Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:22, Did:0, useCase: 3

Seši ieteikumi Latvijas dzimšanas dienas svinēšanai

Redakcija
Redakcija

Seši ieteikumi Latvijas dzimšanas dienas svinēšanai
foto: epadomi.lv

Pirms 97 gadiem 18. novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī tika pasludināta neatkarīga Latvijas valsts. Šī diena Latvijā ir svētku diena – tāpēc tirdzniecības parks “Alfa” iesaka, kā sagatavoties un pavadīt Latvijas dzimšanas dienu, radot svētku noskaņu sev un savai ģimenei.

“Valsts svētku mēnesī lielu uzmanību pievēršam Latvijas simbolikai, vēsturei un tradīcijām, domāju, ka ir īstais brīdis par brīnišķīgu ģimenes tradīciju ieviest īpašu svētku pusdienu gatavošanu, telpu rotāšanu sarkanbaltsarkanās krāsās un ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa. Radiet latviskus svētkus sev, ģimenei un draugiem,” aicina tirdzniecības parka “Alfa” vadītāja Liene Apine.

1. Sagaidi svētkus, papildinot ikdienas apģērbu ar aksesuāriem

Radi sajūtu par svētku tuvošanos, laicīgi papildinot ikdienas apģērbu ar nacionālās simbolikas aksesuāriem. Šogad patriotisku piespraudīšu klāsts ir gana plašs, sākot ar lentīti un beidzot ar mākslinieku darinātām un stilizētām piespraudēm valsts karoga krāsās, kas nu jau rotā gandrīz katra Latvijas iedzīvotāja apģērbu. Tāpat lieliski izskatās tautiska aproce, auskari vai kaklarota.

2. Sapos savu mājokli svētku noskaņās
Veicini svētku sajūtu, noformējot apkārtējo vidi atbilstoši valsts svētku tematikai. Piemēroti būs sarkanbaltsarkanie toņi un aktuālie tautiskie latvju raksti dažādos izpildījumos. Svētki ir iemesls piekārt baltus aizkarus un kopā ar bērniem nodoties rokdarbiem, gatavojot rotājumus ar tautiskām zīmēm. Tumši sarkanās un baltās mārtiņrozes ienesīs telpā rudens sajūtas un pieskaņosies patriotisko svētku noformējumam.

3. Sapucējies par godu svētkiem
Latviešiem nav nekas svinīgāks par baltu blūzi un kreklu. Akcentam vīrieši var izmantot tautisku tauriņu, savukārt dāmas var pieskaņot svārkus ar latviešu rakstu zīmēm. Dodoties uz 18.novembra pasākumiem, būs patīkami ietīties mīkstā šallē ar Lielvārdes jostas rakstu.

4. Noskaties latviešu filmu uz lielā ekrāna
Iesāc svētku dienu, stiprinot latvisko garu un atbalstot latviešu kino režisorus. Patriotu nedēļā, no 11. - 18. novembrim, kinoteātris “Cinamon” piedāvā iespēju noskatīties lieliskas latviešu filmas: "Īvāns", "Prāta Vētra: Starp Krastiem" un "Animācijas Brigādes" filmu izlasi "RAI-BU-MI-ŅI".

5. Pavadi svētku dienu kopā ar ģimeni
Lai svētku diena būtu īpaša, kopā ar ģimeni apmeklējiet Nacionālo bruņoto spēku vienību militāro parādi, svētku koncertus, kino seansus, izstādes un tradicionālo svētku uguņošanu 11.novembra krastmalā. Atsvaidzini vēstures zināšanas un uzrīko ģimenei viktorīnu par Latvijai nozīmīgiem faktiem un atceries par senioriem, viņiem noteikti ir interesanti atmiņu stāsti par valsts dibināšanu un šī notikuma svinēšanu.

6. Palutini ģimeni ar svētku pusdienām
Latviešiem svētkus patīk svinēt ar bagātīgi klātu galdu. Valsts svētki ir labs iemesls, lai liktu lietā balto lina galdautu un galdu rotātu ar sarkanu lenti vidū un trīsžuburu svečturi ar svecēm Latvijas karoga krāsās. Palutini ģimeni, galdā liekot iecienītāko ēdienu un izbaudi kopā pavadīto laiku šajā brīvdienā.
Lai ģimeniski un izdevušies Valsts svētki!