Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Operetes teātris ar 6. Starptautisko Operetes festivālu Ikšķilē svinēs desmit gadu jubileju

Redakcija
Redakcija

Ikšķile gatavojas 6. Starptautiskajam Operetes festivālam, kurš norisināsies no 28. jūlija līdz 3. augustam vēsturiskajā Ikšķiles estrādē un būs Operetes teātra desmitgades jubilejas zīmē. Festivāla fokusā šogad Operetes teātra trupas solistu plaša plejāde daudzveidīgā, dažādām skatītāju auditorijām interesantā programmā. Pirmoreiz – brīvdabas izrādes: skatītāju iemīļotā Raimonda Paula mūzikla “MEŽROZĪTE. PILSĒTAS ROMANCE DIVĀS DAĻĀS” nakts izrāde, mūzikls ģimenei “KARLSONS”, kā arī Operetes teātra repertuāra operešu skaistākie mirkļi festivāla kulminācijā – Jubilejas GALĀ koncertā.

Šis festivāls būs svētki mūzikai un teātrim, tā programma ietvers bagātīgu un daudzveidīgu programmu, kas aptvers dažādus muzikālā teātra žanrus, solot neaizmirstamus mirkļus ikvienam.

Festivāla prelūdija – koncerts VIVAT! notiks svētdien, 28. jūlijā, plkst.16.00 Ikšķiles Sv.Meinarda ev.lut. baznīcā. Tajā piedalīsies jau mūsu skatītāju iemīļotie solisti: Anastasija Dolgoņenko (soprāns), Patrīcija Kozlovska (soprāns), Inmārs Sikle (bass), Emīls Gilučs (bass), kā arī jaunie muzikālie talanti no Somijas – Aleksandra Bošs (klarinete), meksikāniete Marija Morfin-Venäläinen (čello), ukrainis no Itālijas Ivans Homolskis (akordeons,), pie klavierēm būs Agija Ozoliņa-Kozlovska, koncertu vadīs Henrijs Kozlovskis. Ieeja koncertā par ziedojumiem. Aicinām atbalstīt Operetes teātra jauno talantu attīstību!

1.augustā, plkst. 21.00 Ikšķiles brīvdabas estrādē, nakts izrāde Raimonda Paula mūziklā MEŽROZĪTE. PILSĒTAS ROMANCE DIVĀS DAĻĀS pirmo reizi Evas lomā debitēs populārā dziedātāja Ieva Kerēvica, kura līdz šim darbojusies dažādos mūzikas žanros, t.sk. mūzikls, teātra mūzika, popmūzika, un ir starptautiski pazīstama kā džeza dziedātāja. Lomās arī Dainis Skutelis, Jolanta Strikaite, Anastasija Dolgoņenko, Kārlis Rūtentāls Emīls Gilučs, Toms Kursītis, Austra Elza Kozuliņa, Maija Punka, Sarma Liede, Edvards Grieze, Toms Kalderauskis, dejotāji: Asnate Rikse, Zane Prokofjeva, Rolans Šteinbergs, Kārlis Kemlers, instrumentālais ansamblis Matīsa Žilinska vadībā. Pēc mūzikla izrādes, ap plkst. 23.00, mūziķi turpinās spēlēt, lai skatītāji varētu pilnībā izbaudīt vakara burvību, turpinot dziedāt un dejot labi pazīstamās un iemīļotās Maestro melodijas, klausoties džeza pianista Matīsa Žilinska improvizācijās. Ieeja Festivāla Muzikālajā kafejnīcā no plkst.19.00.

2. augustā plkst.18.00, turpat Ikšķiles brīvdabas estrādē gaidām bērnus, viņu vecākus un visus, kam patīk drosmīgi pārsteigumi, fantāzija, un, kuri atceras savu bērnību un mēdz sapņot. Bērnu iemīļotie varoņi Karlsons (Kārlis Rūtentāls) un Brālītis (Valērija Rozenberga), kā arī Laura Kancāne, Tatjana Kalniņa, Anastasija Dolgoņenko, Inmārs Sikle un daudzi citi izdziedās, izdejos un izdzīvos Astridas Lindgrēnes un Ārnes Oitsa mūziklu visai ģimenei KARLSONS brīvdabas versijā. Ieeja Festivāla Muzikālajā kafejnīcā jau no plkst. 17.00.

Festivāla kulminācija 3. augustā plkst.19.00 Ikšķiles brīvdabas estrādē – Jubilejas GALĀ koncerts “Svinēt opereti!”, savukārt, pēc koncerta plkst. 23.00, publikas iecienītais, romantiskais VALŠU VAKARS.

Galā koncertā piedalīsies plaša solistu buķete, tostarp, Silga Tīruma (soprāns) un Pjērs Soldano (tenors) no Francijas, Operetes teātra solisti: Sonora Vaice (soprāns), Anta Jankovska (soprāns/ Itālija), Jolanta Strikaite (soprāns), Laura Teivāne (soprāns), Valērija Koļago (soprāns), Dainis Skutelis (tenors), Emīls Kivlenieks (tenors), Guntars Ruņģis (tenors), Andris Lapiņš (tenors), Nauris Indzeris (baritons), Imants Erdmans (baritons) un daudzi citi, kā arī dejotāji un Operetes teātra simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Programmā iekļauti Operetes teātra repertuāra spilgtākās lappuses, ārijas un dueti no operetēm Silva.Čardaša karaliene, Jautrā atraitne un citām.
VALŠU VAKARĀ, Operetes teātra orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā atskaņos elegantākos, dzirkstošākos Johana Štrausa valšus un polkas, sniedzot iespēju koncerta apmeklētājiem piedzīvot īstas Vīnes valšu tūres īpašo, neaizmirstamo gaisotni zem zvaigžņotās debess.

Galā koncerta unikālo vizuālo noformējumu veidos starptautiski pazīstamā multimediju māksliniece un scenogrāfe Ineta Sipunova, režisori Kārlis Rūtentāls un Mārtiņš Kagainis, horeogrāfe Ieva Kemlere, kostīmu māksliniece Vita Radziņa, mākslinieciskā vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

“Iepriekšējais Starptautiskais Operetes festivāls Ikšķilē novērtēts ar Ogres novada GADA BALVA KULTŪRĀ 2023 kategorijā PRIEKS RADĪT! Šogad festivāla programmā fokusējamies uz Operetes teātra jubilejas aspektu, ieskatoties šajos desmit gados paveikto, uz mūsu – latviešu dārgakmeņiem – mūsu māksliniekiem, kuri ir bijuši uzticami jums, mīļie skatītāji, un Operetes teātra idejai visus šos gadus, un festivāla Prelūdijā, kamerformātā iepazīstināsim “tuvplānā” ar jauniem vārdiem. Šoreiz festivāls turpināsies arī rudenī, kad Ogrē notiks Starptautiskā Marinas Zirdziņas muzikālā teātra dziedātāju konkursa fināls. Nāciet un kopā svinēsim skaistos Operetes teātra desmitgades mirkļus vasaras festivālā Ikšķilē!”Agija Ozoliņa-Kozlovska, Operetes teātra mākslinieciskā vadītāja, valdes priekšsēdētāja.

Ikšķilē notiekošie festivāla koncerti izceļas ar īpašu, pacilājošu mūzikas-dziesmas-dejas-teātra gaisotni, kuru uzbur izcili mākslinieki, valda brīnišķīga, estētiski skaista, pacilājoša un dvēseliski bagātinoša mūzika, priekšnesums, pasākumu vizuālais ietērps un dabas tuvums apbur ikvienu klausītāju. Arī šogad festivāls piedāvās visaugstāko žanra standartu, nodrošinot tā apmeklētājiem prieku un muzikālu baudījumu un emocionālus atklājumus. Divas stundas pirms koncertu sākuma darbosies īpašā festivāla Muzikālā kafejnīca.

Festivāls top sadarbībā ar Ikšķiles Tautas namu, Ikšķiles pilsētas un Tīnūžu pagasta pārvaldi, Ogres novada pašvaldību, Ogres kultūras pārvaldi un SIA PMTM.

Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā https://www.bilesuparadize.lv/lv/cu... kā arī konditorejā Rūberts Ikšķilē, pie dzelzceļa stacijas.

Biļešu cenas: 15 – 40 eiro. Skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti –20% atlaide; ar Goda ģimenes apliecību (3+ Ģimenes karti) – 40% atlaide un grupas biļetei (sākot no 20 personām) – 20% atlaide (visas atlaižu iespējas skatīt Biļešu Paradīzē). Biļetes par draudzīgākām cenām iesakām iegādāties iepriekšpārdošanā līdz 25. jūnijam, jo pasākumam tuvojoties un pasākuma dienā to cenas pieaugs.
Vairāk informācijas operetesteatris.lv un sociālajos tīklos @OperetesTeatris.