Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Leģendārais mūzikls ģimenei «Karlsons» būs skatāms VEF Kultūras pilī

Redakcija
Redakcija

24. oktobrī plkst.14:00 un 19:00 Rīgā, VEF Kultūras pilī atkal būs skatāms leģendārais Astrīdas Lindgrēnes un Ārnes Oita mūzikls visai ģimenei «Karlsons». Lomās: Kārlis Rūtentāls un Megija Krista Strautmane, kā arī Laura Purena-Kancāne, Elina Bojarkina vai Sandija Dovgāne, Tatjana Kalniņa vai Sabīne Krilova, Anastasija Dolgonenko vai Elīna Avotiņa, Patrīcija Kozlovska vai Henrijs Kozlovskis, Inmārs Sikle, Adams Vaicis, Mārtiņš Gailis vai Dāvids Loks. Šajā Operetes teātra iestudējumā piedalās instrumentālā grupa džeza pianista Madara Kalniņa vadībā.

Aizraujošais, muzikālais stāsts par Brālīti un Karlsonu, kas dzīvo uz jumta, ir Operetes teātra izrāde tiem, kuri nav aizmirsuši savu bērnību un sapņus. Tātad – mums visiem. «Šī muzikālā iestudējuma būtība ir ekspresīva, interaktīva spēle: kurš kuru pārspēs, pārspēlēs? Izrāde atklāj bērnu un pieaugušo daudzveidīgo, atšķirīgo un krāsaino fantāzijas pasauli, kurā mēs visi reiz esam bijuši un vēlamies laiku pa laikam atkal atgriezties. Bet vai ir iespējama arī šo divu pasauļu satikšanās – kaut vai spēlē, fantāzijās, dzīves spēlē? Jā, noteikti! Ja abas šīs pasaules vieno sapnis, kura aizsākums ir bērnībā, un spēja uztvert pasauli tīrām bērna acīm,» pauž iestudējuma veidotāji.

Karlsons lido atkal, un piedzīvojumi turpinās! Kaut gan vecāki Brālītim nopērk suni, lai viņš nejustos vientuļi, tik un tā Karlsons ir daudz labāks rotaļu biedrs, jo viņš allaž ir brīvs, pārdrošs, neatkarīgs un gatavs draiskulībām. Spēlei un improvizācijai ir viens dzinējspēks – akumulēt enerģiju un prieku gan spēlētājos, gan skatītājos. «Es gribu priecāties, citādi nepiedalos,» saka Karlsons. Izrādes veidotāji aicina līdzdarboties bulciņu dzīrēs, spokoties, lidot un palaidņoties kopā ar Karlsonu un Brālīti!

««Karlsons» ir aizraujoša, asprātīga muzikāla piedzīvojumu spēle par pasauli ar noslēpumu. Daudzi ir mēģinājuši minēt Karlsona mīklu. Kas viņš īstenībā ir – Brālīša fantāzija vai tiešam reāla būtne? Kā formulējis rakstnieks Ērihs Kestners, šis Astrīdas Lindgrēnes stāsts ir īsta pasaka, kura domāta bērniem no astoņiem līdz astoņdesmit gadiem. Tieši tādu mēs veidojām arī šo savu izrādi,» saka izrādes režisors Valdis Lūriņš, piebilstot, ka interesanti būs gan vismazākajiem, gan arī pieaugušajiem skatītājiem.

Izrādi veidojuši: režisors Valdis Lūriņš, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, atjaunojuma horeogrāfe Ieva Kemlere, scenogrāfs Oskars Dreģis, kostīmu māksliniece Juta Ķimenīte, atjaunojuma grima māksliniece Liāna Repule, muzikālais vadītājs Madars Kalniņš. Mākslinieciskā vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska

Biļetes uz izrādi var iegādāties «Biļešu Paradīzes» tīklā. Mazajiem skatītājiem nav vecuma ierobežojuma. Biļetes bērniem jāiegādājas no 4 gadu vecuma, arī neaizņemot atsevišķu sēdvietu.
Biļešu cenas: 12 – 20 EUR.

Vairāk informācijas: facebook.com/OperetesTeatris, operetesteatris.lv