Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:381, Did:0, useCase: 3

Saldākā un garšīgākā kāzu daļa

Redakcija
Redakcija

"Jā" vārdi pateikti, gredzeni mīti, izskanējis pirmais kāzu valsis, nobaudīts kāzu mielasts un pienācis laiks saldākajam un greznākajam kāzu mirklim- kāzu tortei, kuru visi tik ļoti gaida un kāro nobaudīt. Droši vien nav jāstāsta, ka torte jāpasūta ļoti savlaicīgi, pēc principa- jo sarežģītāks dizains, jo ātrāk jātiekas ar konditoru, kuršs gatavos torti.

Kādu kāzu torti izvēlēties

Torte var būt kā standarta - vairākos stāvos, izrotāta ar saldiem ziediem vai līgavas un līgavaiņa figūriņām, tā arī gatavota pēc jūsu skicēm, jo, iespējams, jums ir kas īpašs, ko vēlaties atspoguļot tortes dizainā. Piemēram, tā varētu būt jūsu pirmā tikšanās, pirmais skūpsts vai pirmais kopā piedzīvotais notikums.

Tāpat tortes var būt sezonālas, izrotātas ar konkrētajam gadalaikam atbilstošiem atribūtiem. Piemēram, ja jūsu kāzu laiks iekrīt ziemas mēnešos, tad kāzu torti var rotāt sniegpārsliņas, sudraboti čiekuri un smaidīgi sniegavīriņi. Ja precaties rudenī, tad būs jauki, ja torti rotās krāsainas kļavu lapas, jautri lietussardziņi un dažādas dabas veltes.
Pavasara burvību palīdzēs izcelt plaukstoši, ziedi, sirsniņas un putnu figūriņas, savukārt vasaras torti var rotāt saules zaķēni, gliemežvāki un zvaigznes. Protams, tam visam jābūt ne tikai vizuāli baudāma, bet arī ēdamam.

Ja savas kāzas esat iecerējuši kādā konkrētā stilā, piemēram, violetās noskaņās vai jūras tēmai atbilstošas, tad arī tortei jābūt pieskaņotai šim stilam. Ja pašiem ir grūtības piemeklēt jūsu izvēlētajam virzienam piemērotu tortes noformējumu, droši jautājiet konditoram. Pieredzējuši konditori noteikti zinās, ko jums ieteikt.

Kāzu tortes rituāls

Kāzu tortes rituālam ir vairāk nekā 5000 gadu un tas nemainīgi saglabājies cauri gadsimtiem tikai ar vienu izņēmumu - ja agrākos laikos kāzu noslēgumā jaunlaulātie lauza maizi un dalīja tās gabaliņus kāzu viesiem, tad mūsdienās šo godpilno vietu ieņēmusi grezna daudzstāvīga torte. Tradicionāli torte tiek baudīta pēc pusnakts, t.i., kāzu noslēguma daļā un tās parādīšanās svinību telpā vai vietā parasti izraisa neviltotu viesu sajūsmu. Kas šajā brīdī darāms jaunlaulātajiem? Viņiem jāsadodas rokās, kopīgi jāņem nazis un jānogriež pirmais tortes gabals pašiem sev, ko vēlāk arī kopīgi no viena šķīvīša un, vēlams ar kopā sasietām tējkarotītēm, jāapēd. Šis process simbolizē mūžīgu mīlestību un saldu dzīvi.



Un kaut arī mūsdienās kāzu torte ir īsts no putukrējuma, krēma, marcipāna un daudzām citām neiedomājami garšīgām ēdamām lietām veidots mākslas šedevrs, tā vienlaikus ir arī mūsu senču tradīciju turpinājums un stipras ģimenes simbols.

Ieskaties! Tas var noderēt!

500 kūkas un deserti/ izdevējs: Apgāds Zvaigzne ABC

Šajā krājumā jūs atradīsiet daudzas iecienītu desertu receptes, kam piešķirta jauna vai negaidīta “odziņa”.:

• Visgardākie šokolādes deserti
• Siera kūkas, biskvīti, pudiņkūkas un karstie suflē
• Bezē un plaucētās mīklas deserti
• Saldētie deserti
• Cepumi, brauniji, minikūciņas
• Mīklā cepti augļi, pankūkas un vafeles

Iespējams, šis 500 kūku un desertu krājums iekārdinās jūs izmēģināt vēl neiepazītus gardumus!