Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:279, Did:0, useCase: 3

Līgo svētku stila padomi!

Noteikti jāatceras sarūpēt arī svētku vakaram atbilstošu apģērbu. Lai varētu sevi nodēvēt par stilīgu jāņotāju kā „no modes lapas”, tirdzniecības centrs „Domina”, konsultējoties ar modes dizaineri Līgu Bangu, sagatavojis vairākus ieteikumus modīga Jāņu nakts apģērba izvēlē.

Stilīgajām līgotājām

Visām stilīgajām līgotājām Jāņu nakts zaļumballē noderēs kupli, raibi svārki ar iespējami lielāku apakšsvārku kārtu skaitu. Tas ne tikai atbildīs Līgo modes tendencēm, bet arī pasargās kājas no odiem. Jāņu vakaram piemērota būs arī tamborēta vintage kleita ar nelielu tautisku elementu pie jostas vai brošiņas veidā. Papildus var nēsāt puķainus legingus vai koķetas zeķes ar bantītēm un krokojumiem, kas kopējam svētku tēlam piešķirs īpašu odziņu.

Lai Tevi pamanītu otrpus ugunskuram

Pie jebkura ietērpa jāpadomā arī par modernām rotām - krellēm, auskariem, rokassprādzēm un matu lentām: visam jābūt tik daudz, lai Jānis modīgo līgotāju pamanītu arī otrpus ugunskura.

Koši gumijas zābaciņi

Kājās ieteicams aut košus gumijas vai ādas zābaciņus - tādus, lai var droši lekt pāri ugunskuram un dejot līdz pat rītausmai. Tie būs piemēroti arī tad, ja uznāks negaidīta lietus šalts.

Vainags

Būtisks un nozīmīgs Jāņu dienas aksesuārs ir arī vainags - ar rudzupuķēm, margrietiņām, madarām un citām pļavu puķēm. Ja vainags netiks nēsāts, matus ieteicams sacirtot un rotāt ar mākslīgajiem vai dabīgajiem ziediem.

Precētām sievām svētkos piemērots būs ne tikai ziedošs vainags, bet arī dažādas cepures un lakati, kas jāsien tā, lai galvasvidū vai aizmugurē izveidotos eleganta bante.

Raibi krekli

Savukārt modernajiem līgotājiem, it sevišķi Jāņiem, šajos vasaras saulgriežos jāsapošas raibā, ļoti krāsainā kreklā, kas tos izceltu citu svinētāju vidū.

Puišiem haki krāsas jakas

Arī puišiem un vīriem vispiemērotākie apavi būs gumijas vai jebkuri citi zābaki, kas pa aprasojušu zāli ar sausām kājām ļaus doties papardes zieda meklējumos. Turklāt šajā pastaigā ieteicams ņemt līdzi haki krāsas jaku, kas ne tikai sildīs, bet zieda atrašanas gadījumā arī ļaus paslēpties no ziņkārīgiem skatieniem.