Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Kā pareizi krāsot matus pašam vai matu krāsošana mājas apstākļos.

Matu krāsošanu gan labāk ieteicams uzticēt profesionālim, bet, ja esat izvēlējušies tos krāsot mājās paši, vēlams ievērot dažus sekojošus padomus matu krāsošanai mājas apstākļos.

Ja neesat pārliecināti par rezultātu, tad nebūtu ieteicams pašam mēģināt pārkrāsot matus no tumšiem matiem uz gaišiem, jo šajā gadījumā ir japārzin nosacījumi,kā panākt vēlamo krāsas toni. Arī tad, ja vēlaties matus krāsot divos vai vairāk toņos, šo darbiņu labāk uzticēt pieredzējušam frizierim.
Ja jākrāso sirmie mati, tad jāpievērš uzmanība matu krāsas iepakojumam, uz kura jābūt norādei, ka krāsa ir piemērota sirmu matu krāsošanai.
Sekojiet līdzi, lai krāsojums būtu vienmērīgs. Kad matu saknes ataugušas, tās krāso ar naturālo un moderno toni, bet pārējos matus – tikai ar spilgto toni, jo ar naturālo pigmentu tie ir piepildīti jau iepriekšējā krāsošanas reizē.

Ja esat izvēlējušies sarkanu krāsu, vēlams ņemt vērā to, ka, bieži mazgājot matus, šīs krāsas toņi ātri zaudē savu sākotnējo izskatu, tādēļ var iegādāties tonējošo šampūnu sarkaniem matiem, kas pēc vairākām mazgāšanas reizēm matu krāsu atjaunotu un padarītu spilgtāku,bet šampūnu pēc noteikta laika ir rūpīgi jāizskalo, jo, ja tas netiek rūpīgi izskalots, krāsa, kas palikusi matos, var smērēt, piemēram, spilvendrānu, dodoties naktmiegā.

Ja pirms tam mati ir krāsoti ar dabīgajām krāsām ( basmu un hennu ) , nav ieteicams izmantot ķīmisko matu krāsu, kamēr mati, kas krāsoti ar basmas un hennas krāsām nav atauguši, jo rezultātā var iegūt pavisam citu toni nevis to, kas norādīts uz iepakojuma.

Jums būs nepieciešama otiņa matu krāsošanai, cimdi ( var izmantot arī plastmasas ķemmi ar retiem zariem ) un plastmasas trauks, krāsas iejaukšanai, jo matu krāsu drīkst jaukt tikai plastmasas traukā.
Nekādā gadījumā neiejaukt krāsu metāla traukā, jo krāsa ar metālu reaģē.
Noteikti nosedziet plecus,lai pasargātu apģērbu no krāsas traipiem. Ja tomēr krāsa procesa laikā ir tikusi uz apģērba, nekavējoties apģērbs ir jāizmazgā ar tam paredzētiem līdzekļiem.
Lai matus pasargātu no krāsu ietekmes un krāsošana matiem būtu saudzīgāka, krāsu vēlams ieziest nemazgātos matos.
Lai pēc krāsas izturēšanas vieglāk būtu izmazgāt pieres daļu un zonas pie ausīm, gar matu kontūrlīniju sejas ādai var uzklāt krēmu.

Visprecīzākais veids, kā pašam sev nokrāsot matus, varētu būt, pāršķirot matu celiņu galvas vidū no vienas auss līdz otrai, un pāršķirtā celiņa matu saknes nokrāsot pirmās. Šādā veidā jūs būsiet sadalījuši matu krāsošanu divās galvas zonās, tā panākot precīzāku rezultātu. Matu krāsošanu jāuzsāk ar galvas pakauša daļu un tikai pēc tam var krāsot priekšpusi. Vispirms jānokrāso matu saknes, matus šķirot aptuveni centimetru platos matu celiņos. Lai krāsojums būtu vienmērīgāks un krāsa tiktu cauri visiem matiem, biezākai matu struktūrai jāizvēlas šaurāks matu dalījums, bet smalkākiem matiem, to var atļauties nedaudz platāku. Kad saknes nokrāsotas, var sākt krāsot atlikušo nenokrāsoto matu daļu visā to garumā.
Krāsa ir ieziesta pietiekošā daudzumā tad, ja nokrasotā matu daļa nepūkojas.un nav sausa.
Ja tiek krāsotas tikai saknes,tad saknēs krāsu jātur divas trešdaļas no paredzētā izturēšanas laika un pēc tam vienu trešdaļu matu galos,kuros var iekrāsot atlikušo krāsu vai ar plastmasas ķemmi pārķemmēt matus no nokrāsotajām saknēm līdz matu galiem, šādā veidā izlīdzinot krāsu visā matu garumā. Piemēram, ja krāsas kopējais izturēšanas laiks ir 30 min., tad krāsa 20 min. jātur matu saknēs un 10 min.matu galos, bet noteikti ir jāievēro uz iepakojuma norādītais krāsas izturēšanas laiks un rūpīgi jāizlasa krāsas lietošanas pamācība, jo matu krāsu klāsts ir ļoti plašs.

Kad pienācis laiks krāsu izmazgāt, to vispirms rūpīgi izskalo un pēc tam izmazgā ar šampūnu, vēlams krāsotiem matiem. Sekojošais, kas jādara, ir matu maskas vai matu balzama pielietošana, lai saudzētu nokrāsotos matus.

     [+] [-]

, 2010-06-01 20:28, pirms 14 gadiem
kuru šampūnu vai matu krāsu pirkt?

     [+] [-]

, 2010-06-01 21:51, pirms 14 gadiem
varētu pamēģināt nokrāsot mājās, patiesībā ļoti ietaupītos nauda, frizieri tagad dārgi

     [+] [-]

, 2010-06-03 11:50, pirms 14 gadiem
Zane, speciālista atbildi saņemsiet nākamnedēļ. Sekojiet līdzi jaunumiem Skaistumkopšanas sadaļā.

     [+] [-]

, 2010-06-03 18:12, pirms 14 gadiem
vai tad tas ir svarīgi, kāds ražotājs?

     [+] [-]

, 2010-06-05 21:18, pirms 14 gadiem
protams, ka svarīgi, dažiem ir matu krāsās ļoti daudz ķīmijas, citiem mazāk

     [+] [-]

, 2010-06-05 21:39, pirms 14 gadiem
Casting ir labs. Jau ilgi krāsoju ar Casting un esmu ļoti apmierināta.

     [+] [-]

, 2011-09-18 16:55, pirms 13 gadiem
Iveta Apškrūma rakstīja: Zane, speciālista atbildi saņemsiet nākamnedēļ. Sekojiet līdzi jaunumiem Skaistumkopšanjajas sadaļā.
jā jā