Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:381, Did:0, useCase: 3

Kāzu dienā izdzīvot prieka mirkļus Turaidā

Redakcija
Redakcija

Turaidas vēsturiskais centrs glabā romantisko leģendu par meiteni Maiju - Turaidas Rozi, kas pirms vairāk kā 400 gadiem dzīvojusi un mīlējusi Turaidā, tas glabā stāstu par viņas mīlestību un jūtu spēku. Nu jau daudzu gadu desmitu garumā jaunlaulāto vidū ir izveidojusies brīnišķīga tradīcija – savā kāzu dienā viesoties Turaidā, baudīt mīlestības caurstrāvoto dabas daili un seno ēku majestātiskumu, sajust īpašo gaisotni, pakavējoties pie Turaidas Rozes piemiņas vietas, apliecinot sev un citiem mīlestības un uzticības nozīmi savstarpējās attiecībās.

Lai šo notikumu padarītu krāšņāku un nozīmīgāku, Turaidas muzejrezervāts jaunlaulātajiem un viņu viesiem piedāvā divas dažādas interaktīvas programmas: „7 lakatu noslēpums” un „Kāzas ciemos pie Turaidas fogta”, kuru laikā jaunais pāris kopā ar viesiem var izzināt ģimenes svarīgākās vērtības vai doties piedzīvojumā, laika ratu pagriežot un iejūtoties viduslaiku ļaužu lomās, viesojoties pie pils pārvaldnieka pils ziemeļu tornī.
Daudziem ir zināms stāsts par Turaidas Rozes sārto lakatu, bet Turaidas vēsturiskais centrs glabā noslēpumus, kurus, izdzīvojot programmu „Septiņu lakatu noslēpums”, ļauj izzināt septiņi dažādu krāsu lakati. Jaunajam pārim tiek piedāvāta iespēja pašiem noteikt ceļojuma maršrutu pa Turaidas vēsturisko centru, izvēloties sev trīs tīkamāko krāsu lakatus, kas katrs sevī slēpj pārsteigumu un izceļ kādas mūžsenas vērtības nozīmi. Jauno pāri sagaida savstarpēju dāvaniņu gatavošana, maizes un pārticību veicinoši rituāli, dabas velšu izzināšana un romantikas piepildīti brīži skaistajā kultūrvidē.

Programmā „Kāzās ciemos pie Turaidas fogta” dalībniekus pils Ziemeļu tornī gaida tikšanās ar Turaidas pārvaldnieku - fogtu un interaktīva lomu spēle, kurā visi kāzu viesi pārtop par viduslaiku ļaudīm un piedalās svinīgā ceremonijā, kuras laikā jaunais vīrs tiek iecelts bruņinieku kārtā. Jaunajai ģimenei ir iespēja pils rakstvedim apliecināt savas rakstītprasmes senajā rakstībā, bet kāzu viesiem – iejusties dažādos tēlos un gatavot pārsteigumu jaunlaulātajiem.

Turaidas muižas smēdē ir iespēja izkalt laimes pakavu, izbraukt goda apli pa apkārtnes skaistākajām vietām izpušķotā zirga pajūgā, kā arī iestādīt rožu stādu Baznīckalnā vai Dziesmu dārzā, apliecinot mūžīgu mīlestību. Ir iespēja īrēt arī muzejrezervāta teritoriju, lai rīkotu kāzu rituālus gleznainajā brīvdabā. Plašāka informācija par kāzu programmu piedāvājumu saņemama pa tālr. 26572142 vai sūtot e-pastu: san.tmr@apollo.lv

Turaidā gaiss virmo mīlestībā!