Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:330, Did:0, useCase: 3


Meditācija kustībā. Visur, kur ej, tu vari meditēt

Redakcija
Redakcija

Ko tu iedomājies, katru reizi izlasot vārdu „meditācija”? Lielākā daļa cilvēku iedomājas cilvēku lotosa pozā un aizvērtām acīm. Bet patiesībā arī ejot un kustoties mēs varam meditēt.

Šis ir ideāls veids, kā ieviest prāta tīrības treniņu savā aktīvajā ikdienā. Praktizējot regulāri, šādi var mazināt stresu, kas ir lielākā vairuma psihosomatisku slimību pamatā.

Ko darīt?

Svarīgs meditācijas aspekts ir ritma radīšana. Neatkarīgi no tā, vai koncentrējaties un elpošanu vai staigājat, mentālais ritms palīdz atslēgties no domām. Meditācija nomierina „lēkājošo” prātu, palīdzot ķermenim atpūsties un pašatveseļoties. Te būs četri soļi, ko varat darīt, lai to ieviestu ikdienā.

Kustība. Virzieties lēnām. Pastaigājieties. Vislabāk, ja maršruts ved pa ceļiem, kur nav daudz cilvēku un apkārtējo trokšņu. Meditācija ir koncentrēšanās, tādēļ izvēlieties vietas, kur varat nedomāt par to, ko citi par jums domā.

Elpojiet katrā solī. Saskaņojiet elpošanu ar gaitu. Ieelpojot speriet soli. Izelpojot ļaujiet, lai pēda pieskaras zemei. Tad dariet to pašu ar otru pēdu.

Elpojiet dabiski! Šādi kustoties pamanīsiet, ka jūsu prāts nomierinās. Parādīsies pa kādai netipiskai domai. Ļaujiet, lai tās nāk, bet nepieķerieties tām. Fiksējot domu, vienkārši ieraugiet to un atgriezieties koncentrēšanās stāvoklī.
Skatieties uz pēdām! Iespējams, jūs domāsiet, kur lūkoties meditācijas laikā. Ļaujiet gaitai ritmiski savienoties ar elpošanu.

www.rigabrain.com

Ieskaties!

Lai arī meditācijas apguve ir ceļš, pa kuru pat paši gaišākie prāti iet visu mūžu, tomēr arī vienkārša ikdienas prakse mums sniedz iespēju mainīt savu attieksmi pret sevi un apkārtējo pasauli. Tieši tāds arī ir šīs saprotamā valodā izklāstītās Apgādā Zvaigzne ABC izdotās "Meditācijas māksla. Kādēļ meditēt? Par ko? Kā?" esejas mērķis, kura, apvienojot sevī garīgu un filozofisku mācību, ievada meditācijas praksē.

Grāmatas autors, Matjē Rikārs, ir budistu mūks, rakstnieks un tulkotājs, kura bagātība ir viņa piederība divām kultūrām. Viņš ir arī Dalailamas franču valodas tulks. Rikāra grāmatas ir ļoti populāras, jo autors tajās ir spējis apvienot gan budisma, gan dabaszinātņu skatījumu. Viņa darbi ir tulkoti vairāk nekā 20 valodās.

Jautājiet grāmatu Zvaigzne ABC grāmatnīcās!