Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Operetē "Balle Savojā" pirmo reizi galvenajās lomās Nauris Puntulis, Valērija Koļāgo un Guntars Ruņģis (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

Šo svētdien, 3.aprīlī, plkst.18.00 kultūras pilī Ziemeļblāzma, Rīgā operetē Balle Savojā pirmo reizi Aristīda de Foblā lomā būs tenors Nauris Puntulis. Dēzijas Dārlingtones lomā iejutīsies Valērija Koļago un Mustafā Beja lomu atveidos Guntars Ruņģis. Pārējās lomās solistes Anta Jankovska un Ilona Bagele, kā arī aktieri.

Paula Abrahama džeziskā operete Balle Savojā 13. martā kultūras pilī Ziemeļblāzma piedzīvoja pirmizrādi. Operetē, līdzās melodiskai, skaistai mūzikai un mīlestības piesātinātam sižetam ne mazāk svarīga nozīme ir arī izrādes dejai, labam humoram un vizuālajam noformējuma – scenogrāfijai un tērpiem. Skatītāji varēja sajusties kā ballē, vērojot arī izrādes varoņu daudz un dažādos krāšņos tērpus, kurus radījusi kostīmu māksliniece Jurate Jurjāne-Silakaktiņa.

„Operete Balle Savojā ir mūsdienīgi aktīvs, stilistiski bagātīgs uzvedums uz mūziklu un Brodveja stila robežas, tajā liela nozīme azartiskai, daudzveidīgai dejai. Un dejo visi, – solisti, aktieri, kora mākslinieki, protams, – dejotāji. Tango, valšus, pasodobli, fokstrotu, ” pauž Agija Ozoliņa-Kozlovska, Latvijas Operetes fonda valdes priekšsēdētāja.

Šī operete ir jaunās paaudzes režisora Gundara Silakaktiņa skatījums uz izpausmēs daudzveidīgo un krāsaino operetes žanru. Balle Savojā stāsta par jauna laulātā pāra amizantajiem piedzīvojumiem pēc medusmēneša. Par to, kā jauns pāris – Aristīds un Madlēna nesen atgriezušies no gadu ilga medusmēneša. Aristīds negaidot saņem telegrammu no savas bijušās mīļākās, daiļās džeza dziedātājas Tangolitas, kurai reiz apsolījis, ka atsauksies, kad vien viņa aicinās. Savukārt, jaunlaulātā sieva saprotot, ka tiek krāpta, nolemj atmaksāt vīram, piekrāpjot viņu ar pirmo pretimnācēju.

„Operetes Balle Savojā varoņi ir cilvēki no augstākās sabiedrības, viņi ir labi situēti un vēlas izpriecas, un daudz, daudz jautrības. Mans iedvesmas avots daļai operetes kostīmu ir krievu izcelsmes franču mākslinieks Romain de Tirtoff, plašāk pazīstams ar pseidonīmu Erté. Viņa sarežģīti drapētās un konstruētās, bet tik ļoti elegantās kleitas man šķita ideāli piemērotas operetes kora meitenēm, kurām jāatveido snobiskas augstākās sabiedrības dāmas. Savukārt dejotājas ir tērptas Flapper girl stilā“ stāsta kostīmu māksliniece Jurate Jurjāne-Silakaktiņa.

Operetes režisors Gundars Silakaktiņš, diriģents Normunds Vaicis, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, scenogrāfs Ivars Noviks, kostīmu māksliniece Jurate Jurjāne-Silakaktiņa, gaismu mākslinieks Krišjānis Strazdīts, producents Latvijas Operetes fonds, tā vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Nākamā izrāde notiks 24. aprīlī plkst. 18.00. kultūras pilī Ziemeļblāzma, Rīgā.

Video ieskats operetes "Balle Savojā" pirmizrādē (sadarbībā ar EpadomiTV):

Vairāk: www.operetesfonds.lv, Facebook.com/LatvijasOperetesFonds, Draugiem.lv/OperetesFonds.