Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Kā ekonomiski ieplānot kāzas

Redakcija
Redakcija

Kāzas ir skaistākā diena jūsu mūžā, taču lielo izmaksu dēļ dažus sapņus nav iespējams piepildīt. Vidēji kāzas izmaksā līdz 15 tūkstošiem eiro, ko lielākā daļa cilvēku nespēj atļauties. Lai nebūtu jāaplūko ātro kredītu tops, piedāvājam dažus padomus, kā iespējams ieekonomēt jūsu, jaunās ģimenes, budžetu. Arī ekonomiskas kāzas var būt neaizmirstamas, modernas un jautras.

Kāzu vieta un laiks

Ja kāzas nav spontāns lēmums, tad, atliekot tās uz gadu, ir pietiekami daudz laika saplānot visu līdz pašam sīkumam, kā arī salīdzināt cenas un iegādāties izmeklētus dekorus par mazākām summām. Kas ir pats galvenais – ja jums nav noteikts īpašs datums, kurā iepazināties, vai bildinājuma datums, tad vēlams izvēlēties visas pārējās nedēļas dienas, izņemot sestdienu. Tāpat ar vietas izvēli – labāk izvēlēties svinību vietu ārpus pilsētas robežām.

Ēdiens un dzērieni

Vislabākais veids, kā ieekonomēt uz ēdienu, dzērieniem un desertiem, ir gatavot pašam. Protams, līgavai kāzu dienā nav jāuzņemas ēdiena gatavošana, taču daudz lētāk sanāks, ja palūgsit to izdarīt paziņām, nevis sūtīsit no restorāniem ēdienu plates. Labāk izvēlēties to kāzu vietu, kur var cienāt viesus ar saviem ēdieniem un dzērieniem, nevis svinību vietas piedāvājumu. Turklāt, būs personīgāk, ja šampāniešu pudeļu etiķetes apgreznosit ar kāzām un sev veltītiem zīmējumiem. Bāra izmaksas ir vislielākās, tāpēc padomājiet, kur iegādāties dzērienus: vai tā būs dzērienu bāze vai vieta, kur, iegādājoties lielākā daudzumā, izmaksas par vienu vienību ir zemākas. Ekonomiskāk ir pasniegt aperitīvus dzērienus, kas veicina apetīti, nevis papildus uzkodu šķīvjus.

Kāzu fotogrāfs un video-meistars

Ir svarīgi, lai kāzas tiktu iemūžinātas. Katra emocija un mirklis ir atmiņas vērts, un gribas, lai to iemūžina profesionālis. Profesionāli kāzu fotogrāfi prasa lielu honorāru, tāpēc, ja vēlaties ieekonomēt, derētu painteresēties, vai paziņu lokā nav kāds jauns fotogrāfa karjeras uzsācējs. Fotogrāfijas nebūs sliktākas, un jūs būsit ietaupījuši kaudzi naudas. Tāpat arī ar pazīstama video meistara veiksmīgu atrašanu un nolīgšanu.

Kāzu dekoru iegāde

Dekorēšana ir sieviešu mīļākā nodarbe. Ieejot veikalā, kurā atrodas daudz sīklietiņu, var iztērēt lielu daļu no kāzām paredzētā budžeta. Kāzu ziedi vien var radīt izdevumus pāris tūkstošu vērtībā. Esiet gudri un izvēlieties ziedus, kuri nav tik dārgi. Neizvēloties rozes un lilijas, var ietaupīt vairākus simtus, un skaistums būs tieši tāds pats. Telpu dekorēšanai var pieiet praktiski un izvēlēties solīdu un praktisku vakara tematiku, kas neprasa daudz un krāšņus dekorējumus.

Kāzu tērps

Pašiem skaistākajiem jūsu kāzās ir jābūt jums pašiem! Skaista kleita un skaists smokings ir tas, kas jums liks smaidīt visas dienas garumā. Par laimi šobrīd ir iespēja šos greznos tērpus īrēt. Līgavai nav jāiegādājas kleita par augstu cenu, ja tā tiks vilkta tikai vienu reizi mūžā (protams, ja nevēlaties to atstāt mantojumā bērniem). Ņemot vērā, ka kāzām ir piešķirts ilgs plānošanas laiks, varat izpētīt kāzu salonus, salīdzināt cenas un iegādāties jaunu, skaistu, kā arī lētu kleitu. Ja paziņu lokā ir šuvēja, tad var iegādāties skaistu fasonu un uzlabot to.

Atmiņas ciemiņiem

Kāzu viesiem parasti ir pieņemts dāvināt kādu pateicības dāvanu par atbalstu un kopā būšanu kāzās. Ja esat radošs pāris, tad varat piedomāt par pašdarinātiem nieciņiem vai personīgu disku ar atmiņām. Tāpat lētāk sanāk, ja kāzu ielūgumus veidosit paši, nevis iegādāsities veikalā. Ja, sākot plānot kāzas, laicīgi saprotat, ka būs nepieciešami papildus līdzekļi, tad varat apsvērt banku piedāvātā kredītlīnija. Jau iepriekš ierakstot viesiem ielūgumā, ka vēlaties dāvanu naudas izteiksmē, varēsit atmaksāt aizdevumu uzreiz pēc kāzām, kā arī uzsākt jauno kopdzīvi, lieki neraizējoties par turpmākajiem tēriņiem.

     [+] [-]

, 2016-09-30 15:05, pirms 7 gadiem
Nopelni un tad precies, lai nav jāknapinās! Lielisks veids nelielu, tomēr reālu un regulāru papildinājumu gūšanai savam budžetam, ir dalība loterijās. Sākot no Facebook izlozēm, kuras organizē dažādas firmas pēc Like & Share principa, beidzot ar īstām ārzemju izspēlēm, kur gan jāņem vērā kāda atziņa - loterijas organizē peļņas gūšanai, viss process ir matemātiski izskaitļots un pamatots, lai galvenais ieguvējs būtu rīkotājs. Tomēr matemātikai var likt pretī tādu pašu matemātiku un tad jau izredzes gūt laimestu nosliecas par labu tam, kurš pēdējais pielietojis formulās balstītu taktiku dalībai uz nejaušību balstītā spēlē. Šobrīža aktualitāte ir koplikmes izdarīšana. Reāla shēma kā tikt pie pīrāga gabala, kuru sev cep loteriju organizētāji - līdzīgi kā tu pērc OCTA savam auto pie apdrošināšanas brokera, kurš piemeklē lētāko piedāvājumu, loteriju brokeris piedāvā progresīvu veidu kā vienkārši cilvēki, apvienojoties grupās, vari būtiski palielināt savas izredzes laimēt tādās lielās loterijās kā EuroJackPot, PowerBall, EuroMillion utml. Šie ir šobrīd (visticamāk, pagaidām) vienīgie, kuri piedāvā tādu opciju kā "sindikāti", kuros apvienojas 100, 1000, varbūt pat vairāk interesentu un par vienādu summu iegādājas 1000, 5000, varbūt pat 10000-20000 loteriju biļetes, dramatiski palielinot izredzes tikt pie galvenā laimesta. Protams, paliek jautājums laimesta lielumā, kuru mēs pēc tam saņemam, bet ir jāpiekrīt, ka šāda riska sadalīšanas stratēģija, darbojoties līdzīgi kā apdrošināšana, pierādījusi sevi vairākkārt, nodrošinot iesaistītos ar varbūt ne pārāk lieliem, desmitos un simtos tūkstošos mērāmiem, bet tomēr jūtamiem ienākumiem. Ja kļuva interesanti, nāc un uzspēlē arī tu. Piereģistrējoties saņemsi loterijas biļeti par brīvu: ej.uz ';