Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:330, Did:0, useCase: 3


Medus ārstnieciskā iedarbība

Jau miljonus gadus bites no ziediem vāc nektāru un rada apbrīnojamu produktu – medu, kam piemīt unikālas īpašības.
Medus ārstniecisko iedarbību veicina tā bagātīgais sastāvs: tas satur cukuru, minerālvielas, mikroelementus, vitamīnus, fermentus, bioloģiski aktīvās vielas, vitamīnus N, K, pantotēnskābi un folijskābi, hloru, cinku, alumīniju, boru, silīciju, hromu, litiju, niķeli, svinu, alvu, titānu, osmiju, kas ir tik nepieciešami organismam.

Medus tiek izmantots kā organismu stiprinošs, tonizējošs, spēkus atjaunojošs līdzeklis. Tas ir lielisks ārstnieciskais līdzeklis, to pielieto rētu un apdegumu, sirds-asinsvadu, nieru, aknu, žultsceļu, gremošanas trakta saslimšanu ārstēšanā. Ikdienas medus lietošana pa 20 - 50 gramiem gada laikā ievērojami uzlabo asins sastāvu un vielmaiņu. Medus sastāvā galvenokārt ir fruktoze, kā arī tādas minerālvielas kā kālijs, magnijs, olbaltumvielas un vitamīni, kas ir ļoti reti sastopami citos produktos. Šīs medus sastāvdaļas nostiprina asinsvadu sieniņas un sirds muskuļus.

Medus – vienīgais saldums, no kura nevar kļūt resnāks (tā kā tas satur visus nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas un tiek asimilēts par 98%). Tas ļoti ātri atjauno organisma enerģijas krājumus. Bez tam, medus - dabisks antidepresants, tas pat palīdz uzmundrināties cilvēkiem ar hroniska noguruma sindromu. Smadzenes „noskaņojas” uz darbu no 7 līdz 9 no rīta, tieši šajā laikā medus sniegtā papildus enerģija ir ļoti vērtīga. Nākošais laiks medus lietošanai: no 3 - 4 pēcpusdienā, kad organisma enerģētiskie resursi tuvojas izsīkumam, uzkrājas nogurumus, bet priekšā vēl milzums nopietnu darbu. Vienkārši nepieciešams, lai skapītī būtu medus burciņa intelektuālai „iesildīšanai”. Un dienai veiksmīgi jābeidzas ar medus tēju. Tikai ne karstu, bet mazliet siltāku nekā istabas temperatūra, lai saglabātu visas vērtīgās īpašības. Senatnes filozofi un ārsti uzskatīja, ka cilvēkiem, kas vecāki par 45 gadiem, dzīves ilguma paildzināšanai nepieciešams sistemātiski lietot medu ar pienu vai valriekstiem, jo tas sniedz spēkus, stiprina gribu, piešķir ķermenim viegluma sajūtu, saglabā jaunību.

Medus – tas ir ne tikai uzturs un veselība, bet arī skaistums. Medus mīkstina ādu, novērš sausumu un lobīšanos, uzlabo ādas tonusu un pateicoties šīm iedarbībām tas tiek plaši pielietots kosmētikā. Ādas nostiprināšanai un mīkstināšanai tiek rekomendētas medus maskas, kurās tiek izmatots tīrs medus vai medus maisījums ar citiem ingredientiem (ūdens, spirts, glicerīns, citronu sula, olas dzeltenums, milti, u.c.). Taču maskas nav ieteicamas veikt tiem, kuriem ir ādas apsārtums, paaugstināta ādas jutība, kā arī tiem, kuriem ir alerģija pret medu.

Olu maska sejai ar medu (normālai ādai)
Olu dzeltenumu sajaukt ar 1 tējkaroti dabiskas ābolu sulas, 1 tējkaroti medus un saputot. Uzklāt izveidotas putriņas uz sejas uz 10 — 15 minūtēm, pēc tam, noskalot ar istabas temperatūras ūdeni.

Olbaltumu maska sejai ar medu (taukainai ādai)
Satrīt 1 ēdamkaroti medus līdz izšķīšanai, pievienot 1 ēdamkaroti auzu miltu un saputotu olbaltumu un cītīgi sajaukt maisījumu līdz biezai krējuma konsistencei. Uzklāt uz sejas ādas uz 20 minūtēm, bet pēc tam noskalot ar siltu ūdeni.

Sejas maska ar rupjmaizi un medu (kombinētai ādai)
Samaisīt 1 rupjmaizes rieciena mīkstumu ar 30 ml karsta piena. Pievienot 1 ēdamkaroti medus un 1 ēdamkaroti olīveļļas. Uzklāt uz sausajām ādas zonām barojošu krēmu, bet virsū uzklāt masku uz 15 - 20 minūtēm.

Medus maska rokām:
1 ēdamkarote medus, 1 olas dzeltenums un 1 tējkarote samaltu auzu pārslu. Rūpīgi samaisiet ingredientus un uzklājiet iegūto masu uz roku ādas uz 20 - 30 minūtēm (masku var atstāt arī uz visu nakti, uzvelkot virsū kokvilnas cimdus).

Kleopatras vanna
Uzsildīt 1 l piena, pievienot 200 g medus. Izšķīdināt medu pienā un ieliet maisījumu ūdenī. Vannas efekts pastiprināsies, ja pirms vannas lietošanas uz ķermeņa uzklāt skrubi, rūpīgi ieberzēt un noskalot ar ūdeni. Vannas ilgums 20-30 minūtes, pēc tam noskaloties ar siltu ūdeni. Taču medus vannu lietošanai ir virkne kontrindikācijas, tādas kā sirds-asinsvadu un plaušu nepietiekamība, audzējs vai iekaisuma process, asins saslimšanas, cukura diabēts un medus nepanesība.

Medus vērtīgās īpašības tiek izmantotas matu stiprināšanai:
vārītā nedaudz siltā ūdenī - ne siltākā par 40 - 50° С - pievienot medu: uz 1 l ūdens 2 ēdamkarotes medus. Ar šo ūdeni samitrināt mataino galvas daļu un iemasēt galvas ādā 2 reizes nedēļā.

Novēlam Jums veselību un skaistumu!

Konsultēja Skaistuma institūta “Liorá” kosmētiķe Irina Luferčika

     [+] [-]

, 2011-01-16 12:04, pirms 13 gadiem
Medus ir tik dārgs, ka žēl izmantot to dažādām maskām. labi vēl, ka pašiem sanāk ko šad un tad nobaudīt veselības stiprināšanai.

     [+] [-]

, 2011-01-16 12:18, pirms 13 gadiem
Padomā cik maksā kvaltatīva kosmētika. nemaz nebus ļoti dargi izmantot medu ari maskām.

     [+] [-]

, 2011-01-16 12:26, pirms 13 gadiem
Jau pāris gadus lietoju medu ne tikai kā cukura aizstājēju pie tējas, bet arī esmu iemācījuises dažādos veidos to lietot skaistumam. tiešām ļoti iedarbīgs līdzeklis, ko iesaku visiem. Un nemaz nav dārgs, ja salīdzināt ar dažādu procedūru cenām, par ko nāktos maksāt, lai iegūtu līdzīgu efektu. Meitenes, mēģiniet un nenožēlosiet.

     [+] [-]

, 2011-01-17 17:00, pirms 13 gadiem
Man patik medus pirti

     [+] [-]

, 2011-01-22 00:38, pirms 13 gadiem
masterklase!

     [+] [-]

, 2011-01-22 13:46, pirms 13 gadiem
man nepatīk medus uz ķermeņa tā lipīgās konsistences dēļ.