Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:381, Did:0, useCase: 3

Kāzas ziemā. Plusi un mīnusi

Pie mums ziema nav tas populārākais laiks kāzu rīkošanai. Biežāk tas tiek darīts neparedzētu apstākļu dēļ, nevis apzināti, piemēram, neplānota grūtniecība var būt par iemeslu laulības ceremonijai ziemā.
Kāpēc gan tā? Ir taču tik patīkami doties laulības ostā, kad aiz loga dejo sniegpārsliņas...un pēc laulību ceremonijas, izejot no baznīcas, doties pa baltu, sudraboti mirdzošu ceļu pretī savai laimei.
Vai arī tomēr viss nav tik jauki un skaisti kā šķiet? Šajā rakstā noskaidrosim, ar ko tad ir jaukas kāzas ziemā un kādi mīnusi laulībām sniegotajos ziemas mēnešos?

Patiesībā, kāzas ziemā daudzās pasaules valstīs ir ļoti populāras; arī senākos laikos nešķiroja ziema vai vasara- precējās visos gadalaikos vienādi. Mode uz kāzu rīkošanu vasaras periodā atnāca tikai vēlāk.

Plusi kāzu rīkošanai ziemā

Pats pirmais un galvenais- uz laulības reģistrāciju nepastāv rindas. Jūs varat brīvi saplānot un izvēlēties kāzu datumu pēc patikas. Jūs neskars cenu paaugstināšana uz dažādiem kāzu pakalpojumiem, kas ir neizbēgami vasaras mēnešos. Jūsu rīcībā būs labākie stilisti, vizāžisti, fotogrāfi u.c. speciālisti. Ja runājam par fotografēšanos, ļoti skaisti izskatās tieši ziemā veiktie kāzu fotouzņēmumi brīvā dabā, taču te jāņem vērā, ka fotosesija jāsaplāno uz dienas pirmo daļu, kad pie debesīm spīd saule. Kā zināms, ziemas dienas ir īsas, tāpēc, ja plānosiet fotografēties pēc kāzu ceremonijas, varat nepaspēt to izdarīt gaismā.



Otrs svarīgs faktors- banketu zāles un telpas kāzu rīkošanai ir brīvas un lielā izvēlē par pieņemamu cenu (vasarā šie pakalpojumi ir krietni dārgāki). Ziemā arī telpu dekorācijas var būt krietni interesantākas un oriģinālākas: egļu zari, čiekuri, sudrabots lietutiņš, krāsains serpantīns- tas viss var pārvērst jūsu svētkus līdzīgus pasakai un pavisam atšķirīgus no citām kāzām.

Trešais- savdabīga izklaide, kas iespējama tikai ziemā. Jūs, piemēram, varat lipināt no sniega savas mīlestības figūriņas, vizināties uz slidām, braukt zirgos iejūgtās kamanās pāri sniegotiem laukiem.
Šī ir unikāla iespēja izmantot ziemas gadalaika dabas dāvanas un darīt to, kas citā gadalaikā nebūtu iespējams. Arī viesiem var sagādāt citkārt kāzās nepieredzētas izklaides. Ticiet, viņi būs sajūsmā. Savukārt, vedēji var saveidot ledus šķēršļus, kas līgavainim jāpārvar, lai iegūtu savu līgavu. Kāzas ziemā var itin viegli pārvērst par pasakainiem un neaizmirstamiem svētkiem.

Ceturtais- milzīgā kāzu tērpu izvēle. Par cik ziemā kāzu saloni nav noslogoti, to darbinieki nesteidzīgi un nopietni varēs pievērsties tieši jums un jūsu vēlmēm, nemaz nerunājot par to, ka cenas visiem apģērbiem būs zemākas nekā vasaras periodā. Jūs varēsiet visu mierīgi piemērīt un izdomāt- neviens jūs nesteidzinās un rinda uz piemērīšanas kabīni negaidīs.
Jūsu izvēle var krist uz kleitu sniega baltumā, lai saplūstu ar sudrabaini mirdzošo apkārtni, bet varat arī izvēlēties kleitu košākā krāsā, kas izcels un padarīs jūs neatvairāmu uz sniegotās ainavas fona. Varat arī ietērpties maigas pasteļkrāsas kleitā- tieši šobrīd vadošie dizaineri piedāvā kleitas maigi rozā, krēmkrāsas, gaiši zilos u.c. pasteļtoņos. Padomājiet arī par kažokādas apmetni, kas ne tikai pasargās no aukstuma, bet arī padarīs jūsu tērpu greznāku. Starp citu, arī kažokādas šobrīd ir modē. Un atceraties, ka vasarai kažokādas nepiestāvēs.

Piektais un ne mazsvarīgs faktors- nav ne karstuma, ne odu, ne mušu, kas tik ļoti var traucēt vasarā. Pat, ja sabojāsies laiks un nespīdēs saule, lietus vietā snigs sniegs (protams, pie nosacījuma, ka laiks ir auksts).

Sestais-, kā jau iepriekš minēju, kāzas ziemā nebūs visiem pierasts pasākums, kam arī scenārijs visbiežāk zināms. Tie būs oriģināli svētki ar vēl nepiedzīvotu atmosfēru.

Septītais un pēdējais- kāzu ceļojumā jums ir iespēja doties uz kādu dienvidu saules apspīdētu valsti, lai ziemas vidū uz brīdi nokļūtu vasarā.

Mīnusi kāzu rīkošanai ziemā

Mīnuss patiesībā ir tikai viens- ja iegadās tāda ziema kā šī, kad aiz loga neredz sniegpārslas krītam, bet viss ir pelēks un drūms. Šādā laikā, protams, izpaliks visas jaukās, ar sniega velšanām un celšanām saistītās atrakcijas, vizināšanās ar kamanām un tamlīdzīgas lietas.