Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:431, Did:0, useCase: 3

Pozitīvā domāšana. Izvēle ir tikai tavā ziņā

Redakcija
Redakcija

Mūsu domas ir mūsu dzīves un realitātes atspulgs. Tas, kā mēs domājam, ko darām un kā reaģējam uz dažādām situācijām, viennozīmīgi ietekmē mūsu dzīvi. Tāpēc ir tik svarīgi domāt pozitīvi. Tādējādi mēs varam pārvaldīt un vadīt savu likteni sev vēlamajā virzienā ar domāšanas palīdzību.

Pozitīvā domāšana- tas ir savdabīgs instruments, ar kura palīdzību varam pārkārtot savu dzīvi, padarot to krāšņu un laimīgu. Jāprot tikai pareizi lietot šo instrumentu.

Lai pozitīvā domāšana nestu augļus, vispirms jāmaina pasaules uztvere, jāiemācās dzīvi uztvert ar prieku, jādodas uz priekšu, neņemot vērā šķēršļus, nepārdzīvojot par pagātnes neveiksmēm un nebaidoties pieļaut jaunas vai atkārtot vecās kļūdas. Ne tikai apgalvojot, ka viss būs labi, bet dzīvojot tā, it kā jau tagad viss ir labi.

Tikai pozitīvi domājošs cilvēks spēj viegli uztvert jaunu informāciju, kas sekmē personīgo izaugsmi un veicina attīstību.

Turklāt pozitīvā domāšana uzlabo fizisko veselību, aktivizē smadzeņu darbību, attīsta atmiņu, paaugstina intelekta līmeni. Cilvēka psihe stabilizējas un parādās pārliecība par sevi. Tas, savukārt, ietekmē veiksmi karjerā. Rodas jaunas idejas, paplašinās interešu loks. Pozitīvi domājoši, saulaini cilvēki piesaista sev apkārtējo uzmanību, ar viņiem gribas kontaktēties un atrasties viņu tuvumā.

Un patiesībā nav nekā sarežģīta, lai kļūtu par pozitīvi domājošu cilvēku. Pozitīvās domāšanas prasmi var attīstīt ar dažu pavisam vienkāršu paņēmienu palīdzību:

1. Tiecieties un kontaktējieties ar interesantiem, dzīvespriecīgiem un patīkamiem cilvēkiem, ar kuriem ir viegli runāt, kuri jūs iepriecina un iedvesmo. Atsakieties no kontaktēšanās ar nepatīkamiem cilvēkiem, vismaz tik daudz, cik tas iespējams un atkarīgs no jums.

2. Biežāk savā runā izmantojiet pozitīvus apgalvojumus un izteikumus, turklāt dariet to neatkarīgi no situācijas. Tiesa, tam nepieciešams ikdienas treniņš.

3. Centieties visā saskatīt kaut ko pozitīvu.

4. Biežāk kontaktējieties ar bērniem- viņi padara dzīvi košāku un jautrāku.

5. Iemīliet sevi un pieņemiet tos savus trūkumus, no kuriem nav iespējams atbrīvoties.

6. Novietojiet sev apkārt lietas, kas jūs uzlādē ar pozitīvām emocijām.

7. Atrodiet hobiju, kas jums dāvā prieku un apmierinājumu.

8. Aktīvi sportojiet un atpūtieties- tas veicina pozitīvo domāšanu.

9. Pirms jauna darba vai projekta uzsākšanās iztēlojieties pozitīvu iznākumu.

10. Esiet pateicīgi par to, kas jums ir, un nedusmojaties, ja jums kaut kā nav.

Pamēģiniet sākumā ievērot kaut vai dažus no augstāk minētajiem nosacījumiem un drīz vien pamanīsiet, ka uzlabojusies jūsu veselība, pavairojusies enerģija, klāt nācis spēks un jūsu apkārtnē uzradušies jauni, interesanti cilvēki.
Sāciet priecāties par dzīvi, un nemanot jums uzsmaidīs veiksme gan darbā, gan privātajā dzīvē.

Tavs palīgs sākt pozitīvi domāt

Apgādā Zvaigzne ABC izdotajā grāmatā „Ko es skaidri zinu” iekļautās atziņas Opra Vinfrija ir izlolojusi 14 viņai ļoti nozīmīgu gadu garumā, kad Opra slēdza savu joprojām popularitātē nepārspēto Opra Winfrey Show, izveidoja televīzijas kanālu OWN, kļuva par ASV vienīgo tumšādaino biljonāri un galveno filantropi, ieguva doktora grādu Hārvardas universitātē un saņēma Prezidenta brīvības medaļu no Baraka Obamas.

Ar šo grāmatu Opra it kā paņem aiz rokas un ved atpakaļ pie ļoti vienkāršas laimes formulas – nemeklē laimi ārpusē, tā ir tepat tevī un ikdienišķajās lietās – pašas izaudzētos dārzeņos, spējā dauzīties ar suņiem, elpot un izjust pateicību par klusumu vai saulrietu.

Būdama viena no pasaulē bagātākajām un ietekmīgākajām sievietēm, Opra Vinfrija cilvēciski, atklāti un ar pašironiju runā par saviem maldiem, sāpēm un līkloču ceļu pie svarīgām atklāsmēm. Tas reizē ir un nav biogrāfisks stāsts par to, kā nabadzīgais melnādainais meitēns kļuva par visu atzītu zvaigzni un autoritāti. Vēl vairāk, tas ir stāsts par ceļu pie sevis visas dzīves garumā, lai sešdesmit gadu vecumā beidzot sevi pieņemtu, iemīlētu un būtu līdzsvarā. Drosmīgs un apbrīnojams stāsts.