Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:380, Did:0, useCase: 3


Kā sevi pasargāt no enerģētiskajiem vampīriem

Redakcija
Redakcija

Leģendas par vampīriem eksistē jau kopš seniem laikiem, bet pagājušajā gadsimtā zinātnieki sāka runāt arī par enerģētiskajiem vampīriem, kas, atšķirībā no saviem 'folkloras radiniekiem", izsūc nevis asinis, bet dzīvības enerģiju.

Visā visumā dzīvajos organismos, tai skaitā cilvēkā, nav atklātas nekādas enerģijas, kas principiāli atšķirtos no enerģijām, kas ir klātesoša nedzīvajā dabā: vielmaiņas procesā organisms saņem ķīmisko enerģiju, bet nervu sistēma ģenerē elektromagnētisko enerģiju.

PAZĪMES UN AIZSARDZĪBAS PAŅĒMIENI

Kaut arī tāda mītiskā "dzīvības enerģija" nepastāv, tomēr dzīvē mums nākas sastapties ar cilvēkiem, pēc kontakta ar kuriem vienmēr pasliktinās noskaņojums vai pašsajūta. Dažiem sāk sāpēt galva vai sirds, citem paaugstinās asinsspiediens. Tādus cilvēkus droši varam dēvēt par "vampīriem". Tomēr enerģētiskais vampīrisms nav anomāla parādība, bet gan psiholoģiska problēma.

Tautas "klasifikācija" šādus vampīrus iedala divās kategorijās- "agresīvie" un "čīkstošie". Taču, lai arī kāda nebūtu vampīra taktika, mērķis vienmēr ir viens- celt personīgo pašapziņu uz citu cilvēku rēķina. Tieši ar šo mērķi tiek pazemoti apkārtējie cilvēki.

Vampīrs- agresors.

Šāda vampīra pazemošanas paņēmieni var būt visdažādākie. Ērtāk, ja viņam ir vara- kaut vai neliela. To mēdz dēvēt par "uzrauga sindromu", taču līdzīgu uzvedību demonstrē ne tikai uzraugi, bet arī pārdevēji, sīki ierēdņi, birokrātisku kantoru kalpotāji. Šāds birokrāts neuzdos klientam nevienu jautājumu, vispirms nepazemojot viņu.

Kā kontaktēties ar vampīriem- agresoriem

Ar varaskāriem vampīriem nedrīkst kontaktēties no apmeklētāja pozīcijas, lietojot tādus formulējumus kā "vai jūs, lūdzu, nevarētu....". Pareizāk ir pieprasīt un nostādīt fakta priekšā. Var arī piedraudēt rakstīt sūdzību augstāk stāvošām personām vai instancēm- šie "mazie tirāni" ļoti baidās no ietekmīgāku cilvēku sankcijām.

Laiku pa laikam šādus vampīrus būtu labi arī sodīt. Piemēram, jūs apvainoja poliklīnikas reģistratūras darbienieks. Nekautrējieties, ziņojiet poliklīnikas vadībai. Atcerieties, ka labākais "apbalvojums" vampīram ir paša nesodāmība. Nesagādājiet viņam šo prieku.

Vampīrs- neveiksminieks

Cits vampīru tips ir čīkstuļi. Tādi cilvēki nevis vienkārši sūdzas par dzīvi, viņi liek savam sarunu biedram justies vainīgam par to, ka viņš dzīvo labāk. Tieši tādu cilvēku bērni un mazbērni izaug kopā ar vainas apziņu un ir pilni ar kompleksiem. Kaut gan čīkstuļi uzbrūk ne tikai tuviniekiem.

Kā kontaktēties ar vampīriem- agresoriem

Galvenais likt šiem cilvēkiem saprast, ka visi viņu spriedelējumi jūsos izraisa nevis vainas apziņu, bet gan lepnumu par to, ka jums viss ir kārtībā. Jūs esat pratuši sakārtot savu dzīvi, ieguvuši labu izglītību un sasnieguši to, ko vēlējāties. Uzturēt sarunu šādā garā vampīrs negribēs.

Nobeigumā atcerieties! Lai arī kādu spēli ar jums ir uzsācis enerģētiskais vampīrs, jūs nedrīkstat spēlēt pēc viņa noteikumiem. Vampīri spēj "izsūkt dzīvības enerģiju" tikai no tiem cilvēkiem, kas paši piekrīt būt par upuriem.

Ieskaties! Tas ir interesanti!

Kerolaina Meisa (Caroline Myss, 1952) jau vairāk nekā divdesmit piecus darbojas enerģētiskās dziedniecības un cilvēka apziņas izpētes jomā, palīdzot saviem pacientiem un daudziem citiem interesentiem izprast slimību emocionālos, psiholoģiskos un fiziskos cēloņus.

Viņas grāmata "Arhetipi", kas izdota Apgādā Zvaigzne ABC:

• palīdzēs izprast katra arhetipa unikālās īpašības, noteicošās iezīmes un sarežģītākos dzīves uzdevumus;
• sniegs norādes un praktiskus padomus, kā pilnībā izmantot sava arhetipa priekšrocības;
• mudinās ar lielāku pārliecību pieņemt lēmumus par karjeru, savstarpējām attiecībām vai jebkuru citu jautājumu;
• palīdzēs izvairīties no slazdiem, kas raksturīgi jūsu personības tipam.

Nosakiet un izpētiet savu unikālo arhetipu kombināciju, lai tuvotos savai īstajai patībai!

“Jūs esat kas daudz vairāk nekā tikai personības iezīmju kopums vai paradumu un sasniegumu komplekts. Jūs esat neizmērojami sarežģīta cilvēciska būtne ar saviem stāstiem, mītiem un sapņiem, ar kosmiska apmēra centieniem. Tāpēc lolojiet pārdrošus sapņus! Smelieties enerģiju no arhetipiem, lai ļautu izpausties savas piedzimšanas īstajam mērķim! Dzīvē galvenais nav justies droši; galvenais ir izdzīvot dzīvi visā pilnībā.”

Kerolaina Meisa