Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Jau šonedēļ notiks krāšņa modernās operetes Balle Savojā pirmizrāde (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

Jau šo svētdien, 13.martā, plkst. 18.00 kultūras pilī Ziemeļblāzma notiks Latvijas Operetes fonda jauniestudējuma – Paula Abrahama džeziskās operetes Balle Savojā pirmizrāde. Tā būs lieliska iespēja baudīt pasaulē iecienītu un modernu opereti,—sirdij tīkamas melodijas, karaliskus tērpus, mežonīgu dzīvesprieku dejā iemīļotu solistu Antas Jankovskas (Itālija), Ilonas Bageles, Naura Indzera, Marlēnas Keines, Emīla Kivlenieka u.c. sniegumā.

Balle Savojā pirmizrādē lomās iejutīsies izcilie operetes mākslinieki – Anta Jankovska (Itālija), Ilona Bagele, Nauris Indzeris, Marlēna Keine, Emīls Kivlenieks, Inese Jasmane-Rūrāne, Jānis Kirmuška, Madars Zariņš un KārļisTols.

Operetē atspoguļots dekadences laiks Veimāras Vācijā, kad sieviete kļūst par “cilvēku”, cilvēku ar savām tiesībām un domām, nevis tikai sava vīra sievu. Doma, ka katrā cilvēkā, personībā ir gan vīrišķais, gan sievišķais, raksturīga divdesmito gadu Vācijas kabarē kultūrai un ir viena no pamatidejām arī šai burvīgi amorālajai operetei. Brīvs cilvēks un brīva griba, līdztiesība, neatkarīgi no dzimuma.

Operete Balle Savojā ir Latvijas operetes fonda trešais jauniestudējums operetes atdzimšanas Latvijā kontekstā. Tas būs jaunās paaudzes režisora Gundara Silakaktiņa skatījums uz iespējās daudzveidīgo un krāsaino operetes žanru. Balle Savojā stāsta par jauna laulātā pāra amizantajiem piedzīvojumiem pēc medusmēneša. Par to, kā jauns pāris – Aristīds un Madalēna nesen atgriezušies no gadu ilga medusmēneša. Aristīds negaidot saņem telegrammu no savas senas mīļākās, daiļās džeza dziedātājas Tangolitas, kurai reiz apsolījis, ka atsauksies, kad vien viņa aicinās. Savukārt, jaunlaulātā sieva saprotot, ka tiek krāpta, nolemj atmaksāt vīram un piekrāpt viņu ar pirmo pretimnācēju.

Balle Savojā režisors Gundars Silakaktiņš, diriģents Normunds Vaicis, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, scenogrāfs Ivars Noviks, kostīmu māksliniece Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, gaismu mākslinieks Krišjānis Strazdīts, producents Latvijas Operetes fonds, tā vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Nākamās izrādes notiks 28. martā plkst. 15.00, 3. un 24. aprīlī plkst. 18.00 kultūras pilī Ziemeļblāzma. Savukārt 2. aprīlī plkst. 19.00 notiks operetes viesizrāde Liepājas teātrī.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs. Atlaides kolektīviem, daudzbērnu ģimenēm uzrādot "3+ģimenes karti", bērniem, studentiem, pensionāriem, invalīdiem. Papildus informācija par biļešu rezervāciju pa Latvijas Operetes fonda informācijas tālruni 25123145.

Video ieskats izrādes "Balle Savojā" ģenerālmēginājumā:

Vairāk: www.operetesfonds.lv, facebook.com/LatvijasOperetesFonds, Draugiem.lv/OperetesFonds.

Latvijas operetes fonds, apvienojot profesionāļu un sabiedrības centienus, veido profesionālu Operetes teātri Rīgā ar trupu orķestri un savām, teātrim piemērotām telpām.