Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:381, Did:0, useCase: 3

Kāzas vasarā. Idejas un ieteikumi

Redakcija
Redakcija

Vasara ir brīnišķīgs un apbrīnojami krāšņs gadalaiks. Ne velti mūsdienās tas kļuvis par mīļāko kāzu laiku. Daba ir ietērpusies biezā zaļā apmetnī, koku zaros čivina putni, jautri čalo upes un strautiņi, bet zemi klāj ziedu sega visās varavīksnes krāsās. Debesīs peld balti mākoņi un gaisā virmo sulīgi vasaras aromāti. Ko gan vairāk var vēlēties, lai svētki būtu izdevušies?

Lielisku fonu kāzu fotosesijai var atrast gandrīz vai ik uz stūra. Vai tas būtu parks vai dārzs, mežs vai pļava, liedags vai ūdens zilgme - itin viss apbur un veido neatkārtojamu ainavu jūsu laimes mirkļu iemūžināšanai.

Un ja vēl nedaudz pafantazēt un padomāt par interesantiem akcentiem un aksesuāriem, jūsu kāzu fotgrāfijas var pārtapt apbrīnas vērtos mākslas darbos, kas priecēs jūs katru reizi, kad pāršķirstīsiet savu kāzu albūmu.

Atcerieties, ka šī ir jūsu īpašā diena un tāpēc dariet visu, lai tā būtu neatkārtojama un neaizmirstama. Nebaidieties realizēt pat vispārdrošākās idejas. Vasara ir laiks, kad var tik daudz ko izmēģināt un realizēt. Turklāt, pateicoties garajām dienām, vasarā fotografēties var arī vakara stundās. Brīnišķīgas fotogrāfijas būs, piemēram, saulrietā pie jūras vai laivā uz ūdens. Bet ja savam attēlam vēlaties piešķirt mazliet noslēpumainu noskaņu, pamēģiniet nofotografēties spožā mēnesnīcā zem zvaigžņotām debesīm. Protams, šādas fotogrāfijas izveidot spēj tikai profesionāls fotogrāfs, kuram ir ne vien vajadzīgā aparatūra, bet arī attiecīgās zināšanas un pieredze.

Jebkuras kāzas sastāv no sīkumiem, taču, lai nepiedzīvotu vilšanos, par to visu jāparūpējas ļoti savlaicīgi. Tāpēc jau labu laiku pirms "jā" vārda teikšanas, padomājiet: kādai jābūt jūsu svarīgākajai dzīves dienai? Atrodiet savu stilu.
Runājot par kāzu stiliem, vasara ir viens no labākajiem gadalaikiem tieši krāsu tematiskajām kāzām. Sevišķi ja vēlaties lillā vai zaļās kāzas. Šo krāsu un formu daudzveidība dabiskā veidolā sastopama tikai vasaras mēnešos.
Tāpat tikai vasaras mēnešos kāzas iespējams sarīkot zem klajas debess. Tādā gadījumā par svinību vietu var kļūt dārzs vai pļava, kurā dzīvo ziedu fejas un mežu elfi. Vai arī jūras krasts, kur uz kāzu svinībām uzaicināsiet arī Neptūnu un viņa pavadones - nāriņas.

Bet varbūt jums labāk patīk kāzas uz ūdens? Tad noīrējiet kuģīti un pārvērtiet to, piemēram, improvizētā pirātu fregatē.
Lai arī kāda būtu jūsu kāzu izvēlētā tematika, vasarai vienmēr piestāvēs meijas, rožu ziedlapiņas, ziedu virtenes un ziedu arkas, kā arī lielas, ar pļavu ziediem piepildītas, māla krūkas.

Vasaras kāzu līgavas pušķis

Rīkojot kāzas vasarā, jāņem vērā fakts, ka ne visi ziedi spēj izturēt spožos saules starus. Tāpēc izvēloties ziedus līgavas pušķim, pirmām kārtām, jābūt pārliecinātam, ka tas saglabās savu formu un izskatu līdz pat svinību beigām. Nebūsiet kļūdījušās, ja dosiet priekšroku tīģerlilijām, kallām vai orhidejām. Samērā izturīgas būs arī rozes, gerberas un amariļļi. Bet ja jūsu kāzu stils to atļauj, pasūtiet pušķi no dažādiem pļavu ziediem: margrietiņām, zvaniņiem, pīpenēm.

Tām, kas meklē kaut ko oriģinālu un no citiem atšķirīgu, var ieteikt līgavas pušķi no dizainera veidotiem mākslīgiem auduma ziediem. Tie nenovītīs nekādā gadījumā.

Vasaras krāsu palete

Ar vasaru draudzējas visi maigie toņi: cinka baltais, zili pelēkais, rozā, bēšais, jūras zilais, aveņu sārtais un ceriņu. Lieliski izskatīsies arī olīvu, citrondzeltenā, piparmētru un lillā krāsas.

Vasaras kāzu tērpi

Vasara ir laiks, kad līgavas var atļauties praktiski jebkura garuma tērpu: sākot no klasiskā līdz pat īsām kleitiņām un vienkāršiem sarafāniem. Galvenais nosacījums - tērpam jābūt šūtam no dabīga materiāla, sintētiskos atstājot vēsajiem gada mēnešiem - vasarā tajos jutīsieties nekomfortabli.

Vasarai nepiestāv biezi audumi, drapējumi un korsetes. Tāpat arī no zeķubiksēm labāk būtu atteikties, to vietā, ja vien nav dabīgā iedeguma, izmantojot kvalitatīvus tonējošos ķermeņa krēmus. Apavu pāriem līgavai vajadzētu būt diviem: vieglām elegantām kurpītēm uz zema papēža pastaigām un greznām kurpēm saviesīgajai kāzu daļai.
Līgavaiņa uzvalkam noteikti jābūt no vasarai piemērota auduma. Priekšroka dodama gaišajiem toņiem un dabīgiem materiāliem. Kreklus labāk iegādāties divus, lai pēc svinīgās ceremonijas būtu iespēja tos nomainīt.

Vasaras kāzu galds

Vasaras ēdienkartē jāietilpst viegliem un svaigiem ēdieniem. No produktiem, kas ātri bojājas, labāk atteikties. Tāpat kā no trekniem un sātīgiem ēdieniem, kā arī - kūkām ar šokolādes glazūru un krēma pildījumu - tie būs smagi kuņģim un ātri zaudēs savu labo izskatu. Labākā izvēle būs salāti, svaigu dārzeņu plates ar dažādām aukstajām mērcēm, grilējumi, mini sviestmaizītes, vieglas uzkodas un dažādi augļi. No dzērieniem - tonizējošas limonādes, morsi, punši un ledus tējas.

Raksta autore Iveta Apškrūma