Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:70, Did:0, useCase: 3


Vai ir iespējams piesaistīt veiksmi?

Redakcija
Redakcija

Domas un viedokļi par veiksmi un tās ietekmi uz cilvēka dzīvi atšķiras. Vieni ir pārliecināti, ka tāda veiksme nepastāv vispār, savukārt citi uzskata, ka to var piesaistīt ar dažādu rituālu palīdzību. Ir arī tādi cilvēki, kuri domā, ka jau ir dzimuši veiksminieki, tāpēc viņiem dzīvē viss notiek raiti. Taču arvien biežāk var sastapties ar viedokli, ka veiksme nav iedzimta superspēja vai talismanu nēsāšana, bet gan cilvēka domāšanas veids.

Pozitīvā domāšana spēj piesaistīt veiksmi

Daudzi šī temata pētnieki un psihologi ir pārliecināti, ka veiksme nav nekas pārdabisks. Tā ir diezgan reāla situācija, ko ietekmē gan attieksme pret dzīvi, gan konkrēta rīcība. Daudzi cilvēki uzskata sevi par neveiksminiekiem un nesaprot, kāpēc viņus vajā neveiksmes, savukārt citi atrod lieliskas iespējas un izmanto tās savā labā. Veicot vairākus pētījumus, tika atklāts, ka veiksme ir saistīta ar optimistisku domāšanas veidu. Proti, optimistiskāki cilvēki paši ģenerē savu veiksmi, piemēram, pamanot nejaušas iespējas, sekojot savai intuīcijai, veidojot pozitīvas cerības un neuztverot neveiksmes kā kaut ko sliktu. Savukārt pesimisti sākotnēji pievērš uzmanību tikai savām un arī citu neveiksmēm.

Vai jebkurš cilvēks var kļūt veiksmīgs?

Protams, pastāv arī tā saucamās nejaušās sagadīšanās, ko var saukt par veiksmi, taču ir arī cita veida veiksme — tāda, ko var “izkopt” un attīstīt, un to var izdarīt ikviens. Ko tas nozīmē? Psihologs Filips Gabijē (Philippe Gabilliet) apgalvo, ka, lai kļūtu veiksmīgam, nepieciešams sagatavot sava veida augsni, kurā “iespēju sēklas var attīstīties un kļūt stiprākas." Lai to izdarītu, nepieciešams sekot četriem psihologa ieteikumiem: nodefinēt konkrētu uzdevumu vai mērķi, atvērties pasaulei, izmantot neveiksmes, papildināt savu kontaktu loku.

Viens no psihologa ieteikumiem ir atvērties pasaulei, kas nozīmē būt iekšēji gatavam mainīties un maksimāli uztvert apkārt notiekošo. Šāda veida modrība var palīdzēt uztvert noderīgu informāciju vai acumirklī ieraudzīt perspektīvas pazīšanās ar cilvēkiem, kas var pozitīvi ietekmēt turpmāko dzīves gaitu.

Kas vēl var palīdzēt veiksmes piesaistīšanā?

Jau noskaidrojām, ka pastāv sava veida pasīvā veiksme, kas ir, piemēram, loterijas laimests vai liktenīgā satikšanās. Taču lielāka vērtība un nozīme tiek piešķirta tā saucamajai psiholoģiskajai veiksmei, kas pēc britu psihologa Ričarda Vaismana (Richard Wiseman) domām, ir ilgtermiņa veiksme, jo to var atjaunot un tā ir saistīta ar mūsu gribu un apzinātu savas personiskās pozīcijas formulēšanu. Tāpēc viens no ieteikumiem veiksmes piesaistīšanai ir vizualizācija.

Vizualizācija ir paņēmiens, kurā jūs iztēlojaties, ka esat jau kaut ko sasniedzis. Tas palīdzēs izstrādāt soļus, lai realizētu vēlamo. Piemēram, iedomājieties, ka vinnējat kādu balvu, piefiksējiet sajūtas, kas rodas, to saņemot, un izmantojiet šo vizuālo attēlu, lai sekmētu veiksmi. Kad mēs iedomājamies sevi par spēcīgiem, veiksmīgiem cilvēkiem, kuri uzvar un sasniedz visu vēlamo, tas var parādīt, kas mums jādara, lai padarītu šo attēlu reālu. Vizualizācija ir ļoti populārs paņēmiens, ko izmanto daudzās dzīves jomās, piemēram, lai atrastu jaunu darbu vai savu otro pusīti.
Daudzi uzskata, ka arī darbs var palīdzēt vairot veiksmi. Protams, visu pozitīvo, kas notiek biznesā, nevar norakstīt uz veiksmi, jo panākumi tiek gūti, pateicoties smagam darbam un ieguldītajām pūlēm. Taču pastāv uzskats, ka uzlabot veiksmes iespējamību var arī uzturoties un strādājot to cilvēku lokā, kuri ir eksperti savā nozarē un kuri var ievirzīt jūs pareizajā ceļā. Daudzi ir pārliecināti, ka labas lietas notiek ar tiem, kuri ir čakli un motivēti nekad nepārstāj virzību uz panākumiem un attīstību.