Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:256, Did:0, useCase: 3


Vakariņas restorāna tumsā - ekskluzīvs un neaizmirstams piedzīvojums

Redakcija
Redakcija

Vakariņas restorāna tumsā - ekskluzīvs un neaizmirstams piedzīvojums
Restorāns Maskavā, kur vakariņas norit pilnīgā tumsā

Droši vien katrs no mums savu reizi ir vakariņojis romantiskā sveču gaismā un atmiņas par šādiem vakariem raisa mūsos patīkamas sajūtas, tomēr ja bieži šādi vakariņot, tas vairs nebūs nekas īpašs. Ja romantika kļūst par ikdienu, tā pārstāj būt romantika. Bet kā jums patiktu vakariņas pilnīgā tumsā? Restorānā, bet pilnīgā tumsā!

Kādas sajūtas jums rada tamlīdzīgs piedāvājums- izbrīnu, nesapratni, bailes? Iespējams! Taču jebkurā gadījumā tas ir interesanti, vai ne? Jāsaka, ka tas nav nekāds joks.

Ir gan Londonā, gan Barselonā, gan Parīzē, gan Monreālā, gan Maskavā restorāni, kur jūs varat vakariņot pilnīgā tumsā. Visiem šiem restorāniem ir vienota koncepcija, taču es pastāstīšu jums par Maskavas restorānu, kur nesen pabiju.

Atrodas tas pilsētas centrā, klusā nostūrī. Pie ieejas jūs sagaida draudzīgi oficianti un vispirms ieved jūs gaišā zālē, kur jūs atstājat visu, kas jums var tumsā traucēt- somas, mobilos telefonus, šķiltavas, pulksteņus utt. Tepat jūs arī izvēlaties vienu no ēdienkartes pārsteigumiem:

Balto- ēdieni, kas sastāv no dažādām gaļām, zivs, jūras produktiem un dārzeņiem;
Sarkano- ēdieni, kas sastāv no dažādām gaļām un dārzeņiem;
Zilo- ēdieni, kas sastāv no dažādām zivīm, jūras produktiem un dārzeņiem;
Zaļo- veģetārie ēdieni;
Dzelteno- japāņu virtuves ēdieni.

Pēc tam, kad esat iepazīstināti ar uzvedības noteikumiem restorānā, jūs tiekat pavadīts uz zāli, kas slīgst tumsā. Tur jūs sagaida, pavada līdz galdiņam, palīdz iepazīties ar galda servējumu un ērti iekārtoties. Pēc tam, kad esat nedaudz apraduši ar tumsu, sākas pats galvenais- vakariņu pasniegšana: maize, dzērieni, uzkodas, pamatēdiens.

Jāpiebilst, ka ēst jūs varat kā vien vēlaties- izmantojot galda piederumus, ar rokām, tieši no šķīvja- jūs tik un tā neviens neredz!

Interesanti, ka šajā restorānā (tumsā) jūs apkalpo neredzīgi oficianti. Jūs iegūstat pilnīgi jaunu sensoro pieredzi un uz kādu brīdi maināties lomām ar viņiem,- jo tumsā viņi ir redzīgāki par jums. Atslēdzot vizuālo uztveri, bet, kā zināms, redzīgs cilvēks gandrīz 90% informācijas vispirms uztver ar acīm, jums parādās iespēja izbaudīt smaržas un skaņas no jauna, pavisam citādi izjust daudzu produktu garšas un saņemt ne ar ko nesalīdzināmas emocijas.

Zālē vienlaicīgi atrodas ap 60 cilvēkiem. Arī pie jūsu galdiņa var apsēdināt jums pilnīgi nepazīstamus cilvēkus. Un jūs varat ar viņiem iepazīties, parunāties, bet pēc tam salīdzināt tos tēlus, kas radušies jūsu prātā tumsā ar reālajiem, kurus redzēsiet, nokļūstot gaismā.

Aprakstīt visu zālē notiekošo ir diezgan sarežģīti. Vārdi šeit nepalīdzēs, tā kā vairums no tiem neatbildīs reālajai pieredzei. Taču paklausīties apmeklētāju atsauksmēs ir interesanti.
Gandrīz visi, kas pabijuši šādā restorānā (ieskaitot mani), vēlāk ir sajūsmā un apgalvo, ka iepriekš nav gaidījuši tik spilgtas emocijas. Interese, viegla baiļu sajūta, kas rodas dezorientācijas dēļ, neparasta ēdiena uztvere, jaunas un neparastas garšas izjūtas.
Pilnīgi visi piemin jauko un draudzīgo personālu, kas ir pat ļoti svarīgi, kad jūs atrodaties melnā tumsā, līdz ar to esat pilnīgi bezpalīdzīgi.
Daudzi apgalvo, ka tumsā ātrāk iestājas sāta sajūta un sāc saprast, kuri produkti ir "tavējie" un kuri nav.

Un vēl- šeit ir ļoti viegli uzsākt sarunas ar pilnīgi svešiem cilvēkiem, pārspriest ar tiem jebkuru tēmu,- tiek nojauktas visas barjeras, pasaule piepildās ar skaņām un krāsām, atdzīvojas iztēle.

Neredzēt- nenozīmē būt aklam. Pamēģiniet, varbūt tieši šādā veidā jums atklāsies savas personības jaunas šķautnes.

Vēlu jums brīnumainākās vakariņas tumsā!

Ja jums tuvākā vai tālākā nākotnē ieplānots brauciens uz Maskavu, nepalaidiet garām iespēju pavakariņot tumsā!
Restorāna atrašanās vieta Maskavā: Oktjabrskaja 2/4 м, metro "Novoslobodskaja"

Raksta autore Iveta Apškrūma

Noderīgi!

Šis apgādā Zvaigzne ABC izdotais ceļvedis Maskava, kurā sniegti speciālistu padomi un detalizēta praktiskā informācija, jums palīdzēs gūt pilnīgāku priekšstatu par Maskavu. Nodaļā „Maskavas iepazīšana” atradīsiet pilsētas kartes, kā arī Maskavas ģeogrāfijas, vēstures un kultūras aprakstu; vēsturei veltītajās lappusēs dota Krievijas valdnieku dzīves un svarīgāko vēsturisko notikumu hronoloģija. Apakšnodaļā „Maskavas lepnums” piedāvāts nozīmīgāko pilsētas pieminekļu apskats. Nodaļā „Ceļojums pa Maskavu” aprakstītas ievērojamākās vietas pilsētas centrā un nomalēs, kā arī tās, kas atrodas Maskavas apkaimē un aplūkojamas vienas vai divu dienu ilgā ekskursijā; informācija papildināta ar kartēm, fotogrāfijām un ilustrācijām. Informāciju par viesnīcām, restorāniem un izlaides iespējām atradīsiet nodaļā „ieteikumi tūristiem”, bet „Praktiskais ceļvedis” ietver uzziņas par transportu un tālruņa sakariem un ieteikumus, kas noderēs, rūpējoties par personisko drošību.

Jautājiet ceļvedi Zvaigzne ABC grāmatnīcās.