Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Pumpas uz sejas? Neļaujiet sabojāt sev garastāvokli!

Pumpas uz sejas ikdienā bojā garastāvokli nevienam vien simtam un tūkstotim pusaudžu visā pasaulē, un ne tikai pusaudžiem. Arvien biežāk ar akne slimo arī pieauguši cilvēki.

Pumpas uz sejas (akne sadzīves nosaukums) – ādas tauku dziedzeru iekaisuma veidojumi. Katram tauku dziedzerim, kas atrodas ādā, ir izvades kanāls, caur kuru ādas tauki nokļūst uz ādas virsmas. Nosprostojoties izvades kanālam, tauki sakrājas dziedzerī, kas arī izraisa pumpu veidošanos uz sejas un citās vietās, kur ir liels daudzums tauku dziedzeru - uz kakla, krūšu un muguras augšējā daļā.

Pumpas uz sejas iedala nelielās un dziļajās. Nelielās pumpas – komedoni var būt atvērtas (ar melniem „korķiem”) vai aizvērtas (ar strutainu saturu). Ja ir dziļās pumpas uz sejas, veidojas dziļi ādā iekaisuši mezgliņi un cistas, piepildītas ar strutām, kas nereti pārvēršas par abscesiem, dažreiz to saturs patvaļīgi nonāk ārpusē. Pēc tām bieži paliek rētas. Šādas smagas pumpu formas uz sejas ir saistītas ar mikroorganismu iekļūšanu ādā, pateicoties aizsargbarjeras traucējumiem un barojošai videi ādas tauku veidā.

Pumpu veidošanās uz sejas var būt saistīta ar dzimumnobriešanu, iedzimtu noslieci, endokrīnām, imūnajām un infekciozām saslimšanām. Pumpu parādīšanos provocē tauku dziedzeru nosprostošanās ar putekļiem un neatbilstošiem ādas tipam kosmētiskiem līdzekļiem.

Pumpas uz sejas rada visvairāk psihoemocionālas ciešanas, it īpaši pusaudžu vecumā. Bet ja daba ir Jūs apveltījusi ar taukainu ādu, nevajag to uztvert tikai kā problēmu.

Taukaina āda ilgāk ir jauna, bet grumbas parādās daudz vēlāk! Galvenais ir nodrošināt pareizu kopšanu, tieši tas palīdzēs Jūsu ādai izskatīties veselai un pievilcīgai.

Taukainas ādas īpašniekus ar pūtītēm mēs aicinām uz bezmaksas konsultāciju Skaistuma institūtā „ Liorá”, kur tiks veikta ādas datordiagnostika un piemeklēta optimālākā ikdienas un profesionālā kopšana.

Padomi ādas kopšanai mājās.

Pamatā ir regulāra un pareiza ādas attīrīšana. No rīta un vakarā rūpīgi nomazgājiet seju ar siltu ūdeni izmantojot attīrošos līdzekļus.

Atkarībā no tā, kāds kosmētiskais līdzeklis Jums vislabāk patīk un ir piemērots (tie var būt gēli, putas mazgāšanai, antibakteriālās ziepes). Lielākā daļa šo attīrošo līdzekļu satur dabiskus komponentus, kas nodrošina saudzīgu iedarbību uz ādu. Bez tonika vai losjona arī neiztikt. To uzdevums - normalizēt ādas рН līmeni, padarīt tauku dziedzeru funkciju optimālāku, sašaurināt poras un novērst iekaisuma procesus. Pievērsiet uzmanību spirta saturam losjonā, tam jābūt minimālam, jo tas noārda plāno lipīdo plēvīti starp raga slāņa zvīņām un pastiprina lobīšanos. Ieteicami ir losjoni, kas satur cinka oksīdus un salicilskābi. Cinka oksīds sašaurina poras un regulē tauku dziedzeru darbību, noņem no ādas virsmas pārliekus taukus, piešķirot tai matētu izskatu. Salicilskābe – antibakteriāls līdzeklis, kas veicina ātru pumpu sadzīšanu un padara ādu mīkstu.

Regulārs pīlings palīdzēs noņemt atmirušās šūnas, kas nosprosto poras. Pīlingu vajadzētu veikt ne biežāk kā 2-3 reizes nedēļā. Pārlieka pīlinga veikšana var izraisīt pretēju efektu. Palielinās ādas tauku izdalīšanās un āda kļūst daudz taukaināka nekā agrāk.

Maskas mitrina un nomierina ādu, nostiprina tās barjerfunkcijas, noņem tauku dziedzera pārliekas, sašaurina paplašinātas poras, neitralizē un izvada toksīnus, uzlabo reģenerācijas procesus. Masku uzklāj uz visu seju, izņemot zonu ap acīm, uz 10 - 20 minūtēm, pēc tam rūpīgi noskalo ar siltu ūdeni. Masku lietošana - 2 - 4 reizes nedēļā, pēc speciālista rekomendācijas.

Taukainai ādai, tāpat kā jebkurai citai, nepieciešama mitrināšana. Mūsdienu kosmētisko produktu tirgū var atrast daudz krēmu, serumu, emulsiju, fluīdu, gēlu utt.. Galvenais nosacījums – krēms taukainai ādai nedrīkst būt taukains. Tāpēc izvēloties kosmētisko produktu ir nepieciešams rūpīgi izpētīt sastāvu. Krēmam vai citam produktam, ko Jūs lietojiet, ir jābūt antibakteriālai un nomierinošai iedarbībai, tam jānormalizē tauku līdzsvars uz sejas ādas virsmas, jānovērš iekaisuma procesu attīstība, jāmitrina āda, kā arī jārada uz tās virsmas aizsargājoša plēvīte. Krēmam ir ātri jāiesūcas un tas nedrīkst atstāt taukainu spīdumu uz sejas.

Tautas līdzekļi.

Maska poru sašаurināšanai.
1 - 2 tējkarotes kosmētisko balto mālu sajaukt ar ūdeni vai 3% ūdeņraža pārskābi līdz bieza krējuma konsistencei, uzklāt uz ādas, ļaut nožūt. Pēc 7 - 10 minūtēm noskalot ar siltu ūdeni.

Balinoša maska.
1 ēdamkarote svaigu, sasmalcinātu pētersīļu samaisīt ar 1 tējkaroti citronu sulas un ar 2 ēdamkarotēm kefīra. Maisījumu var padarīt biezāku, pievienojot 1 tējkaroti kviešu kliju vai cietes. Pēc 15 - 20 minūtēm noskalot ar siltu ūdeni.

Absorbējoša maska ar balinošu efektu.
Saputot 1 olas baltumu un samaisīt ar 2 ēdamkarotēm sasmalcinātu salvijas lapu. Uzklāt izveidojušos masu uz sejas uz 15 minūtēm, pēc tam noskalojiet ar vēsu ūdeni.

Maska tauku dziedzeru darbības normalizēšanai.
Ārstniecisko augu maisījums: samaisīt pa ēdamkarotei sausu kumelīšu, kliņģerīšu, nātru, piparmētru, māllēpju, pelašķu. Maisījumu sasmalcināt kafijas dzirnaviņās. Ēdamkaroti iegūto augu ”miltu” apliet ar verdošu ūdeni (apmēram ceturtdaļu glāzes) un nostādināt 20-30 minūtes. Lieko šķidrumu noliet. Silto putriņu biezā slānī uzklāt uz sejas ādas, virsū uz maskas uzklāt salveti, atstāt uz 20 minūtēm. Noskalot ar siltu ūdeni.

Losjons ar sāli, citronskābi un jodu taukainai sejas ādai:
uz 1 l ūdens (minerālūdens vai vārīta ūdens) ņemt 2 ēdamkarotes sāls, 1 tējkaroti sausas citronskābes un 5 pilienus joda. Pēc attīrīšanas noskalot seju ar šo losjonu, šis maisījums noņem pumpas, normalizē ādas līdzsvaru, piešķir tvirtumu.

Dabisks skrubis taukainas ādas attīrīšanai :
Samaliet auzu pārslas kafijas dzirnaviņās un samaisiet tās vienādā proporcijā ar smalki samaltām mandelēm (pa pusei ēdamkarotes). Pēc tam pievienojiet pusi ēdamkarotes sausā piena un auksta vārīta ūdens tik daudz, lai izveidotos bieza putriņa.
Vieglām kustībām ar pirkstiem iemasējiet šo putriņu sejas 3 minūšu laikā, pēc tam noskalojiet seju ar vēsu ūdeni.

Esiet skaisti un ar sevi apmierināti!

Olga Gavriļenko