Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


9 skaistuma noslēpumi. Mīti un patiesība

Redakcija
Redakcija

Mums visām ir nosliece ticēt brīnumiem, īpaši, ja tie sola laika un naudas ieekonomēšanu. Bet kuras no vecajām tautas receptēm patiešām darbojas? Mēs izanalizējām dažus apgalvojumus, sākot no vecmāmiņu skaistuma līdzekļiem līdz pat salonu baumām un pacentāmies atsijāt īstos brīnumus no mītiem.

MĪTS Zīda spilvena novērš grumbu rašanos.

Jo vecāki jūs kļūstat, jo lēnāk no rītiem nogludinās miega radītās krunciņas uz sejas. Kolagēna un elastāna daudzums organismā sarūk. Bet materiāls, no kura gatavots jūsu spilvens, to nekādi neietekmē. Lai krunciņu būtu mazāk, vēlams gulēt uz muguras. Tas nav vienkārši, bet ir iespējams.

PATIESĪBA Majonēze padara matus gludus un spīdīgus.

Jā, patiešām, majonēze satur olas un taukus, kuri ir vieni no kondicionieru pamatkomponentiem. Bet majonēzi matos ieziest ir ne visai ērti, tā kā to grūti izmazgāt. Turklāt majonēze atstāj matos taukainuma un smagumu sajūtu. Labāk izmantot kondicionierus, kas satur eļļu, vitamīnus un olu dzeltenumu. Tie lieliski baro un nostiprina matus, padara tos spīdīgus, ilgāk saglabā matu krāsu.

MĪTS Kosmētiskie toniki aizdambē poras

Toniki tika radīti tādēļ, lai noņemtu pārpalikumus, kas paliek uz ādas pēc attīrošo līdzekļu - losjona vai pieniņa lietošanas. Kaut gan šo problēmu tikpat labi atrisinās arī parasts silts, tekošais ūdens.
Toniki, kas radīti uz hidroksīda skābes bāzes, labi tiek galā ar melniem punktiņiem. Bet komponents, kurš sekmē poru sašaurināšanos, ir sintētisks A vitamīns.

PATIESĪBA Vazelīns labi mitrina sausu ādu.

Vazelīns ideāli der jūtīgai ādai. Tas ir hipoalerģisks un tā sastāvā nav konservantu. Vazelīns izveido plēvīti, kura palīdz noturēt ādas mitrumu, taču pats to nemitrina. Ja āda ir ļoti sausa un sakairināta, vakarā uzsmērējiet mitrinošo krēmu, bet pēc tam vazelīnu, un atstājiet to uz nakti.

MĪTS Tonālajam krēmam jābūt dārgam.

Tas pavisam nav obligāti. Pareizi piemeklētie nedārgas markas tonālie līdzekļi nav sliktāki par dārgiem luksus klases krēmiem. Tos tāpat var ssamaisīt kopā, piemēram, parastais tonālais krēms ar gaismu atstarojošo krēmu.

PATIESĪBA Matu mazgāšana ar alu padara tos biezākus.

Šis senais paņēmiens, kurš daudziem šķiet novecojis, patiesībā ir ļoti iedarbīgs. Iztvaikošanas rezultātā alus uz mata virsmas atstāj plānu apiņu kārtiņu, kas tad arī piešķir matam blīvumu.

MĪTS Ja matus nemazgā, tie paši attīrās.

Tā nu gan nav. Mati, tāpat kā āda, prasa attīrīšanu. Ja tos nemazgā, mati sataukojas un kļūst nepievilcīgi. Ar laiku sāk lobīties galvas āda, parādās niezes sajūta, bet vēl vēlāk mati sāk izkrist, nerunājot nemaz par nepatīkamo aromātu.

PATIESĪBA Ūdens, kuru jūs dzerat, mitrina ādu.

Pilnīgi pareizi. Pilnvērtīga audu piesātināšana ar mitrumu notiek ari ar tā ūdenpalīdzību, kuru izdzeram, un nevis ar mitrinošiem līdzekļiem. Ja organisms ir atūdeņots, jūs izskatāties vecāki, nekā patiesībā esat. Normālam organisma nodrošinājumam ar mitrumu, dienā jāizdzer ne mazāk kā divus litrus ūdens.

MĪTS Kāju skūšana padara matiņus cietākus un biezākus

Nav pierādījumu tam, ka matiņi pēc skūšanas aug biezāki un cietāki. Vienkārši ataugušie matiņi ir līdzīgi sariem un nepatīkami kairina ādu.