Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:230, Did:0, useCase: 3


3 garšīgas biezpiena receptes brokastīm

Man pašai ļoti garšo biezpiens un ēdieni, kas gatavoti no tā. Piedāvāju 3 manas mīļākās, ātri un viegli pagatavojamas ēdienu receptes no biezpiena: biezpiena plācenīši, klimpas un saldās mājiņas ar biezpienu.

Biezpiena klimpas:

200 g biezpiena
5–10 ēdamkarotes miltu
1ola
pāris šķipsnas sāls
Ja taisa saldās klimpas, tad pievieno
2–3 ēdamkarotes cukura
tējkarote vanilīna cukura
Ja gatavo sāļās klimpas tad nepievieno

Visas sastāvdaļas liek bļodā un samīca viendabīgā masā. Atkarībā no biezpiena konsistences- cits sausāks, cits mitrāks - pievienoju vairāk vai mazāk miltus. Ja pēc garšas nepieciešams, arī cukuru pievienoju vairāk.
Tālāk jau ir variācijas ar fantāzijas piedevu.
1. Var pievienot kanēli;
2. Taisot klimpas, iekšā var iemīcīt krāsainas marmelādes gabaliņus, rozīnes, zemenes, ķiršus utml.;
3. Ja patīk eksperimenti var iemēģināt citrona vai ruma piegaršu.

Tālāk liekam vārīties katliņā ūdeni, neaizmirstam par sāli. Lai klimpas neliptu pie karotes, tad ieteicams to mērcēt ūdenī. Klimpas pamazām laiž vārošā ūdenī, katru reizi karoti pamērcējot ūdenī. Ūdenim visu laiku jāvārās. Klimpas gatavas, kad tās uzpeld virspusē. Tad ar putu karoti izņem klimpas no katla, liek uz šķīvjiem un pasniedz ar krējumu, ievārījumu, saldo mērci vai ķīseli.

Tik pat labi var taisīt sāļās biezpiena klimpas un tās var izmantot kartupeļu vietā un ēst ar sēņu, diļļu vai jebkuru citu mērci, kas jums garšo.

Biezpiena plācenīši

200 g biezpiena
5–10 ēdamkarotes miltu
1ola
2–3 ēdamkarotes cukura
tējkarote vanilīna cukura
pāris šķipsnas sāls

Visas sastāvdaļas liek bļodā un samīca viendabīgā masā. Kā redzat recepte principā tāda pati kā klimpām. Atšķirība tā, ka cepot eļļā ir vairāk kaloriju. Tātad šī recepte vairāk piemērota tiem, kas nebaidās no kalorijām. Kā arī šeit var izmantot arī nedaudz vecāku biezpienu.
Lai veidojot plācenīšus tie neliptu pie rokām, var apvārtīt miltos.

Saldās biezpiena mājiņas

200 g biezpiena
2–3 ēdamkarotes cukura
1/2 tējkarote vanilīna cukura
Banāns
Selgas cepumi
Krāsainas marmelādes konfektes vai rozīnes

Šīs mājiņas top ātri un viegli. Biezpienu kārtīgi samīca ar cukuru līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno rozīnes vai smalkāk sagrieztas krāsainas marmelādes.
Katrai mājiņai nepieciešami 3 Selgas cepumi. Vienu liek par pamatu, uz tā uzliek banāna šķēli. Tad uzliek karoti sagatavotās masas. Pāri kā jumtu no abām malām slīpi uzliek atlikušos divus Selgas cepumus.
Ja nenoslinkoju, tad uzvāru šokolādi un pārleju pār jumtu. Var ēst uzreiz, bet gardāk, ja pietiek pacietības un mājiņas pastāv kādas pāris stundas, cepumi samirkst.

Lai labi garšo!