Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:411, Did:0, useCase: 3


Gaļas kliņģeris

Redakcija
Redakcija

Sātīgs, sulīgs, aromātisks gaļas kliņģeris, kas ir tik gards, ka iepriecinās ikvienu ēdāju, pārsteidzot ar niansēti neaizmirstamām garšas notīm. Pagaršojot šo kliņģeri vienreiz, jūs noteikti gribēsiet to baudīt vēl.

Nepieciešams:

200 g plāni sagriezta bekona,
600 g maltas cūkgaļas,
1 sīpols,
1 ola,
sāls,
malti melnie pipari,
200 g šampinjonu,
100 g jebkura cietā siera,
100 g saldā krējuma,
zaļumi.

Pagatavošana:

1. Gabaliņos sagrieztus šampinjonus kopā ar sasmalcinātu sīpolu nelielā eļļas daudzumā apcep.

2. Pievieno saldo krējumu, sāli, piparus un uzkarsē. Sagatavoto mērci ielej bļodā un atdzesē.

3. Atdzisušajai sēņu mērcītei pievieno malto gaļu, sasmalcinātus zaļumus, sarīvētu sieru, jēlu olu, pēc vajadzības sāli un piparus. Visu samaisa viendabīgā masā.

4. Ņem apaļas formas veidni ar caurumu vidū. Veidni ietauko un izklāj ar bekona šķēlītēm tā, lai puse šķēlītes nokārātos pāri veidnes malām. Pa virsu liek malto gaļu, lai veidotos gredzena forma. Tagad pa virsu pārloka tās bekona šķēlītes puses, kas pārkārušās pāri veidnes malām.

5. Sagatavoto formiņu liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 30- 40 minūtes, ik pa laiciņam pārlaistot ar izdalījušos šķidrumu.

6. Gatavu kliņģeri izņem no formas. Pasniedz karstu kopā ar dārzeņiem un kartupeļiem.

Labu apetīti!