Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Kā tikt galā ar sviedriem?

Vai nav gadījies atrasties sabiedriskajā transportā vai kādā citā sabiedriskā vietā un saskarties ar nepatīkamu sviedru aromātu? Pirmais, kas var ienākt prātā, ka šī aromāta īpašnieks ir netīrelis un nelabprāt lieto ziepes un ūdeni, taču svīst jebkurš, viens vairāk, cits mazāk un sviedru aromāts pat katram ir atšķirīgs. Patieso svīšanas iemeslu ir daudz un lai pats nenonāktu netīreļa lomā, jāizmanto viss iespējamais, lai izvairītos no neveiklas situācijas.

Sviedri ir bezkrāsains šķidrums, kas apmēram deviņdesmit astoņus procentus sastāv no ūdens un pārējo aizņem urīnskābe, aminoskābes, amonjaks, holesterīns un minerālsāļi.

Cilvēks svīst no liela karstuma, fiziskas slodzes vai no stresa. Ja organisms ir pieradis, ka tā īpašnieks intensīvi dodas uz pirti, pēc kuras uzņem lielu daudzumu ūdens, tas izsvīdīs ātrāk nekā tas, kurš pirtī iet tikai retu reizi. Organisms, kas saņem lielu daudzumu šķidruma, var to arī patērēt, bet cilvēkam, kura organisms saņem maz šķidruma, attiecīgi uzglabā rezerves. Iztvaikojot sviedriem, āda ātri atdziest. Pateicoties svīšanas procesam, ķermenī tiek uzturēta konstanta temperatūra un caur sviedru dziedzeriem tiek izvadīti toksīni, tātad arī attīrās āda. Laikā, kad cilvēks pastiprināti svīst, viņa organisms zaudē daudz mitruma, tāpēc šajā procesā būtu jāuzņem daudz ūdens.

Lai neizraisītu pastiprinātu svīšanu, ikdienā ieteicams nēsāt kokvilnas apģērbu un ādas apavus. Dažiem cilvēkiem pastiprināta svīšana ir dabīga, kā rezultātā drēbes paliek miklas un rodas nepatīkams aromāts. Parasti nepatīkamais aromāts rodas svīšanas un baktēriju mijiedarbības rezultātā. Šī aromāta netīkamā smarža atkarīga arī no uztura, ko lieto ikdienā, tādēļ var atteikties no kofeīnu saturošiem dzērieniem un tādiem spēcīgu smaržu produktiem kā ķiploki un sīpoli, lai gan, pirms atteikties no ķiplokiem un sīpoliem, jāņem vērā, ka tie ir ļoti veselīgi.

Vislabākais ķermeņa svaiguma uzturēšanas veids ir mazgāšanās ar ūdeni un ķermeņa mazgājamo līdzekli, pēc kā padusēm var izmantot pretsviedru līdzekli, jo to būtu ieteicams iepūst vai uzklāt uz tīras, sausas ādas. Nekādā gadījumā dezodoranta rullīšus nevajadzētu lietot uz tikko noskūtas, epilētas vai vaksētas ādas, jo dezodorants ādu var kairināt un āda iekaist. Ja svīšana ir pastiprināta, vēlams piemeklēt pretsviedru līdzekli, kas ir spēcīgāks, lai novērstu netīkamo aromātu negaidītā brīdī. Šādā gadījumā nevajadzētu izslēgt arī pārbaudīt veselību, ja nu pastiprināta svīšana ir kādas nopietnākas kaites dēļ. Vismaz kādu dienu nedēļā būtu labi ļaut ādai elpot, nelietojot pretsviedru līdzekļus un izmantot tikai mazgāšanos vannā vai dušā, jo ilgstoši neļaujot darboties sviedru dziedzeriem no organisma neizvadās vielas, kurām jāizdalās svīšanas procesā. Lai mazinātu svīšanu, pēc mazgāšanās rūpīgi jāizsusina ķermeņa krokas un pirkstu starpas, jo mikrobiem patīk mitra vide.

Dezodorantu sastāvā visbiežāk atrodas arī vielas, kas aizkavē baktēriju rašanos, kā arī noteikts daudzums spirta, taču pretsviedru līdzekļu sastāvs var kairināt ādu. Aerosola un šķidrie dezodoranti parasti ir maigāki nekā rullīši vai citi uz ādas smērējami pretsviedru līdzekļi un mazāk bloķē sviedru izvadkanālus, toties otri var labāk aizturēt svīšanu.

     [+] [-]

, 2010-09-26 10:15, pirms 14 gadiem
Nekādā gadījumā dezodoranta rullīšus nevajadzētu lietot uz tikko noskūtas, epilētas vai vaksētas ādas, jo dezodorants ādu var kairināt un āda iekaist - un, ko tad labāk lietot, tādos gadījumos ?

     [+] [-]

, 2010-09-26 10:22, pirms 14 gadiem
tādos gadījumos jālieto speciāli līdzekļi, kas domāti sakairinātas ādas nomierināšanai pēc epilācijas vai skūšanas

     [+] [-]

, 2010-09-26 10:26, pirms 14 gadiem
Kur tādus var nopirkt?

     [+] [-]

, 2010-09-26 10:33, pirms 14 gadiem
Es parasti lietoju Orilame līdzekļus, taču arī citas kosmētikas firmas piedāvā ko līdzīgu

     [+] [-]

, 2010-09-26 10:36, pirms 14 gadiem
Speciālie līdzekļi - ?

     [+] [-]

, 2010-09-26 13:05, pirms 14 gadiem
tie laikam domati pecskusanas kremi, cik zinu dezisus jalieto pec kada laika, kad nodzen spalvas

     [+] [-]

, 2010-09-26 19:13, pirms 14 gadiem
Anonīmiķis rakstīja: tie laikam domati pecskusanas kremi, cik zinu dezisus jalieto pec kada laika, kad nodzen spalvas
Ne tikai krēmi, ir arī speciāli pēcskūšanās rullīši