Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Sejas masāža mājas apstākļos

Redakcija
Redakcija

Jūs noteikti esat pamanījuši trendīgāko sejas kopšanas rīku — Gua Sha. Tas ir gluds priekšmets, veidots no dažādiem akmeņiem un paredzēts ādas kopšanai. Šis mazais plakanais olītis, kas strauji ieguvis popularitāti visā pasaulē, tiek slavēts par spēju izcelt vaigu kaulus, noņemt maisiņus zem acīm un uzlabot ādas krāsu.

Kas ir šis maģiskais sejas masāžas rīks?

Vārds "Gua" nozīmē nokasīt un “Sha” nozīmē sīki, plakani un sarkani plankumi. Abi vārdi nāk no ķīniešu valodas, un ķīniešu kultūra jau sen pazīstama sejas kopšanas pasaulē. Vispirms Gua Sha popularitāte sākās visa ķermeņa kopšanas sakarā, tomēr pavisam nesen populāra ir kļuvusi tieši sejas kopšanas metode. Gua Sha galvenā doma ir “noskrāpēt” ādu, lai stimulētu asinsriti, atbrīvotu no toksīniem un stimulētu dažādus ķermeņa punktus. Rīcineļļa kopā ar Gua Sha rīku spēj radīt patiešām brīnumainu rezultātu.

Priekšrocības

Kāpēc Gua Sha ir kļuvis tik populārs, un kādas priekšrocības ir šāda veida ādas “skrāpēšanai”?

Gua Sha rīka priekšrocības

· Stimulē cirkulāciju
· Palīdz ražot kolagēnu
· Mazina smalkās grumbiņas un krunkas
· Samazina pietūkumu
· Samazina iekaisumu
· Samazina tumšos lokus
· Uz laiku savelk ādu
· Izgaismo seju
· Stiprina sejas muskuļus

Pētījumi pierāda, ka Gua Sha rīka regulāra izmantošana var mazināt migrēnu, samazināt menopauzes simptomus, kā arī iekaisuma simptomus un pat psiholoģiskas problēmas, piemēram, trauksmes sajūtu. Noteikti nedrīkst aizmirst arī nozīmību limfrites sistēmai, kas atbild par visa ķermeņa toksīnu izvadīšanu.

Kā lietot rīku?

Ir pieejami ļoti daudzi un dažādi Gua Sha rīki, un nav viena noteikta veida, kā lietot šāda veida rīku. Tomēr ir daži pamatprincipi, kurus var izmantot ikviena rīka lietošanā. Labākā metode, it īpaši iesācējiem, ir piemērot maigu un vienmērīgu spēku, masējot limfas plūsmas virzienā. Noteikti nespiediet Gua Sha rīku pret ādu, radot sāpes. Spēcīga rīka lietošana nedos labāku efektu, tā tikai nodarīs sāpes un bojājumus ādai.

Ir dažādas metodes, kas tiek izmantotas Gua Sha rīka lietošanas laikā. Pieredzējuši lietotāji noteikti spēs pastāstīt vairāk par dažādām metodēm un to, kura darbojās visefektīvāk uz viņu ādas.

Dažas no populārākajām Gua Sha rīka lietošanas tehnikām

· Īsu un garu pieskārienu kombinācija ādas rajonos, kur tas ir nepieciešams
· Vienkāršs, spalvām līdzīgs maigs pieskāriens
· Vienmērīgas kustības pa visu ādu
· Sejas kopšanas produktu un dažādu eļļu pievienošana vēl iespaidīgākam efektam

Cik bieži lietot?

Lai gan profesionāļi iesaka Gua Sha rīku lietot vienu reizi nedēļā, lietošanas biežums būs atkarīgs no katras konkrētās personas ādas tipa un ādas tolerances. Noteikti nepieciešams pārtraukt lietot rīku, ja āda tiek kairināta, rodas iekaisums vai kādas citas problēmas. Jāpiemin, ka sāpes ir pavisam normāla blakusparādība, it īpaši iesācējiem. Tomēr, ja sāpes tiek novērotas ilgstoši un ir spēcīgas, noteikti nepieciešams konsultēties ar ārstu par rīka turpmāku lietošanu.

Gua Sha rīks nav nekas jauns vai inovatīvs, tomēr pēdējo gadu laikā ieguvis lielu popularitāti rietumu kultūrās. Rīka lietošanai ir daudzas un dažādas priekšrocības, piemēram, tas stimulē asinsriti un izvada toksīnus, nostiprina ādu un atbrīvo no smalkajām grumbiņām, veido sejas muskuļus un palīdz ar migrēnu. Gua Sha rīku lieto apmēram vienu reizi nedēļā, atkarībā no ādas un nepieciešamības, un ir vairākas metodes, kā to iespējams lietot. Papildinot lietošanu ar dažādiem produktiem un eļļām, efekts ir patiešām iespaidīgs.