Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Operetes teātris izsludina izcilā ASV diriģenta Gregorija Bukaltera meistarklases un Galā koncertu «Ad Astra»

Redakcija
Redakcija

No 24. līdz 29.aprīlim pirmo reizi Latvijā projekta «Ad astra» ietvaros viesosies starptautiski atzītais diriģents no ASV Gregorijs Bukalters (Gregory Buchalter). Lai popularizētu muzikālā teātra žanru daudzveidību un Latvijas izpildītājmākslas augstākā akadēmiskā līmeņa potenciālu, sniegtu iespēju klausītājiem iepazīt izcilākos jaunos māksliniekus, Operetes teātris ir iecerējis radīt jaunu mākslinieciski augstvērtīgu, vērienīgu notikumu, kas izgaismos jauno mākslinieku – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (LMA) vokālās katedras studentu – profesionālās virsotnes. Īpašā viešņa Galā koncertā būs starptautiski pieprasītā latviešu operdīva Liene Kinča (soprāns).

Pirmais jaunā projekta pasākumu cikls paredzēts jau šopavasar, kad no 24. līdz 28.aprīlim Gregorijs Bukalters ar LMA studentu izlases simfonisko orķestri un solistiem iestudēs koncertprogrammu un vadīs diriģēšanas, koncertmeistaru un vokālo meistarklasi. Tā būs žanriski daudzveidīga, muzikāli aizraujoša programma, kurā draudzīgi sadzīvos gan operu un operešu mūzika, gan Brodvejas mūzikli, atklājot un apliecinot, ka dažādi muzikālā teātra žanri ir viena liela mūzikas koka dažādi zari, kur katram ir sava vieta, un izcilas mākslas pamatā ir talants, profesionāla attieksme un profesionāli kritēriji. Programma tiks sastādīta pēc solistu noklausīšanās un izvērtēšanas, un labāko dalībnieku noteikšanas kopā ar viesdiriģentu.

Savukārt sestdien, 29.aprīlī plkst.19 Ogres novada Kultūras centrā kā projekta kulminācija izskanēs izcilāko, konkursā izvēlēto LMA Vokālās nodaļas studentu un orķestra Galā koncerts «Ad astra» (tulkojumā no latīņu valodas - «Uz zvaigznēm»), kura nosaukumā ir ietverta projekta būtība un jēga. Programmā iekļauti dažādu iepriekšminēto žanru skaņdarbi, tā tiks veidota atbilstoši, un par to drīzumā informēsim pēc jauno solistu atlases. Koncerta īpašā viešņa būs latviešu operdīva Liene Kinča (soprāns), kuras darbība patlaban visai intensīvi saistīta ar lomām Ženēvas, Leipcigas un Igaunijas operteātros un citviet pasaulē. Pie diriģenta pults – Gregorijs Bukalters.

Kā norāda Operetes teātra valdes priekšsēdētāja un mākslinieciskā vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska, projekta idejas autore, domājot par savu studentu perspektīvu un māksliniecisko attīstību, ir docente, LMA Vokālās katedras vadītāja Aira Rūrāne. «Tā kā Operetes teātris jau desmit gadus nodrošina skatuves pieredzes iespēju labākajiem augstākā akadēmiskā līmeņa jaunajiem profesionāļiem, sekmējot viņu mākslinieciskās meistarības izaugsmi un publisko pazīstamību, ar prieku atsaucos šai idejai. Mūsu iecere ir caur radošu sacensību, izvērtējot jauno, daudzsološo mūziķu sniegumu, sekmēt viņu izcilību un motivāciju meistarības spodrināšanai, lai kā torte dzimšanas dienā vai kā punktiņš uz «i» būtu šī unikālā iespēja sadarboties ar starptautiski plašu pieredzi, t.sk. Metropolitēna operā (ASV) pieredzi guvušu, izcilu diriģentu.»

Informācija par iespēju pieteikties meistarklasēm sekos.

Biļetes uz Galā koncertu var iegādāties «Biļešu Paradīzes» tīklā:
https://www.bilesuparadize.lv/lv/ev...

Biļešu cenas: 15 – 30 EUR. Skolēniem, studentiem, pensionāriem, cilvēkiem ar invaliditāti, ISIC, ITIC, Goda ģimenes apliecības un Ogres novadnieka kartes īpašniekiem atlaides.

Vairāk informācija par koncertu un māksliniekiem:
https://www.facebook.com/OperetesTe... OPERETES TEATRIS - JAUNUMI