Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:70, Did:0, useCase: 3


Grafoterapija jeb mainot rokrakstu, izmainām arī savu dzīvi

Redakcija
Redakcija

Jums noteikti nācies dzirdēt par to, ka rokraksts ataino cilvēka būtību. Turklāt tas ir tikpat unikāls kā cilvēka raksturs, tāpēc attiecīgās nozares speciālists (grafologs) ar lielu zināšanu bagāžu un pieredzi, redzot konkrēta cilvēka kaut vai dazās uzrakstītas rindiņas, spēj precīzi un praktiski nekļūdīgi noteikt šī cilvēka galvenās rakstura īpašības. Taču mēs šoreiz iesim vēl tālāk un paskatīsimies uz šo lietu no pretējās puses, respektīvi, centīsimies noteikt to, vai sekas spēj mainīt cēloņus?

Mūsu pētījums saistīsies ar jautājumu: vai cilvēks, izmainot rokrakstu, spēj izmainīt savu raksturu, izkoriģēt savu dzīves pozīciju un, visbeidzot, atrisināt savas psiholoģiskās problēmas?
Un izrādās, ka var. Šī teorija ir ne tikai reāli darboties spējīga, bet jau sen tiek lietota praksē. Pastāv pat tāda lieta kā grafoterapija, kas ļauj to visu iedzīvināt realitātē.

Mainām rokrakstu, lai mainītu raksturu

Ir tikai viens "bet". No tā, ka skaisti uzrakstīsiet dažus teikumus, nekas jūsu dzīvē neizmainīsies. Lai raksturs un attiecības ar dzīvi tiešām mainītos, jāpanāk, lai korekcijas, kas ieviestas rokrakstā, no apziņas pārietu zemapziņas līmenī, t.i., kļūtu spontānas. Lūk, tikai tad notiks izmaiņas arī raksturā. Un tas nav maz. Tāpēc jāsāk ar izmaiņu ieviešanu tajās apziņas daļās, kuras agrāk nepakļāvās nekādai apzinātai ietekmei.

Pirms ķerties klāt pie nodoma realizācijas, nepieciešams apgūt noteiktu grafoloģijas un grafoterapijas zināšanu apjomu, tikt skaidrībā ar sava rakstura un rokraksta īpatnībām un noteikt parametrus, kurus gribētos izmainīt. Šim nolūkam vislabākais un ātrākais variants būtu apmeklēt kādu profesionālu grafologu, kurš noteikti būs zinošāks šajā jomā, taču var mēģināt to izdarīt arī pašmācības ceļā, un tad, kad beidzot būsiet noskaidrojuši, ko tad vēlētos sevī izmainīt, var ķerties klāt pie galvenā.

Piemēram, jūs esat jau sen pamanījuši, ka iesākto grūti novest līdz galam. Tas nav labi ne no veina redzespunkta raugoties, bet pirmām kārtām jau enerģētiski. Nepabeigtie darbi paņem mūsu enerģiju, zūd iedvesma un uz pleciem gulstas kā lieka nasta. Tomēr atbrīvoties no šī trūkuma ir iespējams, un izdarīt to var ar rokraksta palīdzību. Kā?

Ļoti vienkārši. Iemācieties vienmēr katra teikuma beigās likt punktu. Īpaši uzsvērt šo problēmu var, ja punktu liek arī paraksta beigās. Iespējams, būs vajadzīgs ne mazums laika, lai to panāktu, taču reiz, kad būsiet sasniedzis šobrīd vēl neiedomājamas virsotnes, jūs atcerēsieties, ka brīnumi ar jums sāka notikt tad, kad savam parakstam beigās pievienojāt punktu. Maģija? Nē, nekā maģiska te nav, viss ir vienkārši un izskaidrojami.

Lieta tāda, ka mūsu zemapziņa ir tieši saistīta ar motoriku. Jūs taču neapgalvosiet, ka katru burtu zīmējat apzināti, kad rakstāt. Tas ir tāpat kā braukt ar velosipēdu vai darīt daudzus citus darbus, kurus veicam nedomājot. Iegūtās prasmes nostiprinās zemapziņas dzīlēs un saglabājas tur visas cilvēka dzīves garumā. Tieši tāpēc katrs cilvēks ir individualitāte un viņa rokraksts, neatkarīgi no personīgajām vēlmēm, iegūst tikai viņam raksturīgas un neatkārtojamas īpatnības.

Par to, ka šīs īpatnības nav haotiskas un pakļaujas precīzai klasifikācijai, zināms jau sen, tieši uz tām balstās grafoloģija, kā tāda, un grafoterapija, kā no grafoloģijas izrietoša prakstiska atpakaļsaites metode. Šīs metodes princips ir vienkāršs. Ja zemapziņa ietekmē motoriku, tad izmainot to, var ieviest korekcijas zemapziņā. Un tā nav ilūzija, bet visīstākā realitāte, kas pamatojas ar veselu virkni zinātnisku pētījumu un samērā plaši tiek izmantota mūsdienās.

Starp citu, jebkuras apzinātas darbības, kas attīsta motoriku, tajā skaitā rokraksta izstrādāšana, izšūšana, adīšana, zīmēšana, veidošana, ne tikai attīsta smadzeņu darbību, bet ir pielīdzināma sava veida meditēšanai. Cilvēks, kas apzināti pilnveido savu rokrakstu, nokļūst savas zemapziņas dzīlēs, labāk apzinoties sevi pašu un savas iespējas. Un pilnveidojoties saprot, ka iegūst kontroli pār savu personīgo ķermeni, rokām, raksturu, spējām un talantiem.

Pārvērtēt šādas sevis apzināšanās nozīmi ir grūti, tā kā tieši kontrole pār sevi pašu ļauj atbrīvoties no bailēm un kompleksiem, kas guļ dziļi noslēpušies kaut kur pašā "akas dibenā", ko dēvējam par zemapziņu. Līdz ar to varam secināt, ka rokraksts ir brīnumains instruments, kas nonācis mūsu rokās, daudz ko spējīgs izmainīt mūsu dzīvē.

Pilnveidojot rokrakstu, var ne tikai atbrīvoties no saviem dvēseles dziļumos sēdošiem dēmoniem, bet arī iegūt zemapziņas atslēgu, lai plaši atvērtu durvis uz brīnišķīgu pasauli, kas pilna prieka, mīlestības un laimes.

Turpinājums sekos