Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:287, Did:0, useCase: 3


Vai neuzticību domās var pieskaitīt pie krāpšanas?

Redakcija
Redakcija

Neuzticība ir nekaunīga, divkosīga un ļoti aizskaroša rīcība no mīļotā cilvēka puses. Vienam no partneriem šī rīcība nodara milzīgas sāpes, bet otram sniedz cerību, iedvesmu vai pat ceļ pašvērtību. Lai gan sabiedrībā neuzticība nepārprotami tiek klaji nosodīta un uzskatīta par milzīgu grēku, tā joprojām ir visizplatītākais šķiršanās iemesls pasaulē. No tā varam secināt – cilvēki diezgan bieži ir neuzticīgi. Neuzticībai var būt dažādi veidi – domas, vārdi un darbības. Katrs gadījums ir individuāls, un jāņem vērā arī dažādās situācijas nianses. Vai domas par neuzticību jāuzskata par tikpat īstu nodevību, kā pašas darbības? Šajā rakstā mēs mēģināsim noskaidrot, kas vairumā gadījumu ir normāli un tikai dabiski, bet ko tomēr uzskata par neuzticību.

Katrās attiecībās uz šo jautājumu raugās citādi

Ikvienā attiecību situācijā, kurā tiek izdarīti secinājumi un pieņemti lēmumi, mēs neizbēgami runājam par subjektīviem apstākļu vērtējumiem un vērtību sistēmām. Modernā pasaule ir pilna ar pāriem, kuri dzīvo ne-monogāmas attiecības un kuriem ir viens dzīves partneris (laulātais draugs, līgavainis, draugs vai draudzene), bet vairāki seksuālie partneri. Seksam šo cilvēku dzīvēs ir liela nozīme, tāpēc nereti tas tiek uztverts kā ļoti svarīga dzīves daļa, bagātināts ar dažādiem elementiem un izklaidēm. Piemēram, lielisks palīgs seksa bagātināšanā būs veikals https://supersex.lv/, kur iespējams atrast daudz interesantu rotaļlietu aizraujošiem vakariem.

Tāpat ir arī pāri, kas dzīvo poligāmijā – šādās attiecībās nekas nav aizliegts un cilvēki viens otram dod absolūtu brīvību iemīlēties un pavadīt laiku kopā ar citiem. Neatkarīgi no modernās pasaules dažādajiem attiecību modeļiem, populārākais joprojām ir monogāmija, kurā divi cilvēki ir kopā un citi cilvēki nekādā veidā viņu attiecībās neiesaistās, bet jebkura kaislība vai jūtu rašanās ārpus attiecībām netiek tolerēta.

Tāpēc, neskatoties uz lielo attiecību modeļu dažādību, mēs tomēr tālāk pievērsīsimies tradicionālajam modelim. Šajā gadījumā abi cilvēki pilnībā apzinās, ka nevar brīvi flirtēt vai pavadīt laiku kopā romantiskā vai kaislīgā gaisotnē ar citiem, jo savas un otra cilvēka jūtas ir jāciena. Bet, kur šajās attiecībās ir robeža? Vai domām, vārdiem un fantāzijām ir jābūt stingri ierobežotām? Kā lai zina, kas ir pieņemami un ko tomēr nevajadzētu atļauties? Kā parasti – jautājumu ir vairāk kā atbilžu.

Vai ir iespējams pavisam izvairīties no nodevības?

Redzot, cik pasaulē ir daudz kārdinājumu, kā arī to, ka nav iespējams katru dienu pilnībā apmierināt savas otrās pusītes vajadzības, nav nekāds pārsteigums, ja piezogas šaubas – vai monogāms attiecību modelis nav novecojis un vispār ir iespējams. Īsā atbilde uz šo jautājumu būtu – nē, šāds modelis vēl joprojām darbojas! Tajā pat laikā, katram monogāmam pārim ir jābūt pārliecinātam par to, kādas robežas šķērsot nedrīkst un ka abi cilvēki, kas atrodas attiecībās, patiešām vēlas otram būt lojāli.

Jūs nekad nevarēsiet mainīt vai ietekmēt otra cilvēka gribu un apņemšanos, bet ir iespējams atrast veidus, kā nenodarīt otram pāri. Kādā attiecību posmā jums tomēr vajadzētu pārrunāt jūsu robežas, dodot laiku arī otram šo tematu godīgi apdomāt.

Savas domas pilnībā kontrolēt nespēj neviens no mums. Tomēr mēs varam tās ietekmēt. Ja jūsu mīļotais vīrietis apbrīno kādas citas sievietes izskatu, tas nenozīmē, ka viņš alkst jūs pamest viņas dēļ. Tāpat kā arī sieviete neaizmirst par savu vīru, slavējot kāda cita vīrieša īpašības. Uzticieties viens otram, bet ar savu uzvedību nepārkāpiet noteiktās robežas. Mēs esam izveidojuši sarakstu ar kritējiem, kas palīdzēs saprast, vai labi apzināties savu attiecību robežas un spējat izvairīties no situācijām, kurās otru cilvēku varat sāpināt!

• Vai jūs bieži flirtējat ar citiem, un ja jā, tad kādā kontekstā un cik daudz?
• Vai jūs neiebilstat pret otra cilvēka kontaktēšanos ar pretējā dzimuma pārstāvjiem, ja jūs par to neko nezināt?
• Vai jūs ļaujat viens otram masturbēt, skatoties erotisku vai pornogrāfisku saturu?
• Vai seksa rotaļlietu izmantošana (piemēram, šādas preces) jūs uztrauc, mudina par to painteresēties vairāk vai izmēģināt?
• Vai intīmās attiecībās jums patīk lomu spēles vai izlikšanās par citiem cilvēkiem?
• Vai jūs tolerējat otra cilvēka vēlmi uzturēt kontaktu ar bijušajiem partneriem?
Sarunas par šīm un līdzīgām situācijām un kompromisu atrašana mazinās neuzticības iespējamību.

Domas var atšķirties arī fizioloģijas dēļ

Katrs no mums domā par seksu. Tomēr, ir zinātniski pierādīts, ka vīrieši vidēji daudz vairāk laika velta domām par seksu, salīdzinājumā ar sievietēm. Pētījumos tika secināts: ja vīrietis ir labā garastāvoklī, viņš iedomāsies par seksu ik katras 7-10 sekundes, kas ir gandrīz tikpat bieži kā par ēdienu. Taču domas vien nenozīmē, ka kaut kas no tā pārtaps par darbībām.

Arī sievietēm ir savas vājības. Ne visas, bet lielākā daļa daiļā dzimuma pārstāvju vieglāk pieķeras citiem cilvēkiem, un šī saikne vēlāk var pārvērsties par alkām pēc tuvības. Lai gan sievietes par seksu nebūt nedomā tik bieži kā vīrieši, viņām patīk stāstīt savus pārdzīvojumus vai dalīties stāstos par saviem partneriem, viņiem to nezinot (stāstīt saviem draudzenēm, piemēram). Lai gan ne fiziska, tā tomēr ir sava veida nodevība un necieņa pret otru. Ja īstais cilvēks īstajā laikā būs īstajā vietā, sievietei, kas jūtas vīlusies savās attiecībās, var būt kārdinājums būt neuzticīgai arī fiziski. Par laimi, fakti atklāj sekojošo - neskatoties uz šīm uzvedības īpatnībām, sievietes tomēr ir noturīgākas pret fiziskiem kārdinājumiem (vismaz vērtējot pēc oficiālās statistikas).

Secinot– ne otra domas, ne darbības mēs kontrolēt nevaram un nekad nevarēsim. Tāpat arī mūsu partneri ne vienmēr ir tieši tādi, kā vēlamies un esam iztēlojušies. Abiem dzimumiem ir savas vājības, kurām ļaujoties, var sekot domas, bet sliktākajā gadījumā – arī rīcība. Tāpēc svarīgi ir censties būt saprotošiem vienam pret otru, izrādīt rūpes un uzmanību un neaizmirst par sīkumiem – lai neļautu pāris domām pārvērsties par īstu neuzticību!