un formāli. Ja rodas domstarpības, ar viņu jārunā ļoti mierīgi, nezaudējot pašcieņu un izvairoties no apvainojumiem - pretējā gadījumā vienkārši pārstāsiet viņam eksistēt.

Dialogs uz vienlīdzīgiem nosacījumiem palīdzēs izveidot labvēlīgu atmosfēru sarunai, kurā neviens netiks pazemots un nebūs jālūdzas, bet gan lietišķi un cieņpilni izteiks savas vēlmes. Astrologi norāda, ka ir arī tādas mierīgas un nosvērtas Lauvas, kuras, reaģējot uz jebkuru konfliktsituāciju ģimenē, vienkārši paiet malā un piekrīt savai vainai, pat ja tas tā nav.

Jaunava - pašanalīze un sevis noniecināšana

Jaunavām ir zems pašvērtējums, tāpēc pat visvienkāršāko piezīmi viņas var uztvert personīgi, uzskatīt par pazemojošu un apvainoties. Viņu pašvērtējums bieži ir tik zems, ka jebkura piezīme tiek pārspīlēta, sagrozīta un uztverta gandrīz kā dūriens mugurā. Ja ar Jaunavu jāpārrunā kāda konfliktsituācija, vārdus nāksies izvēlēties ļoti uzmanīgi. Sarunas pirmajā daļā Jaunava jāpārliecina par savu labo attieksmi pret viņu un tikai tad ļoti rūpīgi bez agresijas un neapmierinātības paušanas jāizskaidro konflikta būtība.

Jaunavām ir tendence nodarboties ar pašanalīzi un vainot sevi visos konfliktos. Viņām nepatīk skaļi strīdi, cenšas visu nokārtot delikāti, lai citi nedzird. Jaunavas katru šādu konfliktu ņem pie sirds, un jebkurš rupjš vārds no partnera var stipri ievainot viņu dvēseli. Zinot par šo īpašību, partnerim vajadzētu savaldīties un izvēlēties izteicienus. Pretējā gadījumā Jaunava noslēgsies sevī. Dažos pāros, kur viens no partneriem ir Jaunava, “klusais karš” var turpināties mēnešiem ilgi.

Jaunavas nekad nebūs pirmās, kas spers soli uz salabšanu, pat ja viņas to no visas sirds vēlēsies. Partnerim pirmajam vajadzētu rīkoties saprātīgi un atvainoties. Nav jēgas atgriezties pie piedzīvotā konflikta apspriešanas. Visam jābūt skaidram bez vārdiem.

Svari - taisnīgums pirmajā vietā

Svari ir mierīgi, harmoniski cilvēki un nekad nestrīdēsies ar tuvinieku bez pamatota iemesla. Viņi zina, kā izteikt savas prasības miermīlīgā veidā, un, pat ja strīdas, dara to delikāti, neapvainojot otru un neizraisot viņā agresiju. Tiesa, šiem indivīdiem ir paaugstināta taisnīguma izjūta, kas nozīmē, ka viņi noteikti paudīs savu neapmierinātību, ja mīļotais cilvēks nerīkosies saskaņā ar savu sirdsapziņu.

Atrisināt konfliktus ar Svariem ir diezgan viegli. Dažkārt pietiek ar sirsnīgu grēku nožēlu, nelielu dāvanu vai romantisku randiņu. Tomēr plašākā perspektīvā var teikt, ka nodarītos apvainojumus Svari nepiedod. Viņi visu mūžu atcerēsies aizskarošus vārdus, neveiklās situācijas, periodiski vairāk vai mazāk atbilstošos brīžos par to atgādinot.

Skorpions – konflikts kā dzīves norma

Skorpions ir šaujampulvera muca un konflikti viņam ir ierasta lieta. Šie cilvēki sastrīdēsies ar visu pagalmu, un vēl mājās sarīkos skandālu. Tas ir viņu dzīvesveids, bez kura dzīve pārvēršas par rutīnu. Skandāls izraisa Skorpionā adrenalīna pieplūdumu un ļauj viņam "nolaist tvaiku". Pēc katra trokšņaina konflikta ar mīļoto Skorpioni ir gatavi īpaši kaislīgai salabšanai...

Sadzīvot ar viņiem nav viegli, un mēģinājums racionāli atrisināt strīdu vai attiecību skaidrošana ir bezjēdzīgi. Labākais veids, kā tikt galā ar konfliktējošo Skorpionu, ir doties prom, izvairoties no konflikta, vai mēģināt strīdu pārvērst joku. Partnerim vajadzētu atrast veidu, kā Skorpionam “nolaist tvaiku” un neļaut garlaikoties, piemēram, iedot sporta zāles abonementu vai atrast darbu, kas prasīs daudz enerģijas. Tad vēlme strīdēties bez iemesla parādīsies daudz retāk.

Strēlnieks - īslaicīgs taisnīgu dusmu uzplaiksnījums

Strēlnieki ir ļoti miermīlīgas būtnes, kam nepiemīt pārmērīga emocionalitāte un ar kurām var visu mūžu nodzīvot bez strīdiem. Bet šim nolūkam svarīgi, lai cilvēku attiecībās valdītu skaidrība un noteiktība. Strēlniekiem nepatīk puspatiesības, neskaidrība, tieši tādi brīži viņus noved pie strīdiem un konfliktiem. Bet pat šajā gadījumā viņu dusmas ir taisnīgas, un tās nav vērstas uz partnera apvainošanu un pazemošanu.

Aizvainots Strēlnieks var būt skarbs (pat nežēlīgs), taču tas nav uz ilgu laiku. Turklāt Strēlnieks nepieļauj pret sevi vērstu agresiju. Uz jebkuru agresīvu uzbrukumu viņš nekavējoties reaģēs ne mazāk agresīvi, ātri noliekot cilvēku pie vietas. Uz mierīgā tonī izteiktām pamatotām apsūdzībām Strēlnieks vienmēr atbildēs godīgi, un, ja būs vainīgs, atradīs spēku lūgt piedošanu. Senos aizvainojums Strēlnieks aizmirst un vairs nepiemin. Miera uzturēšana ģimenē ar šo zodiaka zīmi ir vienkārša: esiet uzmanīgi un ieklausieties viņā.

Mežāzis – miers un loģika

Vairumā gadījumu Mežāži strīdas pieklājīgi, nepaceļot balsi un argumentēti izsakot savas pretenzijas. Jāatbild līdzīgi, tad praktiski nebūs konfliktu ar Mežāzi. Šie cilvēki mīl skaidrību un loģiku, un nav pieraduši izrādīt savas patiesās emocijas. Vētrainu sašutumu viņi pārdzīvo sevī, uz āru neizrādot.

Taču, ja Mežāža argumenti nesasniedz partneri, ja tas negrasās nonākt pie kopīga lēmuma, bet provocē Mežāzi uz emocijām, viņam var neklāties viegli. Zaudējis savaldību, šīs zodiaka zīmes pārstāvis kļūst nevaldāms un kategorisks un var viegli nolemt šķirties un iziet no mājas, aizcērtot durvis.

Mežāzis ilgstoši pārdzīvo strīdu, nemitīgi to atceras un galvā izspēlē dažādus izlīguma scenārijus. Mežāzis šķiet aukstasinīgs un pat vienaldzīgs. Taču tā ir tikai maska, aiz kuras slēpjas īsta jūtu vētra. Vienkārši šī zīme neuzticas emocijām, dodot priekšroku problēmas risināt ar vēsu prātu. Ģimenes problēmas ar Mežāzi mierīgi un sirsnīgi jāpārrunā no novērotāja, nevis konflikta dalībnieka pozīcijām un jāpieiet konfliktam objektīvi.

Ūdensvīrs – neparedzamība un ironija

Ūdensvīri ir neprognozējami, viņu uzvedība - pārsteigumu pilna. Neviens nevar precīzi pateikt, kā Ūdensvīrs reaģēs uz konkrēto situāciju. Problēmas ar šīs zodiaka zīmes pārstāvi noteikti ir jāpārrunā, taču jāizvēlas brīdis, kad Ūdensvīrs ir mierīgā noskaņojumā, citādi konfliktu atrisināt nebūs iespējams.

Ūdensvīri ir īsti aktieri, kuri atkarībā no konflikta būtības var izspēlēt vai nu drāmu, vai komēdiju. Viņiem neko nenozīmē izlikties pazemotiem un apvainotiem un, ja nepieciešams, notēlot dusmas. Tas ir viņu veids, kā izvairīties no pelnītiem pārmetumiem vai pārmācīt tuvinieku par teikto vai darīto. Pret sevi vērstās apsūdzības Ūdensvīrs bieži vien cenšas pārvērst par joku.

Labāk nogaidīt brīdi, kad Ūdensvīrs nav noskaņots uz jokiem, nevajadzētu izrādīt savas emocijas, tikai nopietnā sarunā izteikt racionālus priekšlikumus, Ūdensvīrs nekavējoties uztvers saprātīgus priekšlikumus, un konflikts tiks atrisināts.

Zivis – ātra apvainošanās un sarkasms

Zivis ir viegli ievainojamas būtnes, kuras var aizskart jebkurš partnera ne tā pateikts vārds vai balss tonis. Tipiskākā Zivju pozīcija konfliktā ir bēgšana no realitātes patīkamu ilūziju pasaulē, kur neviens neaizvainos un nesāpēs. Tad viņas noslēgsies sevī un var ilgstoši nesarunāties ar vainīgo. Zivis nekad nebūs pirmās, kas meklēs izlīgumu, bet uz atvainošanos, labiem vārdiem un sirsnīgiem pieskārieniem gan atsauksies uzreiz.

Ja Zivīm ir iemesls konfliktam, viņas uzbruks tuviniekam, līdz tas atzīs, ka kļūdījies. Tiks izmantota ironija, sarkasms un citi mēģinājumi sāpīgāk iedzelt. Nebrīnieties, ja dzirdēsiet provokatīvus izteikumus par šķiršanos un nekad neredzēšanu. Tā ir Zivju rakstura iezīme, kuras izpausmes pēc strīda beigām viņas nožēlo.

Lai arī maigas un romantiskas, Zivis spēj analizēt un pamatoti spriest. Šīs īpašības palīdz veiksmīgi atrisināt radušās problēmas. Šai zīmei nav daudz jāskaidro, jāpierāda, nav jārāda ar pirkstu. Vienkārši parādiet savu labo izturēšanos un viņas atkal kļūs par jūsu uzticīgo sabiedroto.