Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:256, Did:0, useCase: 3


Ko ir vērts apmeklēt eksotiskā ceļojumā uz Vjetnamu?

Redakcija
Redakcija

Sapņo par eksotiku braucienu uz Āziju, bet neesi nospraudis galamērķi? Aza Tours eksotiko ceļojumu eksperti uzskata, ka pūķu valsts Vjetnama ir patiešām uzmanības vērta un spēs aizraut elpu ikvienam.

Šajā valstī būs iespējams apbrīnot senās arhitektūras piepildīto pilsētu, budistu tempļus, un Francijas kolonijas pēdas. Kā arī izbaudīt vienu no pasaules interesantākajām virtuvēm un pasakainās dabas ainavas liek apbrīnot tās stundām ilgi! Izlasi par desmit unikālākajām vietām Vjetnamā, kas noteikti ir jāredz dodoties uz šo valsti.

Halonga līcis

Ja ceļojot pa Vjetnamu un neesat apmeklējis Halonga līci - tas patiešām ir grēks! UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļautais līcis, ko sauc par "Pūķa līci", ir pasakains dabas brīnums, kas noteikti atstāj iespaudu dabas mīļotājiem.
Leģenda vēsta, ka šim līcim laižoties pāri pūķis, kas pieskaroties ūdenim ar savu asti katru reizi izveido jaunu salu. Tiek apgalvots, ka šajā līci ir vairāk nekā 3000 salu un 980 no tām pat ir savi nosaukumi.
Lielākās salas klāj sulīgi meži un klintis. Daudzas klintis ir tik stāvas, ka izskatās, ka tās nāk taisno no ūdens. Ja apmeklēsiet Halonga līci, iesakām tur doties ar tradicionālo vjetnamiešu baržu. Neaizmirstama pieredze!



Hanoja

Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā - otrā lielākā pilsēta valstī. Tā apbur ar izmisīgu dzīves ritmu, un pasakainu kultūras mantojumu. Tas ir Vjetnamas ekonomikas un kultūras centrs, kur atrodas starptautiskās lidostas, tekstila izstrādes ražotne, koka, ādas apstrādes, ķīmijas un pārtikas rūpniecības. Ir arī universitātes. Tomēr mēs esam pārliecināti, ka šīs nozares nav saistītas ar ceļotājiem un kultūras objektiem! Tāpēc, uzturoties Hanojā, mēs iesakām jums apmeklēt Hošimina mauzoleju, kas tika izveidots Ba Dinh laukumā. Tāpat pārliecinieties, ka apmeklēsiet pagoda Vīnes Kolonija - viens no iespaidīgākajām budistu tempļiem visā Vjetnamā.
Mēs iesakām apmeklēt Hanojas universitāti. Tai pieder literatūras templis, kas tika uzcelts 11 gadsimtā, par godu ievērojamiem vietējiem zinātkieku un rakstnieku absolventiem.
Pēc aizraujošās dienas iesakām apmeklēt kādu vietējo restorānu, vjetnamiešu virtuve ir patiešām lieliska.



Misono (Mana dēla) drupas

Ja Jums ir interese par vēsturi un seno arhitektūru, jums jāapmeklē Misono arheoloģisko vietu centrālā daļā Vjetnamā! Šajā jomā vecākā vieta, ko valdīja Champa karaļvalsts līdz XIX gadsimta sākumam.
Tropu mežu ieskautie tempļi, torņi un skulptūras izskatās patiešām iespaidīgi. Ne velti šī teritorija ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Apmeklējot Misono drupas atgriezīsaties vairākus gadsimtus atpakaļ.



Hue

Hue - īpaši bagāts arhitektūras mantojums ko sevī ietver šī pilsēta, Vjetnamas vidū. Apmeklējot šo pilsētu, ir nepieciešams redzēt oficiālo Hue simbolu - izveidotā Tienmu Pagoda. Iekšā, jūs varat redzēt zelta un sudraba Budas attēlus. Mēs iesakām apmeklēt deviņpadsmitā gadsimta karalisko pili un cietoksni, imperatora kapenes,un Hua karaļa mākslas muzeju.
Ja jūs esat veģitārietis, jūs būsiet sajūsmā par plašo restorānu un kafeinīcu klāstu šajā pilsētā. Tomēr, iespējams būs jāstāv garās rindās, jo šeit veģitārs uzturs ir ļoti populārs.
Hue ir skaista pilsēta, kur iespējams netikai apbrīnot arhitektūras objektus, bet gan aplūkot pasakainus parkus un dārzus.



Sapo kalnu reģions

Sapo - mazs kalnu ciemats, kas atrodas ziemeļu daļā Vjetnamā. Jūs jautājat, kaāpēc tas ir interesants? Pirmkārt, tāpēc, ka vietējie iedzīvotāji Sapo dzīvo kā dažus simtus gadu atpakaļ - grūti atrast savās mājās elektriskās enerģijas, ūdens piegādi un citus mums pašsaprotamas lietas. Ainavas šajā Vjetnamas daļā ir vienkārši neticamas! Kalni, augsti ūdenskritumi, rīsu terases ... daudz zaļumu.
Apmeklējot Sapo, pārliecinieties, ka iebrauksiet vietējo tirgū, jo šī pilsēta ir pazīstams kā viena no galvenajām tirdzniecības vietām visā provincē Lao Cai. Simtiem tirgotāju centīsies pievērst jūsu uzmanību un pārdot savus ar rokām darinātos suvenīrus, galdautus vai pašu audzētus augļus un dārzeņus.



Mekongas delta

Vai esat kādreiz sapņojis par eksotiskiem džungļiem, peldēm upēs, un tropu putnu dziesmām jūsu ausīs? Ja tā, jūs savu sapni variet piepildīt Vjetnamā, Makongas Deltā! Tā atrodas dienvidrietumu reģionā, kurā Mekongas upe sadalās desmitiem šauros kanālos. Kur pelde vjetnamiešu laivās var kļūt par jūsu dzīves iespaidīgāko piedzīvojumu! Laivojot pa šaurajiem džungļu kanāliem var izbaudīt vietējo šarmu, ieraudzīt vietējo mazās mājiņas, kuras ieskauj eksotiskie džungļi, kā arī piestāt kādā no saliņām, lai apskatītu tās tuvāk.
7_kokosu-sala-5963463caa7e4
Fukuokas sala
Ja vēlaties eksotiskā ceļojumā, ne tikai, redzēt vairākas vietas un doties ekskursijās, bet arī izbaudīt neparasto pludmales skaistumu un atpūtu, mēs ieskam doties uz Fukuokas salu. Šeit ir vienkārši idillisks skaistums: balto smilšu pludmales, nolocītas palmas, smaragda ūdens. Gozējoties pludmalē var baudīt svaigi spiestu augļu sulu, pusdienās izvēlēties tradicionālo vjetnamiešu virtuvi un vakarā izbaudīt vjetnamiešu masāžu.
Starp citu, Fukuokas salai ir bagātīga vēsture un tā ir atvērusi savas durvis atpūtniekiem pavisam nesen. Lielākā daļa viesnīcu atrodas skaistā pludmales piekrastē, un otra daļa salu ir mazapdzīvotas. Tāpēc, Fukuokas sala tiešām patīk tiem, kas vēlas mierīgu atpūtu pludmalē un baudīt pasakaino skaistumu.



Fonņa-Kebana nacionālais parks

Vjetnamas centrālajā daļā atrodas Fonņa-Kebana nacionālais parks, kas tika izveidots ne tik sen - 2001. gadā, un pēc diviem gadiem tika iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Jūs jautājat, kāpēc? Parka platību klāj biezi meži, slēpjot divus lielus karsta reģionus ar simtiem klintīm un gravām. Pazemes upes, mistiskā pasaule ar stalaktītiem un stalagmītiem. Mēs iesakām apmeklēt.



Mui Ne kūrorts

Vēl viens kūrorts Vjetnamā, kas piedāvā tūristiem pasakainas brīvdienas – Mui Ne. Tā ir īsta tropu paradīze un atspirdzinājums dvēselei. Baltās smilšu pludmales stiepjas līdz pat 25 kilometriem ap – zaļo priežu mežu un Dienvidķīnas jūras ūdens ir patīkami silts un debeszils. Šis kūrorts spēs apburt gardēžus – šeit ir šoti daudz sīkas ēstuves ar pārsteidzoši gardi pagatavotām jūras veltēm un mērcēm!
Pilsētā atrodas labi kopti golfa laukumi, iespaidīgi un uzkrītoši tempļi. Starp citu iesakām apmeklēt uzmanības cienīgās balto un sarkano smilšu kāpas.



Hošimina

Kā minēts iepriekš, tad Vjetnamas galvespilsēta Hanoja ir otra lielākā pilsēta valstī. Tad nu lielākā ir Hošimina. Hošimina var lepoties ar divām starptautiskajām lidostām, universitātēm, daudziem muzejiem, teātriem, un budistu pagodām.
Pilsētas uzturēšanās laikā iespējams saplūst ar vietējo iedzīvotāju dzīves tempu. Un nē, tas nav traks, tas ir pavisam nesasteigts. Iesakām pastaigāties pa pilsētas ielām, doties uz prezidenta pili, apmeklēt Kara muzeju. Kā arī apskatīt budistu pagodas, apmeklējiet gotisko Noterdamas katedrāli, ko cēluši franšu kolonisti. Hošiminā tiešām būs ko darīt un laiks nevilksies.

Rakstu sagatavojuši azatours.lv speciālisti.

PIEEJAMIE CEĻOJUMI UZ VJETNAMU Vjetnama. Visi ceļojumi uz Vjetnamu