Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:256, Did:0, useCase: 3


Brīnumainā zeme Austrija

Brīnumainā un pasakaini skaistā zeme- Austrija. Šeit valda unikāls daudzu kultūru sajaukums (lai arī Austrijas kultūra ir tradicionāli saistīta ar Vāciju, to jūtami ietekmējuši arī romieši, slāvi un ungāri) un nelielā teritorija, ko aizņem valsts, ietilpina sevī milzīgu skaitu apskates cienīgu vietu un objektu.

Austrijas sastāvā ietilpst deviņas dažādas federālās zemes: Vīne, Zalcburga, Augšaustrija, Lejasaustrija, Karintija, Burgenlande, Forarlberga, Štīrija un Tirole.

Un katra no šīm zemēm pārsteidz un apbur. Jebkurā no tām būs garantēta vislabākā atpūta, kādu vien var vēlēties.
Bez tam atpūta Austrijā ir brīnišķīga jebkurā gadalaikā. Ne tikai ziemas mēnešos, bet visa gada garumā pieejamas sporta nodarbības sniegoto kalnu nogāzēs vai kalnu ledājos, bet vasarā tūristus piesaista skaistie kalni un ezeri. Lieliskā infrastruktūra rada brīnišķīgus apstākļus atpūtai un izklaidei. Gandrīz katrā kūrortā ir funikulieri un trošu vagoniņi, slēpotāju pacēlāji ar krēsliem un bez tiem, lieliskas kalnu slēpošanas trases un kamaniņu trases, āra un iekštelpu peldbaseini un tūristu ērtībām labiekārtoti upju un ezeru krasti.

Šeit netrūkst vietu, kur garšīgi paēst, bet naktsmītni iespējams izvēlēties gan nelielās pansijās, gan greznās viesnīcās, turklāt visur ir garantēta lieliska apkalpošana.

Lai izklaide nebūtu pieejama tikai lielajos atpūtas centros, daudzviet tiek organizētas sporta sacensības un mākslas izstādes, teātra un mūzikas festivāli, kā arī atsevišķām ielām vai laukumiem veltīti pasākumi. Tūristi var noskatīties arī tradicionālo reliģisko svētku norisē, bet īpaši neaizmirstami šķitīs Lielie šokolādes svētki Blūdencā un Knēdeļu svētki Sankjohanā..





Austrija ir viena no mūsdienīgākajām un labāk pārvaldītajām valstīm Eiropā. Tomēr, apbrīnojot elpu aizraujošās ainavas vai nesteidzīgi pastaigājoties pa nevainojami sakopto pilsētu un ciemu ielām, tūristiem var likties, ka laiks šeit ir apstājies un viņi nonākuši pagātnē, sen pagājušos Hābsburgu impērijas laikos, kad labsirdīgais Francis Jozefs I bija kārtības un likumības sargs, bet viņa nelaimīgā sieva Sisija vienkāršo ļaužu acīs bija romantikas iemiesojums.

Austrijā ļoti lepojas ar savām tradīcijām. Iespējams, ka Austrija ir vienīgā vieta Eiropā, kur tautastērps, ko dēvē par Tracht, tiek atzīts par svinīgiem brīžiem piemērotu apģērbu. No kvalitatīva vilnas un linu auduma gatavotos tērpus var valkāt visur- pat elegantā ballē Vīnes operā.
To modelēšana un ražošana ir vesela tekstilrūpniecības nozare.
Vīrieši valkā no izturīga zaļa vilnas auduma šūtas žaketes un ādas īsbikses (lederhosen), bet sievietes- Dirndl kleitas.

Vēl viena Austrijas īpatnība ir vīna krodziņi, kuros pasniedz vīnu no jaunās ražas vīnogām. Šie krodziņi lielākoties atrodas Vīnē un tās apkārtnē. Tajos gatavo ceptus cūkas stilbiņus, kas ir ne vien garšīgi, bet arī ļoti sātīgi, kā arī ceptu šķiņķi, grilētas ribiņas un citus tikpat kārdinošus ēdienus.
Vīna krodziņiem raksturīga unikāla gaisotne, un apmeklētājus te vieno kopīga līksmība. Daudzi aizrautīgi alus dzērāji pēc vīna krodziņā pavadītā vakara kļūst par tikpat aizrautīgiem jaunās ražas vīna cienītājiem.
Esot Austrijā, noteikti jāapmeklē kāds no šiem vīna krodziņiem, jo tikai, izbaudot šo gaisotni klātienē, spēsiet saprast tās burvību.

Vēl viena vieta, kas noteikti jāredz, ja esat Austrijā, ir tās galvaspilsēta- Vīne. Šajā pilsētā būs interesanti ne tikai pieaugušajiem, bet arī pašiem mazākajiem bērneļiem. Unikālā pilsētas atmosfēra apbur visus tās viesus. Vīne patiesi pārsteidz ar savu skaistumu, neskaitāmajiem apbrīnas cienīgajiem apskates objektiem un izklaides iespējām. Šeit katrs atradīs savai gaumei piemērotu plašu izklaides iespēju klāstu, sākot no ielu teātra slavenajā Prātera atrakciju parkā un beidzot ar klasisku drāmas izrādes vērošanu kādā no greznajiem teātriem.
Tomēr Vīne galvenokārt ir mūzikas pilsēta, tāpēc arī muzikālo pasākumu spektrs šeit ir plašs: operas izrādes, mūzikli, simfoniskā mūzika, aizrautīgas dejas Pilsētas parkā un brīvdabas koncerti. Pat slavenie Lipicas šķirnes zirgi uzstājas mūzikas pavadījumā.





Restorānus Vīnē slēdz samērā agri, tomēr tūristi līdz pat rīta gaismai var izklaidēties kādā no naktsklubiem, diskotēkām, kazino, bāriem ar "dzīvo mūziku" vai nakts kafejnīcām. Pēdējās varat pavadīt vakaru, malkojot kafiju un ēdot krāšņi dekorētu kūku.

Tā kā Vīne ir kompakta pilsēta, tā ir arī patīkama iepirkšanās vieta. Galvenajos iepirkšanās rajonos transporta kustība nav atļauta, tādēļ tūristi var netraucēti pastaigāties lēnā solī. Labi pirkumi ir Austrijas stikla izstrādājumi, pārtikas preces (tai skaitā, protams, šokolāde; ja esat tās īpašs cienītājs, noteikti ir vērts apmeklēt kādu no specializētajiem šokolādes veikaliem) un amatnieku ražojumi.