Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:85, Did:0, useCase: 3


Kad attiecības nonākušas krustcelēs

Redakcija
Redakcija

Šķirto laulību skaits Latvijā joprojām ir viens no augstākajiem Eiropā. Šķiras arī daudzi pāri, kuru attiecības nav oficiāli reģistrētas, tādēļ reālais šķiršanos skaits ir vēl lielāks, nekā atklāj statistikas dati. Tomēr ne visiem pāriem, kuru attiecībās samilzušas problēmas, labākais risinājums ir kopdzīves pārtraukšana. Lai pieņemtu izsvērtu un pārdomātu lēmumu, noderēs Apgāda Zvaigzne ABC izdotā Sūzanas Pīzas Goduas grāmata “Attiecību krustcelēs”.

Tā būs labs padomdevējs gan pāriem, kuru attiecībās iestājusies krīze, gan laulību konsultantiem un juristiem, lai tie varētu pilnīgāk izprast savus klientus. Grāmata palīdzēs izvērtēt, cik veiksmīga vai neveiksmīga ir pāra kopdzīve, un noskaidrot, vai ir iespējams kaut ko mainīt.

Lai veidotu veiksmīgu un laimīgu laulību, svarīgi ir ne tikai rūpēties par otru cilvēku, bet arī pazīt sevi, izprast savas emocijas un vajadzības. Grāmatas autore piedāvā vairākus testus, kas ļaus lasītājam labāk apjaust savas vēlmes un priekšstatus par laimīgu laulību. Testi palīdzēs ieviest skaidrību sarežģītajā situācijā un izkliedēt šaubas. Grāmatā minētie piemēri no dzīves, kuros atklājas dažādi laulību dzīves “scenāriji”, ļaus ieraudzīt zināmas līdzības savās attiecībās un paskatīties uz savu un partnera uzvedību citā gaismā. Īpašu vērtību grāmatai piešķir diplomētās laulību konsultantes Sūzanas Pīzas Goduas praktiskā pieredze pāru konsultēšanas jomā. “Autore nelieto klišejiskas frāzes un līdz nelabumam apnikušas patiesības. Viņa piedāvā iziet cauri kompleksajam šķiršanās labirintam no A līdz Z, sperot prātīgus un apdomīgus soļus. Ja jums būtu iespēja izlasīt tikai vienu grāmatu par laulības šķiršanu, tā noteikti ir šī,” atzīst Dr. Gatis Līdums, sertificēts psihoterapeits, supervizors un organizāciju konsultants, grāmatas “Dievs spogulī” autors.

Lēmums par šķiršanos nerodas vienā dienā – tas ir ilgs pārdomu process, kurā izmisums mijas ar cerību. Ja šķiršanās tomēr ir nenovēršama, abiem partneriem ne tikai jāsavalda emociju vētras, bet arī jātiek galā ar tiesiskiem jautājumiem, īpašuma un mantas dalīšanu. Arī šajos labirintos palīdzēs orientēties Pīzas Goduas grāmata. Autore nemudina ne šķirties, ne palikt kopā par katru cenu – lēmums jāpieņem katram pašam, taču grāmatā radīsiet apliecinājumu, ka nekāds attiecību krīzes iznākums nav dzīves gals – tikai viena posma noslēgums un kaut kā jauna sākums.

Pieejama arī e-grāmata.
No angļu valodas tulkojusi Karīna Tillberga.