Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 3


Eļļā marinēti sarkanie čili pipari ar ķiplokiem

Redakcija
Redakcija

Lai gan recepte nav sarežģīta, tomēr svarīgi, lai čili ppari un ķiploks gatavošanas procesā nepiedegtu, tāpēc tam pastāvīgi jāseko. Rezultāts pārspēs gaidīto.

Nepieciešams:
0,5 litru burciņai

6 - 7 sarkanie čili pipari,
2 galviņas ķiploka,
1 - 2 lauru lapas,
2 zariņi rozmarīna,
250 ml olīveļļas.

Pagatavošana:

1. Ķiplokus sadala daiviņās, noņem miziņas, kas atlupušas, bet pašas daiviņas netīra (citādi tās piedegs vai pārvērtīsies putrā). Katru daiviņu sadursta ar asu adatu vai smalku irbulīti. Rozmarīna zariņus sagriez apmēram 5 cm garumā. Čili piparus vidū ar adatu vai irbulīti pārdur, lai gatavošanas procesā tie nepārsprāgtu.

2. Katliņā ieliek ķiplokus, pievieno pusi rozmarīna zariņu un vienu vai divas lauru lapas. Visu pārlej ar olīveļļu, liek uz plīts un uz ļoti lēnas uguns karsē (apmēram 15 - 30 minūtes) līdz vārīšanās temperatūrai (eļļai nav jāuzvārās). Gatavību var pārbaudīt ar asa naža palīdzību. Ja ķiplokus var viegli pārdurt, tātad tie ir gatavi.

3. Katlu noņem no uguns un ar karoti izņem ķiplokus, pārliekot tos iepriekš sagatavotā tīrā burkā, kuriem pievieno atlikušo svaigo rozmarīnu.

4. No karstās eļļas izņem arī izlietotos rozmarīna zariņus un lauru lapas. Katliņu atkārtoti uzliek uz uguns un tajā ieliek čili piparu pākstis. Vēlreiz uz ļoti lēnas uguns eļļu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai (apmēram 10 minūtes)

5. Gatavos čili piparus izņem no katliņa un liek burkā pie ķiplokiem. Pāri pārlej karsto aromatizēto eļļu. Burku aizvāko ar metāla vāciņu, atdzesē un ievieto ledusskapī.

6. Baudīt šo delikatesi kā uzkodu vai piedevu dažādiem gaļas un makaronu ēdieniem var jau nākamajā dienā.

Lai labi garšo!

Padomiņš!

Pēc čili piparu un ķiploku izlietošanas, burkā palikusī aromātiskā eļļa nav jālej laukā. Tā lieliski noder dažādu ēdienu pagatavošanai. Sevišķi piemērota tā būs brusketēm.