Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:247, Did:0, useCase: 3


Gada lielākā ballīte – Jaunā gada sagaidīšana

Redakcija
Redakcija

Jaunais gads ir viens no plašākajiem un visskaļāk svinētajiem svētkiem pasaulē. Atšķirībā no Ziemassvētkiem, kuri parasti tiek svinēti šaurā sabiedrībā ģimenes lokā, Jaungada svinības parasti ir plašas un Jaunā gada sagaidīšana notiek kā draugu kompānijas, tā arī plašos svētkos dažādās publiskās vietās.

Jaunā gada sagaidīšanas svētki vienmēr notiek gada pēdējās dienas pusnaktī uz nākošā gada pirmo dienu. Ņemot vērā laika zonas pasaulē, visa 31. decembra un 1. janvāra garumā kādā vietā pasaulē tiek atzīmēts jaunais gads. Pirmie Jaunā gada novēlējumi vienmēr nāk no Austrālijas. Izņēmums ir cilvēki, piemēram, Ķīnā vai dziļos Āfrikas džungļos, kur cilvēki savu dzīvi organizē pēc citiem kalendāriem. Neskatoties uz to, mazāka mēroga svētki notiek arī šādās vietās.

Latvijā Jaunā gada sagaidīšana parasti ir viena no lielākajām gada ballītēm gan draugu lokā, gan lielos publiskos pasākumos. Lai arī kur katrs cilvēks būtu, svarīgi, lai tieši pusnaktī apkārt būtu tuvākie draugi ar kuriem atkorķēt šampanieša pudeli un viens otram novēlētu lielisku nākamo gadu Jaunā gada apsveikumos. Parasti ballīte un Jaungada novēlējumi turpina skanēt visu nakti līdz agram rītam gan mājas ballītēs, gan, piemēram, Krastmalā. Rīdziniekiem ir tradīcija 31. decembra pusnaktī doties uz Krastmalu, kur, sagaidot Jauno gadu, uzrunas saka valsts augstākās amatpersonas un svētku kulminācija ir Jaunā gada salūts.

Ja meklējat kādu atmiņā paliekošu un oriģinālu Jaunā gada apsveikumu, LabaDavana.lv ir pareizā vieta, kur to meklēt. Lielajā Jaungada dzejoļu un novēlējumu kolekcijā atradīsiet daudz dažādus Jaungada pantiņus, kurus nosūtīt saviem draugiem, kolēģiem vai ģimenes locekļiem Jaunā gada dienā vai naktī. Jaungada vēlējumus novērtēs visi, it īpaši tad, ja tas būs kas vairāk par simts reižu dzirdētu pantiņu.

2020.gada Vecā gada vakars un 2021. gada Jaungada nakts, visticamāk, būs jāgaida šaurākā draugu vai ģimenes lokā. Svarīgi laicīgi izplānot savus svētkus, sarūpēt svētku kostīmu, iemācīties Jaunā gada novēlējumus un sameklēt tuvākos draugus, lai šis Jaunais gads būtu tikpat neaizmirstams, kā iepriekšējie.