Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:85, Did:0, useCase: 3


Ideālais vecums laulībām

Zinātnieki visā pasaulē neskaitāmas reizes pūlējušies noskaidrot, kurš vecums ir vispiemērotākais laulībām. Pirms neilga laiciņa pie šī jautājuma izpētes ķērās Teksasas universitātes amerikāņu pētnieki, kas ilgāku laika periodu novēroja vairākus dažādu vecumu laulātos pārus, veicot apjomīgu laulību un šķiršanās statistikas analīzi.

Pētījumā piedalījās 1503 dažādu vecumu cilvēki (gan precēti, gan šķīrušies), taču ne jaunāki par 18 gadiem. Viņiem tika uzdoti visdažādākie jautājumi par laulībām, šķiršanos, dzīvošanu kopā un bērnu audzināšanu. 88 % no aptaujātajiem uzskatīja, ka jāprecas vienreiz un uz visu mūžu. Lai noteiktu apmierinātību ar ģimenes dzīvi un to, cik katra laulība veiksmīga, zinātnieki saskaitīja sniegtās atbildes saskaņā ar statistikas indeksu, ņemot vērā to, kādu laika periodu ilgst konkrētā laulība un kādā vecumā aptaujājamie ir apprecējušies.

Izrādījās, ka agrīnās laulības visbiežāk beidzas ar šķiršanos. Zinātnieki to skaidro ar faktu, ka agrā jaunībā cilvēki bieži vien neapzinās atbildības nastas smagumu, tāpēc tad, kad viņi saskaras ar ģimenes dzīves patieso ikdienu, problēmas, ar kurām viņiem nākas saskarties, noved pie neskaitāmiem strīdiem un beigu beigās arī pie laulības šķiršanas.
Situācija ar vecāka gadagājuma laulībām ir nedaudz labāka. Zinātnieki uzskata, ka vecāki cilvēki, pirms stāties laulībā, cītīgāk izvēlas sev otru pusīti, izanalizējot visus "par" un "pret", tāpēc arī šķiras retāk. Taču te jāpiebilst, ka vecākiem cilvēkiem mēdz būt grūtāk pierast vienam pie otra, kas rezultātā var negatīvi atsaukties uz laulības saitēm.

Iepazinušies ar visiem pētījuma rezultātiem, zinātnieki nonāca pie slēdziena, ka optimālākais laulībā stāšanās vecums ir starp 23 un 27 gadiem, kad jaunajiem cilvēkiem jau ir kaut kāda dzīves pieredze, taču vēl nav izstrādājies vecpuiša vai vecmeitas dzīves (patstāvīgas dzīves vienatnē) pieradums.

Taču, kā ziņo pētnieki, gan agrīnajām, gan vēlīnajām laulībām ir savas neapstrīdamās priekšrocības. Visbiežāk patiesākās un tīrākās jūtas mūs piemeklē tieši jaunības gados, tāpēc laulības, kas slēgtas 18 līdz 20 gadu vecumā, vienmēr ir mīlestības dēļ.

Savukārt, cilvēkiem, kas vecāki par 27 gadiem, parasti jau ir noteikts statuss sabiedrībā, stabili ienākumi, dzīvoklis un mašīna. Tādi cilvēki viens otram var pilnībā sevi veltīt, domājot par pēcnācējiem un neliekot kā galveno mērķi dzīšanos pēc karjeras.

     [+] [-]

, 2012-01-21 11:09, pirms 12 gadiem
kaut kāds murgs,kur ta veikuš šos pētījumus tualetes podā?

     [+] [-]

, 2012-01-21 11:30, pirms 12 gadiem
interresanti! var piekrist tam agraa jauniibaa taa tiesaam ir miilestiiba...
un ka jaunie nemaz neapzinaas kaada tad iisti ir taa gimenes dziive jo visu laiku iet runa par kaazaam..nevis peec kaazaam

     [+] [-]

, 2012-01-21 11:35, pirms 12 gadiem
jauniba ir sexxxxx!

     [+] [-]

, 2012-01-21 12:52, pirms 12 gadiem
Latvijā stabili ienākumi ir tikai izredzētajiem... Vai nu tu ieguvi statusu sabiedrībā, vai nē, jo ne izglītība, ne pieredze, ne arī tavas reālās spējas, zināšanas un prasmes nepalīdz noturēties darbā. Vienkārši var pateikt, tu šeit nevienam nepatīc, brauc prom! Citu argumentu vadībai šad tad nav...

     [+] [-]

, 2012-01-21 13:01, pirms 12 gadiem
Ja ja, un 40 gados ari satikt to isto vieniigo

     [+] [-]

, 2012-01-21 13:05, pirms 12 gadiem
Latvijā jau nevajag vairs laulības tak Circene noorganizēja brīvu mākslīgo apaugļošanu... Un kam mūsu valstī vajag vispār bērnus lai tie būtu nākamie bezdarbnieki..Un laulāties lai būtu kopā nav vajadzģi papīri...

     [+] [-]

, 2012-01-21 14:13, pirms 12 gadiem
"laulības, kas slēgtas 18 līdz 20 gadu vecumā, vienmēr ir mīlestības dēļ."
jā, jā... kat tik ne tā... tajā vecumā jaunieši precas savas pārgalvības, vai grūtniecības dēļ..
tieši nobriedušāki cilvēki spēj pieņemt lēmumus - dzīvot kopā, nokārtojot savas attiecības. BET arī labās ģimenēs gadās visādi..

     [+] [-]

, 2012-01-21 15:39, pirms 12 gadiem
Kāzas un bērni jātaisa tad, kad viņi ar puslīdz garantiju rodas. Tad kad mātīti ieraugot, šīberis aizkrīt. Un mātītēm tajā vecumā (+-20) ir tāds pats širmis. Populācija palielinās ne jau no saprāta, bet no neprāta. Tagad man 40, bet ar nožēlu atskatos... uz savu saprātu. 2x precēts, bez bērniem

     [+] [-]

, 2012-01-21 16:16, pirms 12 gadiem
Ja neviena no abam sievam negribeja tavu bernu, tas nozime ka esi riktigs luuuzeris.

     [+] [-]

, 2012-01-21 17:02, pirms 12 gadiem
---Ja neviena no abam sievam negribeja tavu bernu, tas nozime ka esi riktigs luuuzeris---
Es biju tas, kas negribēja. Tipa nav vēl īstais laiks. Tagad ir lauki par 0,5mlj$, dzīvoklis 130kvm centrā, 2dzīvokļi perifērijā, mašinas/konti/hujonti... un tas arī viss. man vienam.

     [+] [-]

, 2012-01-22 00:01, pirms 12 gadiem
40unbezberniem rakstīja: ---Ja neviena no abam sievam negribeja tavu bernu, tas nozime ka esi riktigs luuuzeris---
Es biju tas, kas negribēja. Tipa nav vēl īstais laiks. Tagad ir lauki par 0,5mlj$, dzīvoklis 130kvm centrā, 2dzīvokļi perifērijā, mašinas/konti/hujonti... un tas arī viss. man vienam.
Nu nezinu, vai ar tādiem ienākumiem ... lasa šādus rakstus. Bet ja lasa - tad nesaprotu, kādas problēmas uztaisīt ģimenes bērnu namu kopā ar savu īsto sievieti? un nebūs vienam tas viss, kas sagādāts dzīves laikā. kas liedz uztaisīt privāto dzīvnieku patversmi? es (sieviete būdama) nebūt ne ar kontiem, šmontiem, miljoniem, ar pieticīgiem ienākumiem palīdzu dažam vēl trūcīgākam vidusskolniekam, lai tikai viņam nav jāiet uz vakarskolu. jo mācīties un strādāt nav iespējams. un saņemu gandarījumu. kas liedz galu galā atrast jaunu zaļi ar vēlmi radīt ģimeni un pēcnācējus? kaut kas neklapē.

     [+] [-]

, 2012-01-22 00:15, pirms 12 gadiem
Jā, kas tad neļauj tagad pie bērniem tikt? Ja jau tiešām naudas pilna pakaļa, tad tak problēmu nevar būt.

     [+] [-]

, 2012-01-22 11:02, pirms 12 gadiem
40unbezberniem rakstīja: ---Ja neviena no abam sievam negribeja tavu bernu, tas nozime ka esi riktigs luuuzeris---
Es biju tas, kas negribēja. Tipa nav vēl īstais laiks. Tagad ir lauki par 0,5mlj$, dzīvoklis 130kvm centrā, 2dzīvokļi perifērijā, mašinas/konti/hujonti... un tas arī viss. man vienam.
Ja tas viss ir taisnība, tad gribu ar Tevi iepazīties!

     [+] [-]

, 2012-01-22 14:05, pirms 12 gadiem
--Ja jau tiešām naudas pilna pakaļa, tad tak problēmu nevar būt--- īpašumi vēl nenozīmē naudu. Kaut kas ir mantots un pieturēts, līdz otrās sievas berni skolu pabeigs( lai gan pašam brīžam cigaretes "jāšauj" tēva tēva. Kau kas ir piepirkts treknos gados(0,5M vērtību noteica apdrošinātājs nevis tirgus).
Un vispār problēma ir(skat. augstāk) ---Kāzas un bērni jātaisa tad, kad viņi ar puslīdz garantiju rodas.--- jo tagad kad viss it ka ir, kinderi vairs kaut kā nerodas. Par kinderiem 20gados jādomā, nevis tad kad vēders pilns. Tas arī ir viss ko gribeju teikt.