Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:381, Did:0, useCase: 3

Kāzu kleitu mode 2016

Redakcija
Redakcija

Šī gada kāzu mode nosaka, ka līgavas kleitai jābūt maksimāli sievišķīgai, maigumu izstrojošai un vienlaikus arī pavedinošai.

Noteikti nebūsi kļūdījusies savā ivēlē, ja tavai kāzu kleitai būs kāds no sekojošiem elementiem:

- mežģīnes un mežģīņu auduma ielaidumi,
- zīda audums,
- atkailināta mugura,
- drosmīgs dekoltē,
- izšuvumi un aplikācijas,
- gara šlepe,
- uzsvērts viduklis.

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad aktuālas ir mežģīnes, kas līgavas tēlam piešķir trauslumu, izsmalcinātību un gaisīgumu, pavītrojot tās apburošo sievišķību. Šogad mežģīnes uzzied ziedu motīvos un apjomīgos izšuvumos, kam noteikti jābūt roku darbam. Tās parādās gan vienas, gan apvienojumā ar tillu, šlepēs, svārku apmalēs un kleitas augšdaļās.

Bez tam, šogad īpašu vietu ieņem kāzu kleitas, kas pilnībā šūtas no mežģīnēm. Vai arī no maiga zīda. Brīva piegriezuma kleitas no šī skaisti krītošā auduma līgavai piešķir īpašu burvību un spožumu.

Tām līgavām, kuras dod priekšroku oriģināliem risinājumiem un pavedinošiem tērpiem, patiks kleitas ar atkailinātu muguras daļu un neparasti noformētiem kakla un krūšu daļas izgriezumiem. Tās ideāli izceļ līgavas figūru un piešķir tās tēlam vieglu seksualitātes vēsmu.
Ne tik drosmīga šī trenda versija būs mežģīņu vai puscaurspīdīgs ielaidums kleitas muguras daļā.

Kas attiecas uz piedurknēm un to garumu, tad šogad modē kā īsās, tā arī garās piedurknes. Bet populārākie audumi, no kuriem tās tiek šūtas- atkal tās pašas mežģīnes un tills.

Šogad, kā vēl nekad agrāk, aktuāli kļuvuši izšuvumi un inkrustācijas, kas līgavas tēlu ļauj izveidot ne tikai karaliski greznu, bet arī neatkārtojamu līdz pat sīkākajai detaļai, tādējādi viņas dzīves svarīgāko tērpu padarot par īstu mākslas darbu.

Vēl viena šī gada aktualitāte ir "Nāriņas" silueta kāzu kleitas ar šlepi. Tās ideāli piemērotas kā klasiski romantiskām līgavām, tā arī mūsdienīgām, drosmīgām sievietēm. Šlepes noformējumam var tikt izmantoti uzreiz vairāki audumi ar atšķirīgu faktūru un caurspīdīgumu, papildinot tos ar drapējumu, bārkstīm, aplikācijām, izšuvumiem un ielaidumiem.

Šlepe aktuāla kā klasikajam A silueta piegriezumam, tā arī asimetriskiem tērpiem, kas priekšpusē saīsināti un vidukļa daļā pieguļošām kleitām ar zvanveida svārku daļu.

No modes joprojām nav izgājusi arī dižciltīgā atturība, tāpēc arī šogad līgavas var izvēlēties pilnībā slēgtas kleitas bez izgriezumiem un dekoltē.
Mežģīņu auduma ielaidumi piešķirs līgavas tēlam izsmalcinātību un tīrību, tajā pat laikā neļaujot izskatīties pārāk vienkārši vai garlaicīgi.

Kopīgā šī gada kāzu modes tendence ir akcentēts viduklis, tāpēc šogad, kā vēl nekad, aktuālas ir korsetes ar kuplu svārku daļu, kā princesēm.

Kas attiecas uz krāsām, tad līdztekus tradicionāli balatajam, arvien aktuālāks kļūst svinīgi melnais. Īpaši tiek uzsvērti visi zelta, sudraba un vara toņi, kā arī perlamutrīgās un pasteļrāsas, sevišķi lavandas un rozā tonis.
Tāpat aktuāli arī vēsie toņi, tāpēc modes tendencēm pilnībā atbildīs arī pelēka un gaišzila kleita.