Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Selgas cepumu torte ar zemenēm

Tā savu kūku nosaukusi viena no portāla Tavavirtuve.lv aktīvākajām lasītājām Līga Elmere, kas ik pa brīdim padalās ar savām interesantajām receptēm. Šoreiz Līga piedāvā zemeņu našķi, kas pagatavojams ļoti viegli, taču rezultāts- izcili garšīgs! Arī mēs jau izmēģinājām; nu mēģināt jūsu kārta.

Nepieciešams:

1 paciņa klasisko selgas cepumu,
180g sviesta,
200g biezpiena,
200g saldā krējuma,
300g cukura,
1kg zemenes,
250g cukura,
1pacinja želantīna.

Tortes dekorēšanai:

300g zemenes,
1paciņa želantīna,
200g cukura.

Pagatavošana:

1. Vispirms uzbriedina tortes pildījumam paredzēto želantīnu.

2. Selgas cepumus sablenderē.

3. Sviestu izkausē un samīca kopā ar sablenderēto selgas cepumu masu.

4. Ņem tortes formu, tajā ieklāj cepamo papīru, uz tā liek tortes pamatni no selgas cepumu masas.Ievieto ledusskapī uz laiku, kamēr tiek gatavots pildījums.

5. Gatavo pildījumu: zemenes nomazgā, sagriež 4daļās, pārber ar cukuru (250g) un ļauj ievilkties.

6. Biezpienam pievieno pusi no tam paredzētā cukura (150 g).

7. Saldo krējumu saputo kopā ar atlikušo cukuru (150 g) pievieno,zemenes ar visu sulu(100g atstājot dekorēšanai) un vēlreiz saputo.

8. Želantīnu izkausē ūdens peldē un lēnām pakāpeniski pievieno saldā krējuma un zemeņu masai, nepārtraukti putojot. Uzputotajam krēmam pievieno biezpienu un visu vēlreiz kārtīgi saputo.

9. No ledusskapja izņem tortes formu ar atdzesēto tortes pamatni, uz tās klāj sagatavoto krēmu ,izlīdzina un atkal ievieto ledusskapī uz 2 stundām, lai sastingst.

10. Uzbriedina želantīnu, kas paredzēts dekorēšani.

11. Ņem dekorēšanai paredzētās zemenes, nomazgā, pārgriež uz pusēm un 2 lielākās zemenes sagriež dekoratīvi. Sagatavotās ogas kārto uz tortes virsmas.

12. Tad ņem iztecējušo zemeņu suliņu, tai pievieno150g ūdens, pieber cukuru un uzvāra. Noliek, lai atdziest. .Atdzisušajam šķidrumam pievieno uzbriedinātu un ūdens peldē izšķīdinātu želantīnu.

13. Sagatavoto želeju pārlej zemenēm un torti ievieto ledusskapī uz 3stundām, lai sastigst.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotogrāfēja Līga Elmere