Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:12, Did:0, useCase: 3


Ziemas perioda maskas sejai un matiem

Ziema nav vienkāršs periods mūsu organismam: straujas temperatūras svārstības, mitrums laukā un sauss gaiss telpās- tas viss ne pārāk labvēlīgi iedarbojas uz mūsu ādu un matiem. Taču neatkarīgi no tā, gribas būt koptai un skaistai.

Neskatoties uz to, ka veikalu plauktos pieejams milzīgs visdažādāko sejas un matu kopšanas līdzekļu klāsts, dažreiz ir patīkami kaut ko pagatavot pašas spēkiem mājas apstākļos no dabīgiem produktiem.

Ziemas mēnešos seja intensīvāk jābaro un tieši ar to ziemas kosmētiskie līdzekļi atšķiras no vasaras līdzekļiem. Lūk, dažas visās nozīmēs patīkamas maskas sejai, kas sniegs estētisku baudu un palīdzēs pārdzīvot ziemu:

Sejas maskas ziemai

Skābpiena produktu maska
Šādai maskai derēs dabīgs jogurts, kefīrs, paniņas, krējums. Uzklājiet to uz sejas, atstājot brīvu zonu ap acīm. Skābpiena produktiem pēc vēlēšanās var pievienot putriņā saberztus augļus vai samaltas auzu pārslas. Tādas maskas baro un atjauno dabīgo PH līmeni ādā.

Avokado maska
Šī maska lieliski derēs sausai ādai, kas vairāk nekā citu tipu ādas cieš ziemas mēnešos. Pagatavot to ir pavisam vienkārši: ar dakšu saspaidiet nelielu daudzumu avokado, pievienojiet dažus pilienus olīveļļas. Samaisiet līdz viendabīgai masai un uzklājiet uz sejas. Šāda maska lieliski baro un mitrina ādu, padarot to maigu un zīdainu.

Auzu pārslu maska
Šī maska ir īsts glābiņš vēja aprautai sejai. Samaisiet samaltas auzu pārslas ar olas dzeltenumu un medu un uzklājiet uz sejas. Paturiet 20 minūtes, tad noskalojiet masku ar siltu ūdeni. Pēc maskas noņemšanas sejas āda būs maiga kā zīdainim.

Olas baltuma maska
Šāda maska ir īsti piemērota taukainai ādai ar paplašinātām porām. Saputojiet olas baltumu un uzklājiet uz sejas. Paturiet pusstundu, tad noskalojiet. Maska lieliski atsvaidzina un savelk ādu, kā arī sašaurina poras. Āda izskatās spirgta un vesela.

Banānu maska
Banāns ir ne tikai garšīgs auglis, bet arī vērtīgs kosmētikas līdzeklis. Saspiediet banānu putriņā un samaisiet kopā ar nelielu daudzumu dabīgā jogurta, saldā krējuma vai skābā krējuma. Uzklājiet uz sejas un paturiet 30 minūtes. Maska mīkstina, baro, mitrina un atsvaidzina ādu. Sevišķi piemērota kombinētai ādai.

Taču ne tikai sejai ziemas mēnešos nepieciešama īpaša kopšana. Šajā gadalaikā mati kļūst bāli un lūztoši, tāpēc arī tiem vajadzīgi speciāli kopšanas līdzekļi. Regulāri gatavojiet īpašas maskas, kas palīdzēs saglabāt skaistu jūsu dabīgo rotu.

Matu maskas ziemai

Banāna un avokado maska
Lai pagatavotu šo masku, jums būs nepieciešams: 1 banāns, 1 ola, 1/2 avokado, 1 ēdamkarote medus, 3 ēdamkarotes paniņu, 3 ēdamkarotes olīveļļas.
Saspaidiet banānu putriņā, pievienojiet olu un saputojiet. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas un visu samaisiet. Uzklājiet masku uz matiem (neierīvējot galvas ādā), atstājiet uz 30 minūtēm, tad matus izmazgājiet ar mitrinošu šampūnu. Masku vēlams uzklāt 1-2 reizes mēnesī.

Dabīgā jogurta maska
Šai maskai būs nepieciešama 1 ola un 6 ēdamkarotes jogurta. Saputojiet olu, līdz izveidojas putas. Pievienojiet jogurtu un uzklājiet matiem. Atstājiet uz 15 minūtēm, pēc tam izmazgājiet ar šampūnu.

Medus un olīveļļas maska
Ņemiet pustasīti medus un 3 ēdamkarotes olīveļļas, samaisiet to visu kopā un uzklājiet uz matiem. Uzvelciet dušas cepurīti, aptiniet galvu ar dvieli un paturiet 30 minūtes. Pēc tam matus izmazgājiet ar šampūnu.

Banāni, medus, olīveļļa un avokado padarīs jūsu matus brīnišķīgus bez lieliem tēriņiem un līdzekļiem.

     [+] [-]

, 2012-01-19 09:23, pirms 13 gadiem
Ņemiet pustasīti medus un 3 ēdamkarotes medus

     [+] [-]

, 2012-01-19 09:30, pirms 13 gadiem
HI-hi

     [+] [-]

, 2012-01-19 11:52, pirms 13 gadiem
Kā saprast "pustasīti medus un 3 ēdamkarotes medus"? No Medus un olīveļļas maskas, tad jau tā sanāk mudus un medus maska

     [+] [-]

, 2012-01-19 12:27, pirms 13 gadiem
Paldies! Izlabots

     [+] [-]

, 2012-02-18 12:28, pirms 13 gadiem
Tajā banānu un avokado maskā ir iespējams paniņas aizstāt ar kaut ko citu, piemēram dabīgo jogurtu vai tamlīdzīgi? Paldies!

     [+] [-]

, 2012-04-04 15:38, pirms 12 gadiem
Lasīju, ka sausiem matiem vajag tikai matu galos likt olīveļļu. Kā labāk rīkoties?