Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:255, Did:0, useCase: 3


10 produkti, kas kaitē slaidam viduklim

Redakcija
Redakcija

Mēs katrs gribam būt ne tikai vesels un labi justies, bet arī labi izskatīties. Bieži vien, lai iegūtu slaidu vidukli, pietiek vien atteikties no dažiem pārtikas produktiem vai vismaz samazināt to lietošanu līdz minimumam. Lūk, šo produktu saraksts. Pie kam, dažii no tiem jums, varbūt, līdz šim šķituši nekaitīgi.

1. Ātri pagatavojamas brokastis, jo apstrādes laikā tās ir zaudējušas šķiedrvielas. Organismā barība viegli uzsūcas un tikpat viegli papildina tauku slānīti gurnu un vidukļa rajonā.

2. Cepti ēdieni- kartupeļi, gaļa un zivis. Kartupeļi frī būtu pilnībā izslēdzami no ēdienkartes. Pat dārzeņi, kas apcepti eļļā, vairs nav diētisks produkts.

3. Pastēte, cīsiņi un šķiņķis, jo tajos ir daudz tauku, kuri produktu tekstūras dēļ nav tik redzami. Šajos produktos ir arī daudz sāls, kas aiztur šķidrumu organismā.

4. Cietie sieri, kuros tauku procents ir 45-50 %. Vidukli resnāku padara arī dažādi saldie sieriņi un jogurti ar augļu piedevām.

5. Sulas,kas nopērkamas jau gatavos iepakojumos. Pat svaigi spiestās sulas korpulentiem cilvēkiem ir jādzer krietni vien atšķaidītas. Visieteicamākās būtu sulas ar visiem biezumiem.

6.Gāzētie dzērieni, jo tajos uz katriem 100 g ir apmēram tējkarote cukura. Izdzerot pudeli atspirdzinoša dzēriena, ir apēstas gandrīz 3 ēdamkarotes cukura.

7. Piena školāde, jo vienas tāfelītes kaloriju daudzums atbilst ceturtajai daļai no dienas normas.

8. Žāvētie augļi; tie ir veselīgi, bet satur daudz kaloriju- ir zaudējuši ūdeni, bet saglabājuši cukuru. Apēdot sauju žāvēto augļu vai pievienojot tos brokastu putrai, tiek uzņemtas kalorijas, kas atbilst gandrīz pusei dienas normas. Arī cukātos cukura daudzums ir pārlieku liels, lai tos lietotu vairumā.

9. Plombīra saldējums, jo tajā ir ne vien daudz cukura, bet arīliels tauku procents.

10. Alkohols,j o tas provocē svara palielināšanos.

Ieskaties! Tas ir noderīgi!

Šo Apgādā Zvaigzne ABC izdoto grāmatu vajadzētu izlasīt ikvienam, kurš patiesi interesējas par veselīgu uzturu 21. gadsimtā. Tajā vācu žurnālists un autors Hanss Ulrihs Grimms atklāj patiesību par pārtikas (uztura) “lielo politiku” Eiropā un citviet pasaulē. Vai gribat uzzināt, kā “roku rokā” darbojas pārtikas produktu un to piedevu lielražotāji, pārtikas industrijas lobiji, uzraugošās kontroles iestādes, juristi, zinātnieki un pat ārsti, kur tas notiek un kādas intereses vada šo sadarbību? Kas to visu finansē, un kur tiek tērētas milzīgas summas, tostarp no nodokļu maksātāju naudas? Un kāds no tā ir praktisks labums (vai ļaunums) patērētājiem? Cik daudz patiesības var būt (vai nebūt) dažādu uztura konsultantu un zinātnieku apgalvojumos, un kāda nozīme arī mūsdienās ir veselajam saprātam? Un, galu galā, kādi ir iespējamie risinājumi?

Ieskatam – daži citāti no grāmatas.
“Valsts ir ieinteresēta, lai industrija plauktu un tādējādi tiktu radītas un uzturētas darbavietas. Tāpēc valsts interesēs nevar ietilpt industriālas produktu ražošanas vadlīniju izjaukšana... Tātad pastāv bažas, ka dabas transformācija tiks turpināta – arī no valsts puses.”

“Visur pasaulē jārada reģionālas, decentralizētas pārtikas apgādes sistēmas...”

“Cilvēki, kuri tiešām dzīvo ilgu mūžu, drīzāk paļaujas uz pierādītām receptēm.”