Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:381, Did:0, useCase: 3

Skaista un starojoša arī savā kāzu dienā jeb ko sniedz joga un meditācija

Līdz kāzām palikusi vairs tikai nedēļa, taču darāmā joprojām netrūkst? Neskrieniet pa galvu, pa kaklu, lai visu paspētu. Palūdziet palīdzību savām uzticamajām draudzenēm vai tuvākajiem radiem - viņi noteikti neatteiks. Bet pati nedēļu pirms kāzām atliciniet sev. Jūs taču gribat savā kāzu dienā izskatīties skaista un starojoša?

Skaists cilvēks ir atpūties cilvēks. Tāpēc ir pēdējais brīdis padomāt par relaksēšanās iespējām un izbaudīt vēl dažas dienas atlikušās vienatnes, veltot tās tikai sev un savai labsajūtai.

Kā zināms, atpūta ir iespējama tikai tad, kad jūs pārtraucat satraukties, raizēties, domāt un strādāt,.. tiklīdz visas šīs darbības tiek pārtrauktas, jūs atpūšaties. Atpūta var noritēt miegā (ja vien jūs tam veltāt pietiekami daudz stundu un jūsu miegs ir mierīgs) vai arī ar meditācijas un jogas palīdzību. Visu triju darbību komplekss ir tas, kas ne tikai palīdz izskatīties skaistai un starojošai, bet arī saglabā un uzlabo ikvienas sievietes pašsajūtu un veselību.

Meditācija un relaksējošā joga

Lai meditētu, vispirms ir pilnībā jāatslābinās. Jūs nedrīkstat neko domāt, vēlēties vai plānot. Jums jābūt pilnīgi mierīgai un atbrīvotai. Brīvai no visa, kas var satraukt, uzbudināt, likt raizēties. Esiet bezkaislīga pret visu, kas notiek apkārt, aizmirstiet par nepadarītajiem darbiem un nākotnes plāniem. Izbaudiet mirkli! Mirkli, kas piepildīts ar bezgalīgu prieku un svētlaimi. Iztēlojieties kā jūsos ieplūst Visuma enerģija, kā tā pamazām piepilda visu ķermeni, padarot jūs par daļu no Kosmosa... Atlaidiet visas savas raizes, aizmirstiet pāridarījumus, piedodiet visiem, kas jūs sāpinājuši - jūs stāvat tam pāri. Ielaidiet savā sirdī mieru un mīlestību. Sajūtieties brīva kā putns debesīs. Un izbaudiet savas dvēseles lidojumu...

Atcerieties, ka, lai meditētu, jums nav obligāti jāatrodas lotosa pozā uz grīdas. Meditāciju var apvienot ar relaksējošu SPA procedūru vai jogas nodarbību. Runājot par pirmo, jūs varat meditēt smaržīgā putu vannā, izbaudot masāžu vai ietīšanās procedūru laikā, pastiprinot savas sajūtas ar aromātisko sveču vai vīraka kociņu palīdzību. Tāpat jūs varat to darīt pie dabas: mežā vai kādas ūdens tilpnes tuvumā. Daba ir lieliska dvēseles dziedniece, kas pati par sevi iedveš mūsos mieru un labsajūtu.

Arī nodarboties ar jogu var, atrodoties pie dabas. Putnu čivināšana, strautiņa burzguļošana, jūras bangošana, nobirušo lapu čaboņa, zāles švīksti un vēja šalkas – tās visas ir lieliskas fona mūzikas skaņas, kas palīdz aizmirst ikdienas problēmas, liekot ieklausīties dabā un sevī.

Lai nodarbotos ar jogu, nav vajadzīga nekāda iepriekšēja sagatavotība. Svarīga tikai vēlēšanās to darīt. Ar padomiem jums var palīdzēt kāda laba rokasgrāmata vai jogas treneris. Otrais variants, protams, ir labāks, jo tad, ja jums radīsies kādi jautājumi, profesionālis vienmēr varēs uz tiem atbildēt. Tāpat viņš jums iemācīs, kā vieglāk un ātrāk atslābināties, kā pareizi elpot un kurus vingrojumus izvēlēties, ņemot vērā tieši jūsu ķermeņa īpatnības.

Piesakies jogas nodarbībām pie Baibas Kranātes - Gaismas jogas treneres un pamatlicējas.

Raksta autore Iveta Apškrūma