Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Kā palīdzēt ādai ap acīm?

Katra sieviete noteiktā dzīves momentā saskaras ar tādu problēmu kā ādas novecošana – tāda, lūk, ir daba. Acu priekšā nenovēršami izpaužas vecuma izraisītas izmaiņas, kad parādās pirmās grumbiņas, bet nogurums un neizgulēšanās provocē tumšo loku un tūskas zem acīm parādīšanos. Kā palīdzēt ādai ap acīm ar tautas līdzekļiem?

Palīdziet paši sev, papildinot kosmētisko krēmu un masku ādai ap acīm iedarbību, ar tautas līdzekļiem.

Pirmais tautas līdzekļu noslēpums ādas ap acīm kopšanā būs ledus izmantošana. Ledus paaugstina ādas tonusu, uzlabo elastību, liek asinīm ritēt aktīvāk, bet tas nozīmē, ka palīdzēs novērst tumšos lokus zem acīm. Ar ūdeni piepildīta formiņa saldētavā – un pēc diennakts ledus kubiņi ir gatavi. Pie tam ir svarīgi, lai ūdens būtu tīrs, dzerams vai, vismaz, ūdenskrāna, bet vārīts.
Vēl labāku efektu sniedz ūdens un piena maisījums attiecībā viens pret vienu. Lietojiet ledu ādas ap acīm kopšanā no rīta un vakarā, uzmanīgi pārvelkot vairākas reizes pa nepieciešamo daļu. Starp citu, par tādu aukstu kompresi būs priecīga arī visa pārējā sejas āda.

Pastiprināt asinsriti, kas nozīmē samazināt tumšos lokus, zonā ap acīm palīdzēs arī pētersīlis. Paņemt buntīti, smalki jo smalki to sasmalcināt un samaisīt ar sviestu vai krējumu attiecībā viena deva pētersīļu uz divām sviesta/krējuma daļām, uzklāt uz mitras zonas ap acīm ādas. Ideāls laiks šādai ādas kopšanai un šīs maskas uzklāšanai – rīts, tāpēc piecelieties pusstundiņu agrāk. Turēt masku 20 - 30 minūtes, noņemt ar vates plāksnīti un nobeigumā uzklāt barojošu krēmu plakstiņiem.

Ja vēlaties atrisināt tūskas problēmu , lietojiet kompreses – iemērciet vates plāksnīti uz pāris minūtēm mazliet siltā liepziedu, pētersīļa vai diļļu novārījumā, pēc tam uzlieciet uz desmit minūtēm uz aizvērtām acīm, periodiski samērcējot.

Ļoti laba šim mērķim ir arī maska no svaigi rīvēta kartupeļa – ielieciet to marlītē, nedaudz nospiediet, un tad uz acīm.

Pret acu nogurumu palīdzēs melnā tēja. Jūs varat izmantot vates plāksnīti, samērcētu tējā, vai vienreizējās tējas paciņas, ja Jūs esat, piemēram, darbā – aplejiet tās ar verdošu ūdeni, dodiet atdzist un mazliet siltas uzlieciet acīm uz minūtēm desmit.

Vēlu veiksmi,
Olga Gavriļenko

Skaistuma institūta “Liorá” kosmētiķe