Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Efektīvi tautas līdzekļi, lai atbrīvotos no tumšajiem lokiem zem acīm

Redakcija
Redakcija

Neviens neapstrīdēs faktu, ka tumši lokii zem acīm nevienu nedara skaistāku. Tie pavisam atklāti "stāsta" visai pasaulei par mūsu vecumu, dzīvesveidu, iekšējām drāmām un ārējām problēmām. Tāpēc nav nekāds brīnums, ka tie atrodas jebkuras sievietes ienaidnieku melnajā sarakstā- pie kam vienā no pirmajām vietām.

Starp iemesliem, kāpēc zem mūsu brīnišķīgajām acīm iegulst nodevīgās tumšās ēnas, var minēt:

- iekšējas saslimšanas (šajā gadījumā loku novēršana zem acīm bez cēloņa likvidēšanas nebūs iespējama- tumšie loki zem acīm ir sekas),
- pārmērīga pigmentācija,
- pārāk plāna āda (ar gadiem tā kļūst plānāka, bet asinsvadi redzamāki),
- nepietiekams miegs,
- dzelzs trūkums,
- pārāk ilgas pie datora pavadītas stundas,
- ilgstoša uzturēšanās saulē,
- alerģiskas reakcijas,
- nepareizi izvēlēta kosmētika,
- pārmērīga alkohola lietošana,
- smēķēšana.

Kā redzams, lokiem zem acīm ir ne viens vien iemesls parādīties uz mūsu sejas.

Tāpēc cīnīties ar tiem vajag nevis simptomātiski, mērcējot acis tējā vai mitrinot tās ar gurķa šķēlītēm, bet gan sistemātiski,- savedot kārtībā visu organismu.

Pirmām kārtām tiekam galā ar dienas režīmu:

- miegs ne mazāk par astoņām stundām,

- obligātas pastaigas (nevis skraidīšana pa veikaliem, bet mierīgas pastaigas) svaigā gaisā pirms miega ne mazāk par stundu,

- datora lietošanas prasību ievērošana (līdz pusdienlaikam: piecu minūšu pauze (atpūta) ik pēc katrām četrdesmit piecām minūtēm; pēc pusdienlaika: piecpadsmit minūšu pauze (atpūta) ik pēc četrdesmit minūtēm).

- sāļu, asu un treknu ēdienu ierobežošana uzturā.

Tagad varam pievērsties arī pašiem tumšajiem lokiem zem acīm- šim nolūkam jāpievērš uzmanība kosmētisko līdzekļu daudzveidībai (labāk- dabīgajiem kosmētikas līdzekļiem), kas uzlabo limfas un asins cirkulāciju.
Kā likums, šādu līdzekļu sastāvā jāietilpst nātrei, zirgkastanim, adatenei un K vitamīnam.

Arī mājas apstākļos var pagatavot maskas, kuras sejas krāsas uzlabošanai un atsvaidzināšanai gatavoja vēl mūsu vecmāmiņu vecmāmiņas:

Kartupeļu maska

2 ēdamkarotes sarīvēta kartupeļa (nevārīta) ielikt marles lupatiņā, sagatavoto kompresi uzlikt uz plakstiņiem un paturēt 15-20 minūtes.
Pēc maskas noņemšanas uz ādas zem acīm un deniņiem uzklāt saulespuķu vai olīveļļu. Pēc 10-15 minūtēm ar tējas uzlējumā samērcētu vates tamponu nomazgāt eļļas pārpalikumus.

Ledus maska

Saskaldītus ledus gabaliņus ietīt auduma gabaliņā (linu vai kokvilnas) un paturēt zem acīm 5 minūtes.

Biezpiena komprese

Deserta karoti biezpiena ietīt nelielā auduma (linu, kokvilnas, marles) gabaliņā, uzlikt uz plakstiņiem un paturēt 10 minūtes.

Ja ievērosiet visus šeit pieminētos nosacījumus, pēc nedēļas tumšie loki zem acīm būs izzuduši.