Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Uzzini, kā iegūt skaistu matu toni ar dabīgām krāsvielām

Regulāra matu krāsošana ar dabīgajām krāsvielām pēc kāda laika dod tikpat noturīgu rezultātu, kāds tas ir, krāsojot matus ar ķīmiskajām matu krāsām. Taču dabīgās matu krāsas atšķirībā no ķīmiskajām, nebojā matus. Un arī iegūtais rezultāts ir pārsteidzoši labs.

Dabīgās matu krāsvielas tumšiem matiem

Par dabīgo pamatkrāsvielu tumšiem matiem izmanto hennu un basmu. Krāsojot ar to matus, var iegūt visdažādākos toņus, sākot no gaiši brūniem un sarkaniem līdz pat šokolādes brūnumam. Bez tam, henna ļoti labi stiprina matu saknes, kas ir neapstrīdams un daudzu gadu laikā pierādīts fakts.

Ja basmu un hennu ņemsiet vienādās dalās, iegūsiet kastaņbrūnu matu toni. Hennai varat pievienot izkaltētas un pulverī samaltas rabarberu lapas. Skaisti brūnu vai kastaņu krāsu dod arī liepziedu un liepu lapu un zaru novārījums.

Gaišu kastaņu krāsu iegūsiet, ja hennai pievienosiet stipras kafijas vai melnās tējas novārījumu.

Sarkanīgi brūns matu tonis sanāks, ja hennu atšķaidīsiet ar uzsildītu kagoru vai kazeņu sulu.

Sarkankoka toni nodrošina hennai pievienots kakao pulveris vai dzērveņu sula.

Tumši brūna matu krāsa iegūstama, ja krāso matus ar salvijas izvilkumu vai hennas un krūkļa novārījuma maisījumu.

Tumšus matus padarīt gaišākus palīdzēs hennas un kumelīšu novārījuma maisījums.

Dabīgās matu krāsvielas gaišiem matiem

Gaišiem matiem ne henna, ne basma nav piemērotas. Gaišos matos tās veido sarkanus toņus. Labākās gaišu matu dabīgās krāsvielas ir kumelītes, rabarbers un sīpolu mizas.

Ja gribat iegūt zeltainu toni, skalojiet matus ar kumelīšu novārījumu. Mazliet spilgtāks tonis sanāks, ja katru dienu ierīvēsiet matus ar sīpolu mizu novārījumu.
Savukārt rabarberu novārījums piešķirs matiem gaiši brūnu, maigi zeltainu vai vara nokrāsu.

Gaišu matus nokrāsot kastaņbrūnus izdosies, ja krāsosiet tos ar stipru sīpolu mizu novārījumu, savukārt sarkani brūnus iegūsiet ar stipru melnās tējas novārījumu, bet tumši brūnus-, ja hennai pievienosiet stipru kafijas novārījumu.

Dabīgās matu krāsvielas rudiem matiem

Dabīgi rudus matus, krāsojot ar tīru hennu, iegūst skaisti rudu toni. Savukārt, bronzas tonis iegūstams, ja matus krāso ar basmas un hennas maisījumu attiecībā 1:2.

Ja dabīgi rudi mati ir balināti, krāsojot tos ar hennu, var iegūt burkānu krāsas toni.

Dabīgās matu krāsvielas melniem matiem

Melnu matu krāsu var iegūt divos veidos. Pirmais: egles mizu samalt pulverī, novārīt un ar šo novārījumu nikrāsot matus. Otrais: nokrāsot matus vispirms ar hennu, pēc tam- ar basmu.

     [+] [-]

, 2012-04-05 16:49, pirms 12 gadiem
Ja pie matu sakneem aug sirmi mati,vai henna ar basmu tos var nokraasot,cik esmu dzirdeejusi,ka uz sirmiem matiem shiis dabiskaas kraasvielas neiedarbojas?

     [+] [-]

, 2012-04-05 16:51, pirms 12 gadiem
Ja pie sakneem ir sirmi mati,vai shiis dabiskaas kraasvielas tos nokraaso?