Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Pēc skatītāju pieprasījuma uzsākta biļešu tirdzniecība uz opereti Jautrā atraitne maijā

Redakcija
Redakcija

Latvijas operetes fonds/ Operetes teātris pēc skatītāju pieprasījuma uzsācis biļešu tirdzniecību uz Franča Lehāra operetes Jautrā atraitne izrādi 9.maijā plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī. Par nule aizvadīto izrādi interese ir bijusi tik liela, ka biļetes pilnībā izpirktas jau gandrīz mēnesi iepriekš.

Skatītājus priecēs spoži solisti – Sonora Vaice, Nauris Indzeris, Jolanta Strikaite-Lapiņa, Dainis Skutelis, Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis, Kārlis Rūtentāls un citi solisti, koris un dejotāji. Operetes orķestri vadīs Guntars Bernāts.

Latvijas Operetes fonda valdes priekšsēdētāja, producente Agija Ozoliņa-Kozlovska: “Esmu gandarīta, ka par opereti Jautrā atraitne, kas mūsu repertuārā ir jau ceturto gadu, vēl arvien ir tik liela skatītāju interese, ka īsā laikā biļetes tika pilnībā izpirktas. VEF kultūras pils lielajā zālē orķestrim ir atbilstoša vieta – orķestra bedrē, kur tas skan akustiski labi. Tas nenoliedzami ir atjaunotās zāles pievienotā vērtība. Ir prieks būt tuvāk mūsu skatītājam, būt vieglāk pieejamiem pilsētas centrā. Un ,lai gan šis nams nav mūsu teātra mājas, esam viesa statusā, tāpat kā visur līdz šim, šogad arī citas izrādes un koncertus te varēs noskatīties. Mēs turpināsim meklēt iespējas būt sadzirdētiem Kultūras ministrijā un Rīgas domē, lai nodrošinātu teātrim mājas un jebkādu, bet stabilu bāzes finansējumu, kas ir vitāli nepieciešams profesionālam Operetes teātra darba procesam un nākotnei Latvijā.”

Franča Lehāra operetes Jautrā atraitne, kas dēvēta par „operešu karalieni”, mūzikā jaušama austroungāru-franču gaisotne. Tā stāsta par mīlestību, kas iet pāri laikam un apstākļu šķēršļiem, un par likumiem, ko nosaka nauda. Ar eleganci un gaumīgu humora devu tiek risināts stāsts par jaunu puisi no bagātas ģimenes, kurš iemīlējis vienkāršu zemnieku meiteni, bet nav varējis viņu apprecēt, jo vecāki bijuši pret viņu laulībām. Kā jau dažkārt dzīvē,—rodas dažādas komiskas, pat šķietami neatrisināmas situācijas, kuras atbilstoši žanra likumiem tomēr beidzas labi.
Operete Jautrā atraitne kopš pasaules pirmizrādes 1905.gadā piedzīvojusi nepārspētus panākumus ar vairāk nekā 250 000 izrādēm 25 valodās visā pasaulē, neskaitāmus ierakstus, filmas, televīzijas raidījumus, baletus, ledusšovus u.t.t.
Iestudējuma diriģents Guntars Bernāts. režisors Jānis Kaijaks. scenogrāfs Ivars Noviks. horeogrāfs Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece Jurate Jurjāne-Silakaktiņa.

Biļetes Biļešu paradīze kasēs. Atlaides kolektīviem 20+, daudzbērnu ģimenēm uzrādot "3+ ģimenes karti", studentiem, skolēniem, pensionāriem. Informācija pa Latvijas operetes fonda informācijas tālr. 25123145 vai Jaunumi, Facebook.com/LatvijasOperetesFonds; Draugiem.lv/LatvijasOperetesFonds.

Latvijas Operetes fonds, apvienojot profesionālu mākslinieku un sabiedrības centienus, veido Rīgā operetes teātri ar pilnvērtīgu trupu, orķestri un atbilstošām telpām.